Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Brød & Cirkus

Dannet: 1989
Splittet: 1993
Fra: Trondheim

Brød & Cirkus ble startet i 1989/1990 og var en videreføring av Romance, som besto av Hans Hopen (vokal), Espen Isachsen (gitar), Frank Aune (bass), Christian Nystrøm (keyboards) og Lars Almås (trommer). Romance hadde allerede en platekontrakt med Grappa, og med Rolf Graf som produsent ga de ut singelen 'Angel/Tonight's The Night'. I etterkant av denne utgivelsen sluttet Hans Hopen og Espen Isachsen og ble erstattet av Baard G. Olsen (gitar) og Frode Henriksen (vokal). Brød & Cirkus.. Les mer..

Brød & Cirkus ble startet i 1989/1990 og var en videreføring av Romance, som besto av Hans Hopen (vokal), Espen Isachsen (gitar), Frank Aune (bass), Christian Nystrøm (keyboards) og Lars Almås (trommer).

Romance hadde allerede en platekontrakt med Grappa, og med Rolf Graf som produsent ga de ut singelen 'Angel/Tonight's The Night'. I etterkant av denne utgivelsen sluttet Hans Hopen og Espen Isachsen og ble erstattet av Baard G. Olsen (gitar) og Frode Henriksen (vokal). Brød & Cirkus var da klar til å ta av.

I perioden som fulgte skrev bandet låter, og skulle det bli suksess måtte de synge på norsk. De ønsket seg Ole I'Dole som produsent, og han tok turen til Trondheim (fra Sverige) og hjalp dem med finpussen. Det var forresten Ole som foreslo å endre navn fra Romance til Brød & Cirkus, under mottoet: Gi folket det de vil ha!


(Kilde: Hardt og Fort (2009) av Terje Nilsen)

Medlemmer

Baard Olsen Gitar, kor
Christian Nystrøm Keyboards, kor
Frank Aune Bass, kor
Frode Henriksen Vokal
Lars Almås Trommer

Utgivelser (album)

Brød & Cirkus
Brød & Cirkus
1991