Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bridges

Dannet: 1978
Splittet: 1980
Også kjent som: Poem + Spider Empire + Thala & + the Layas Blues Band
Fra: Oslo

Magne Furuholmen og Pål Waaktaar (Gamst) var barndomskamerater, og startet band sammen allerede i tidlig ungdomsskolealder hjemme på Manglerud i Oslo. I gymnastiden spilte de sammen med Viggo Andreas Bondi (bass) og Øystein Jevanord (trommer). Da hadde Furuholmen flyttet til Asker, og det var der de øvde og begynte å få spillejobber. Den første tiden brukte de navnet Spider Empire. I 1978 skiftet de til Thala & the Layas Blues Band, før de samme år valgte navnet Bridges. Under.. Les mer..

Magne Furuholmen og Pål Waaktaar (Gamst) var barndomskamerater, og startet band sammen allerede i tidlig ungdomsskolealder hjemme på Manglerud i Oslo. I gymnastiden spilte de sammen med Viggo Andreas Bondi (bass) og Øystein Jevanord (trommer). Da hadde Furuholmen flyttet til Asker, og det var der de øvde og begynte å få spillejobber. Den første tiden brukte de navnet Spider Empire. I 1978 skiftet de til Thala & the Layas Blues Band, før de samme år valgte navnet Bridges.

Under oppveksten var Jimi Hendrix det store idolet, både for Waaktaar og Furuholmen. I bandets spede begynnelse spilte de begge gitar, og Furuholmen var vokalisten. Innbyrdes kniving om hvem som skulle synge og spille gitar, endte med at Furuholmen lærte seg å traktere tangentinstrumenter, og Waaktaar tok over på vokal. De var også opptatt av The Doors, og måtte dermed ha med orgel for å få den rette sounden, og Waaktaar skrev selv de engelske, poetiske tekstene – inspirert av The Doors’ Jim Morrison.

Bridges deltok i NM i Rock i Chateau Neuf i 1979, uten å vinne noen pris (Broadway News stakk av med den gjeveste), men én av tilhørerne likte i alle fall det han hørte, og oppsøkte bandet bak scenen. Det var Morten Harket, som Furuholmen og Waaktaar skulle komme til å samarbeide med seinere.

Til gode kritikker ga bandet i 1980 ut den selvfinansierte LP-en Fakkeltog. Året etter skiftet de navn til Poem, og startet innspilling av nytt album. Dette ble stanset på grunn av innbrudd i studioet, der alle tapene forsvant. Disse kom seinere til rette, men platen ble aldri utgitt – bandet ble oppløst samme år.

De neste årene dro Furuholmen og Waaktaar flere ganger til London for å prøve lykken hos plateselskapene der, og etter hvert fikk de med seg Harket og begynte på det møysommelige slitet som noen år seinere skulle betale seg i form av verdenssuksessen a-ha. Jevanord ble med i et tidlig deLillos, og hjalp dessuten sine venner i a-ha ved flere anledninger, både i studio og på scene.

Medlemmer

Erik Hagelien Trommer (1978 – 1979)
Magne Furuholmen Tangenter
Paul Waaktaar-Savoy Vokal, gitar
Viggo Bondi Bass
Øystein Jevanord Trommer (1979 - )

Utgivelser (album)

Bridges
Fakkeltog
1980