Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bulle Bang

Født: 22. desember 1963
Fra: Trondheim

Sanger og låtskriver fra Trondheim, oppvokst på Tyholt. Han tilbrakte sin barndom og ungdomstid i byens rockemiljø, mens han nå beveger seg mellom rock, blues, americana, country og folk. Bulle Bang var aktiv i musikklivet i Trondheim da punken kom til landet på slutten av 70-tallet. Han gikk i klasse med DumDum-gutt Kjartan Kristiansen på ungdomsskolen, og de dannet i sin tid bandet Kjartan Nekrofil & The Cockheads. Her var Bulle vokalist og laget tekster og melodier. Han.. Les mer..

Sanger og låtskriver fra Trondheim, oppvokst på Tyholt. Han tilbrakte sin barndom og ungdomstid i byens rockemiljø, mens han nå beveger seg mellom rock, blues, americana, country og folk.

Bulle Bang var aktiv i musikklivet i Trondheim da punken kom til landet på slutten av 70-tallet. Han gikk i klasse med DumDum-gutt Kjartan Kristiansen på ungdomsskolen, og de dannet i sin tid bandet Kjartan Nekrofil & The Cockheads. Her var Bulle vokalist og laget tekster og melodier. Han spilte også i flere punkband rundt 1978-81, som for eksempel Labia Majora. Han vokste opp med Black Sabbath og Motörhead, men da punken kom, ble den også veldig viktig for ham. Den mest innflytelsesrike musikken for Bang ble imidlertid Casino Steel og Gary Holton da de dukket opp med sin countryrock. Med dette fikk han øynene opp for country, og ble etter dette også fan av Johnny Cash.

Bulle Bangs tekster preges av sårbarhet, ensomhet, melankoli, nedstemt poesi, uro og lengsel. Han skriver tekster om levd liv, der smerte og samvittighetsnag er fremtredende elementer. Musikken hans har blitt beskrevet som rå, ærlig og gripende. Han synger med dyp intensitet om livets mange problemer til såre og splitter nakne arrangementer. Bulle Bang ser selv på musikken som en ventil der han kan få ut innestengt energi som han ikke kan bruke ellers.

Etter ungdomstida i Trondheim dro Bang ut på reise. Overalt oppsøkte han livets skyggesider og skrev og fremførte låter. Han var på loffen i USA i noen år, der han også en periode levde sammen med Siuox-indianerne i Sør-Dakota. Der fant han seg godt til rette, siden han alltid har hatt stor sans for deres tradisjoner og levemåte. Fascinasjonen for cowboy-bøker hadde han hatt helt siden barndommen, og der tok han alltid parti med indianerne. At han havnet blant Sioux-indianerne var imidlertid litt tilfeldig - han ble kjent med noen av dem da han var på vei til Wounded Knee og oppdaget at det ikke gikk noen transport dit. Han traff et indiansk ektepar som inviterte ham til å bo hos seg. Bang har reist strekningen Canada-Mexico flere ganger, og har i tillegg jobbet på sykehus i Beijing, der han hadde praksisperioden i sin akupunkturutdanning. Han er også utdannet murer.

Bulle Bang skrev sanger gjennom hele oppveksten, og har siden fortsatt med det, men platedebuten lot vente på seg. Han måtte overtales av gode musikervenner til å ta steget, fordi han selv var veldig selvkritisk og usikker på om låtene var gode nok, og om folk ville like dem. Flere av låtene hadde han hatt liggende i evigheter da han begynte så smått å spille inn demoer i 2003. Tre år senere, i en alder av 43, var han endelig klar med debutplata Taking a Break. Albumet består av ti av hans egne låter, og ble innspilt i Dsign Studios i Trondheim i oktober og november 2005. Med seg på plata fikk Bang med seg både Sola Johnsen fra DumDum Boys, Ola Kvernberg på fiolin, tre strykere fra TrondheimSolistene og ni andre musikere som velvillig stilte opp uten å ta betalt for det. Torkil Hammer var medprodusent på CD-en sammen med John Jokki Heitmann. Eddie Beruzalem Trazz fungerte som manager og veileder.

Taking a Break ble opprinnelig gitt ut i 700 eksemplarer på eget selskap, Dragster Heart Records, i begynnelsen av 2006. Albumet fikk meget gode kritikker av et samlet pressekorps. Kritikerne dro sammenligninger til artister som Nick Cave, Johnny Cash og Midnight Choir. Bulle ble også beskrevet som en blanding av Nick Drake og Chris Rhea.

Av musikalske inspirasjonskilder har Bang nevnt både Ulf Lundell, Bob Dylan, Waterboys, og Steve Earle. De har alle, hver på sin måte, påvirket musikken hans. I desember 2006 slapp Bulle Bang singelen Fetch me an angel for Christmas. Med seg på utgivelsen hadde han musikere som Kjartan Kristiansen og Aslak Dørum fra DumDum Boys, Christer Knudsen (Tumbleweed) og Bård Ingebrigtsen. I 2007 ble Taking a Break relansert, med et mer rikholdig cover og renere lyd, på Oh Yeah! records/EMI.

Han planla å gå i studio i Oslo for å spille inn et nytt album vinteren 2008/2009.

Utgivelser (album)

Bulle Bang
Taking a Break
2005

Utgivelser (singel/EP)

Bulle Bang
Fetch Me an Angel
2006
Bulle Bang
Taking a Break
2005