Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Blood Tsunami

Dannet: januar 2004
Fra: Oslo

Death metal-/thrash metal-band, stiftet i Oslo i 2004 av Peter Michael Kolstad Vegem. Tidlig i karrieren tok Blood Tsunami med elementer fra death metal og NWOBHM i musikken, men i den senere tiden har de spilt mer old school trash metal med en tydelig link til 80-tallet og punken. Pete Evil hadde frontet sitt punkrockband Hellride i mange år, men da dette bandet ble splittet i 2003, bestemte han seg for å gjøre det han egentlig ønsket, nemlig å spille metall... Les mer..

Death metal-/thrash metal-band, stiftet i Oslo i 2004 av Peter Michael Kolstad Vegem.

Tidlig i karrieren tok Blood Tsunami med elementer fra death metal og NWOBHM i musikken, men i den senere tiden har de spilt mer old school trash metal med en tydelig link til 80-tallet og punken.

Pete Evil hadde frontet sitt punkrockband Hellride i mange år, men da dette bandet ble splittet i 2003, bestemte han seg for å gjøre det han egentlig ønsket, nemlig å spille metall. Han begynte å skrive materiale til et foreløpig navnløst metallband, og fant fort sin egen stil med melodiøs gitar toppet med aggressiv ikke-melodisk vokal. Tidlig i januar 2004 dannet han Blood Tsunami.

Jørgen Nordli ble med på trommer, og de startet umiddelbart å øve på Evils materiale. Den første Blood Tsunami-låta var "Killing Spree". Kort tid etter fant Evil en bassist i Frode Sørskaar, og Kristoffer Sørensen ble med på gitar.

Våren 2004 spilte denne kvartetten inn en 4-spors demo.

Blood Tsunamis livedebut kom 24. august 2004 på en liten klubb i Oslo ved navn Last Train. De spilte da support for de svenske death metal-legendene i Entombed.

Etter hvert skulle det vise seg at Frode Sørskaar ikke var komfortabel med metallen, og Evil tok da kontakt med sin gamle bandkollega fra Hellride, Peter Boström. Med ham på plass med bassen, var Blood Tsunami igjen klare for å spille inn en demo. I januar 2005 dro de til Sverre Dæhli (Audiopain) og hans studio Fias Co Prod Studios. Her prøvde de å spille inn en ny låt, "Evil Unleashed", men det ble snart klart at Jørgen Nordli hadde problemer bak trommene. "Evil Unleashed" og "Stabbet to Death" fikk ikke riktig fart og intensitet. Innspillingen ble avsluttet, og skuffet dro bandet tilbake til øvingslokalet. Det var en hard avgjørelse å ta siden han hadde blitt en god venn, men Nordli måtte gå.

På dette tidspunktet hadde Pete Evil nettopp blitt med som bassist i et punkband ved navn Bomberos. Der spilte Bjørn Hinkel, Sven Erik Kristiansen (a.k.a. Maniac, Mayhem og Skitliv) og Einar Sursjø (a.k.a. Necrodevil, Infernö, Virus, Beyond Dawn). Evil spilte bare en konsert med dette bandet, men da Sursjø bestemte seg for å slutte i Bomberos, var veien kort til Blood Tsunami.

Evil ga Bård Eithun (a.k.a. Faust, Emperor) Blood Tsunami-demoen fra 2004 og spurte om han ville være med. Faust ble kort tid etter fast medlem i bandet. Både Pete og Faust sluttet i Bomberos rett etterpå.

