Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Boastein

Også kjent som: Boastein Byron Cigarette Army

Oslobaserte Boastein ble stiftet på en hytte i Osen i april 1970, av Øistein Boassen (gitar og tangentinstrumenter m.m.) og Are Storstein (sang). Duoens første navn var Boastein Byron Cigarette Army. Live hyrte de inn forskjellige musikere, deriblant poeten Eric Scobie. Absurde og humoristiske norske tekster (ofte med et politisk budskap i bunn) og et karakteristisk lydbilde – som følge av spartansk opptaksutstyr, førte til merkelappen «hjemmesnekret rock». Førsteopplaget av debutalbumet Jeg har min egen luke ble fort et yndet.. Les mer..

Oslobaserte Boastein ble stiftet på en hytte i Osen i april 1970, av Øistein Boassen (gitar og tangentinstrumenter m.m.) og Are Storstein (sang). Duoens første navn var Boastein Byron Cigarette Army. Live hyrte de inn forskjellige musikere, deriblant poeten Eric Scobie. Absurde og humoristiske norske tekster (ofte med et politisk budskap i bunn) og et karakteristisk lydbilde – som følge av spartansk opptaksutstyr, førte til merkelappen «hjemmesnekret rock». Førsteopplaget av debutalbumet Jeg har min egen luke ble fort et yndet samleobjekt, trykt i 450 eksemplarer (og solgt i bare 399, ettersom de ikke hadde cover til flere). De mest kjente låtene fra oppfølgeren er «Kabul» og «Den brune skuta». Begge albumene kom ut på duoens eget plateselskap Vilde Vinge, som var et av de første uavhengige i Norge. Ved siden av sporadisk jobbing med Boastein (noen konserter i ny og ne), var både Storstein og Boassen midt på 80-tallet aktive i Fri Mediagruppe (kortfilmer m.m.). Boassen livnærte seg ellers som frilansmusiker, komponist og lyddesigner. Han laget bl.a. musikk til balletten Tempus fugit i 1984, og sammen med Morten Halle sto han for filmmusikken til Blackout. Boassen & Dahl (Henning Dahl) ga i 1980 ut singlen «Oslo Dada»/«Cacao Banana» på Vilde Vinge. Storstein var i en periode skuespiller ved Det Norske Teatret. Han døde under tsunamien i Thailand 2. juledag 2004.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.