Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Cadaver

Dannet: 1988
Splittet: september 2004
Også kjent som: Cadaver Inc.
Fra: Råde

Death metal-band dannet i Råde, Østfold i 1988 av Anders Odden (gitar) og Ole Bjerkebakke (gitar/trommer). Senere kom Rene Jansen (bass) inn, og bandet ble en trio. Bandet fikk raskt oppmerksomhet for sin kompromissløse death metal, og oppnådde internasjonal anseelse. Etter debuten sluttet Jansen og ble erstattet av Eilert Solstad, og dermed var det klart for bruk av kontrabass innen metallen også. Da svartmetall slo til for alvor i Norge i 1993, ble medlemmene uenige om hvilken retning de skulle.. Les mer..

Death metal-band dannet i Råde, Østfold i 1988 av Anders Odden (gitar) og Ole Bjerkebakke (gitar/trommer). Senere kom Rene Jansen (bass) inn, og bandet ble en trio.

Bandet fikk raskt oppmerksomhet for sin kompromissløse death metal, og oppnådde internasjonal anseelse. Etter debuten sluttet Jansen og ble erstattet av Eilert Solstad, og dermed var det klart for bruk av kontrabass innen metallen også.

Da svartmetall slo til for alvor i Norge i 1993, ble medlemmene uenige om hvilken retning de skulle ta videre, og det resulterte i at bandet ble lagt på is.

I 1999 var bandet tilbake med ny besetning: LJ Balvaz (Lasse Johansen, bass) og Czral (Carl-Michael Eide, trommer), og nytt navn; Cadaver Inc. Året etter kom Apollyon (Ole Jørgen Moe) fra Aura Noir med som vokalist, og bandet ga ut albumet Discipline i februar 2001.

Etter navneskiftet lagde de en ny nettside der de fremsto som et firma som fjernet lik sporløst etter drap. De lagde også en video om dette. Dette førte til så mye oppstyr at de i 2002 valgte å gå tilbake til originalnavnet Cadaver.

Bandet ble oppløst i september 2004.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Odden Gitar (1988 - 2004)
Apollyon Vokal (2000 - 2004)
Carl-Michael Eide Trommer (1999 - 2004)
Dirk Verbeuren Trommer
Eilert Solstad Bass, kontrabass
Espen Solum Gitar
LJ Balvaz Bass (1999 - 2004)
Ole Bjerkebakke Gitar, trommer (1988 - 1993)
René Jansen (R.I.P) Bass