Den nye Blood Tsunami-lineupen spilte inn en 5-spors demo i Lion Heart Studios i Oslo med Øyvind Voldmo Larsen bak spakene. Med Faust på trommer var bandet plutselig blitt et velsmurt maskineri, og en gammel låt som "Killing Spree" hørtes annerledes og forbedret ut. Nye sanger på denne demoen var "Evil Unleashed", "Infernal Final Carnage", "Suicide Anthem", "Stabbed To Death" og en ny versjon av "Let Blood Rain". Faust hadde teknikken og hurtigheten som bandet hadde savnet. Bosse ga også bandet en ny sound med sin mørke growling på backingvokal. En annen overraskelse på denne demoen var låta "Suicide Anthem", hvor Bosse bidro med ren vokal i koringen. Dette var både Pete Evil og Faust i utgangspunktet skeptiske til, siden de begge mislikte band som mikset aggressiv og ren vokal, men denne gangen gikk det bra, siden Bosses rene vokal løftet låta til nye høyder.

"Suicide Anthem" fikk ikke en offisiell release før den kom med på EP-en Castle of Skulls EP i 2009.

I 2006 bestemte Bosse seg for å forlate bandet, uten mye forklaring. Han ble raskt erstattet av Stig Atle Amundsen (a.k.a. Stu Manx, Gluecifer, Yum Yums). Med ny bassist starte bandet den lange prosessen med å øve inn gammelt materiale i stedet for å skrive nye sanger. Som Riff Randall var Stu Manx også mer interessert i rock'n'roll, og han mistet fort interessen. Han begynte å hoppe over øvinger, og det ble raskt klart at han ikke egentlig ønsket å spille med Blood Tsunami. Pete, Dor og Faust fortsatte derfor som trio.

Gode nyheter midt i bassistrotet var at demoen fra 2005 sikret bandet en avtale med Nocturnal Art Production og Candlelight Recordings. Sjefen for Nocturnal Art, Tomas Haugen (a.k.a. Samoth), var en god venn av Faust, og Haugen ga Blood Tsunami muligheten. Men som han sa mange ganger: "Dette er ikke en vennetjeneste. Musikken taler for seg selv. Hvis jeg ikke hadde likt bandet, hadde jeg aldri signert dem."

I 2006, da det var på tide å signere kontrakter, ringte Pete Evil igjen til Bosse. Tanken på å spille inn et album var fristende, og Bosse ble med i bandet igjen. Igjen gikk Blood Tsunami i Lion Heart Studios med Øyvind Voldmo Larsen og startet innspillingen. "Killing Spree" ble spilt inn for tredje gang på to år, og andre demolåter som "Evil Unleashed", "Infernal Final Carnage" og "Stabbed To Death" ble også med på albumet. Sistnevnte fikk nytt navn: "Torn Apart". Uheldigvis endte albumet av ulike årsaker opp som en litt for polert produksjon etter bandets smak. I etterpåklokskapens ånd så bandet at de burde ha fulgt mer med på den faktiske produseringsprosessen mens innspillingen pågikk.

Én låt på albumet utmerket seg og ble en milepæl i bandets karriere. Dette var den massive 10 minutters-instrumentalen kjent som "Godbeater".

Det var også på tide å lage albumcover. Evil og Faust hadde allerede bestemt at Blood Tsunami skulle ha en sterk 80-tallsfeeling på det visuelle. Evil ønsket noe i retning av Laweres arbeid for Kreators Pleasure To Kill, og begynte å sondere terrenget etter aktuell kunstnere. Lawere selv var ikke å oppspore på dette tidspunktet. Flere navn sto på blokka, men det ble til slutt Marvel Comics-kunstneren Alexander Orlandelli Horley som fikk oppdraget. Horleys tegninger var akkurat hva Pete Evil hadde lett etter, og han leverte raskt et godt stykke arbeid. Evil laget en ny logo for bandet, og det nye visuelle konseptet til Blood Tsunami ble svært iøynefallende. Plata fikk navnet Thrash Metal, noe de senere skulle angre på fordi mange mente musikken var for mye svartmetall til å kunne kalle seg thrash.

Plata ble utgitt på Nocturnal Art Productons og Candlelight Records den 19. mars 2007. Albumet fikk gode kritikker internasjonalt og solgte ganske bra. Blood Tsunami dro deretter på turné i Storbritannia med Zyklon og Dead Beyond Buried.

