Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Briskeby

Dannet: 1998
Også kjent som: Cosmic Debris

Rockeband bestående av Lise Karlsnes (vokal), Bjørn Bergene (gitar), Bård Helgeland (bass) og Claus Larsen (trommer). Et av de mest forfriskende innslag blant den nye generasjonen rockeband. Briskeby spiller modernistisk, simplistisk rock med fengende melodier og lett gjenkjennelige gitarriff, og kan til en viss grad sammenlignes med amerikanske Blondie. Bandet hadde sin spede begynnelse i Larvik/Tønsberg-området, hvor Bergene og Larsen begynte å spille sammen som 12-åringer. Sammen med Helgeland og vokalisten Liv Einarsen dro.. Les mer..

Rockeband bestående av Lise Karlsnes (vokal), Bjørn Bergene (gitar), Bård Helgeland (bass) og Claus Larsen (trommer). Et av de mest forfriskende innslag blant den nye generasjonen rockeband. Briskeby spiller modernistisk, simplistisk rock med fengende melodier og lett gjenkjennelige gitarriff, og kan til en viss grad sammenlignes med amerikanske Blondie.

Bandet hadde sin spede begynnelse i Larvik/Tønsberg-området, hvor Bergene og Larsen begynte å spille sammen som 12-åringer. Sammen med Helgeland og vokalisten Liv Einarsen dro de til Oslo på tampen av 90-tallet. De opptrådte under navnet Cosmic Debris, men fant snart ut at de måtte finne et nytt gruppenavn. Valget falt på Briskeby, etter området hvor de hadde øvingslokalet sitt. Gruppen fikk kontrakt med det lille selskapet Forward, og ga ut EP-en A Song To Whisper tidlig i 1999. Kort tid etter valgte Einarsen å forlate bandet.

Lise Karlsnes ble oppdaget på en fest. Hun jobbet på en bensinstasjon, og hadde ingen annen musikalsk erfaring enn sporadiske opptredener med en viseduo. Hun grep sjansen begjærlig, og med henne som frontfigur begynte Briskeby å utvikle et særegent uttrykk – både musikalsk og visuelt. Gruppen gjorde furore under by:Larm 2000, og sendte parallelt med dette ut en ny singel – «Propaganda». Den sørget for gruppens definitive gjennombrudd. Det gikk ikke lang tid før Briskeby fikk kontrakt med Universal. Det store selskapet sendte gruppen til Polar Studio i Stockholm, hvor albumet Jeans For Onassis ble spilt inn. I forkant av albumets utgivelse kom det en ny singel på markedet, «Wide Awake», som ble en ny hit. Jeans For Onassis ble en storselger (120 000 eksemplarer), og Briskeby gjorde storeslem under Spellemannprisen 2001, hvor de stakk av med fire trofeer.

Gjennom store deler av 2001 gjorde Briskeby stor suksess på festivaler i både inn- og utland, i tillegg til at de var support for a-ha under deres turné i Tyskland. Året etter dro Briskeby til Frankrike sammen med produsent Michael Ilbert for å lage oppfølgeren til Jeans For Onassis. Albumet Tonight, Captain? kom i 2003, og ble en skuffelse med bare 30 000 solgte. Turneen som fulgte ble heller ikke så bra som de foregående i 2000 og 2001.

Litt bedre var mottakelsen av det neste albumet fra 2005, Jumping On Cars. Det nådde likevel ikke like høye salgstall som det første albumet.

Etter dette ble Briskeby lagt på is. Dette førte videre til etableringen av bandet The Disciplines, hvor Larvik-medlemmene fra Briskeby fortsatte og fant seg en ny vokalist: Ken Stringfellow. The Disciplines utga sitt debutalbum våren 2008.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bård Helgeland Bass
Bjørn Bergene Gitar
Claus Larsen Trommer
Lise Karlsnes Vokal (2000 - )
Liv Einarsen Vokal ( - 1999)
Ravi Tangenter (1999)

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 8 Norges Fremtid
2005
Diverse artister
Agn By:Larm 00 Bergen
2000