Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bøyen Beng

Dannet: 1987
Også kjent som: Böyen Beng
Fra: Oslo

Punkband fra Oslo, og miljøet rundt Blitz, startet i 1987. For punkinspirerte band på andre halvdel av 80-tallet var uttrykksformen stort sett hardcore, men Bøyen Beng brøt noe med dette; mindre aggressivt, med allsangvennlige og politiske, norske tekster. Med fele som sentralt instrument lå merkelappene «visepunk» og «etnopunk» nær. Bandet har vært gjenstand for en del utskiftninger, men en kjerne har det hatt i medlemmene Wenke Simensen, trommer ( Spacelings, Meduza), Silja Starbo,.. Les mer..

Punkband fra Oslo, og miljøet rundt Blitz, startet i 1987. For punkinspirerte band på andre halvdel av 80-tallet var uttrykksformen stort sett hardcore, men Bøyen Beng brøt noe med dette; mindre aggressivt, med allsangvennlige og politiske, norske tekster. Med fele som sentralt instrument lå merkelappene «visepunk» og «etnopunk» nær.

Bandet har vært gjenstand for en del utskiftninger, men en kjerne har det hatt i medlemmene Wenke Simensen, trommer (Spacelings, Meduza), Silja Starbo, fele (Englevakt), Harald Lange, sang (Rastafarouts) og Jon Hveding, gitar (Behind Bars, Wantoslam og Manna). Bassistjobben har vært skjøttet av flere, først av Kjersti Johansen, og fra 1994 til dags dato av Ragnhild Sarsten (Stupedamene, BEATe BAND). Av andre som har vært innom gruppen kan Morten Ødegaard (LoveOctopus) og Petter Pogo (Ny Gate, Jokke & Valentinerne) nevnes.

Bøyen Beng har gitt utallige konserter, spesielt i osloområdet, men har også gjort den såkalte «Blitz-ruta». De har gitt ut flere EP-er og singler, som for eksempel Häppala i 2002. Lange hadde en pause på et par års tid – Kjell Erik Bersvendsen (Farout Fishing) vikarierte, og var vokalist på Kjærlig vår ryggrad.

Bøyen Beng har deltatt på en rekke samleplater, blant annet: Blitz hits (1989), 10 år på pur faen (1993), Stiff Nipples - Vol. I (1993), og Totalnekterplata (1994).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Harald Lange Vokal
Jon Hveding Gitar
Kjell Erik Bersvendsen Vokal
Kjersti Johansen Bass 1987-1991
Monica Ruud trommer
Morten Ødegaard
Mr. Møkk gitar 2002-
Petter Pogo
Ragnhild Sarsten Bass (1994 - )
Silja Starbo Fele
St. Faen gitar 2002-04
Wenke Simensen Skorge Trommer