Bandet fortsatte å spille live, for det meste i Norge, men også litt i utlandet: Italia og Danmark ble besøkt. Dessverre kunne ikke bandet dra på lange turneer siden både Pete Evil og Faust hadde familie og barn hjemme.

De brukte mye tid på øving, og Evil hadde snart laget nok materiale til å lage et andrealbum. Høsten 2008 gikk bandet igjen i studio og begynte å jobbe med albumet som senere fikk tittelen Grand Feast For Vultures.

Albumet ble, som forgjengeren, sluppet av Nocturnal Art Productions og Candlelight Records den 27. april 2009. Albumet fikk mye skryt i metallkretser og anerkjennelse blant kritikere. Alex Horley ble igjen hyret inn for å tegne det visuelle.

Grand Feast For Vultures viste et mye mer selvsikkert band enn hva tilfellet var på debuten. Denne gangen hadde Blood Tsunami fokusert på hele produksjonen og fikk et sound som var låtmaterialet verdig.

Det lyriske innholdet på Thrash Metal var fiksjon rundt krig, død og helvete, mens Grand Feast For Vultures inneholdt mer personlige tekster, for eksempel om depresjon og alkoholproblemer. Dette albumet inneholdt også en instrumental, laget av Evil i 2008, og den hadde et stort antall riff og harmonier. Forskjellen fra den forrige instrumentalen "Godbeater" var introduksjonen av NWOBHM-influenser og de Iron Maiden-inspirerte hovedtemaene. Den nye instrumentalen het først "Enceladus Rising", men ble endret til "Horsehead Nebula" før bookleten gikk i trykken. Dette er den mest intrikate låta til Pete Evil, og den blir av både fans og presse sett på som mesterverket i Blood Tsunami-katalogen.

Uheldigvis gikk ikke Candlelight med på å gi bandet økonomisk forskudd for å dra på europaturné sammen med to amerikanske band, Absu og Nachtmystium. Dette, sammen med andre bookingproblemer, gjorde at bandet ble skuffet og mistet motivasjon. Medlemmene, særlig Evil og Faust, følte at de jobbet svært hardt og fikk lite igjen. Entusiasmen var på minimumsnivå. Bandet spilte én konsert etter slippet av Grand Feast For Vultures, på Elm Street i august 2009. Deretter forsvant Blood Tsunami.

Sommeren 2009 fant Pete tilbake til sin gamle Datsun-venn Kristopher Schau (a.k.a. Max Cargo, The Cumshots). Pete foreslo at de skulle starte et sjangeroverskridende band, og Schau syntes dette var en god idé. Bandet fikk navnet Mongo Ninja, og både Faust og Dor ble med i dette bandet. Femte medlem var bassisten Mads Martinsen, som jobbet for Amber Booking i Oslo. Dette medførte et travelt konsertprogram for bandet. Igjen blomstret Petes kreativitet, og på ett år spilte Mongo Ninja inn tre album på Indie Recordings. I denne perioden droppet Candlelight Blood Tsunami, og Bosse forlot igjen bandet. De gjenværende Blood Tsunami-medlemmene tok ikke dette så tungt, siden de hadde det så travelt med Mongo Ninja.

Etter tre år med Mongo Ninja-turné og -festing begynte Pete Evil å savne Blood Tsunami. Han følte at Mongo Ninja hadde oppnådd det de kunne, og at den morsomme delen av prosjektet sakte, men sikkert, hadde blitt erstattet av plikter og ansvar. Faust, Dor og Pete begynte å øve på noe nytt materiale som Pete hadde skrevet, og snart var nye Blood Tsunami-låter klare. De første var "Metal Fang", "The Rape of Nanking" og "The Cruel Leading the Fool". Tekstlig hadde innholdet endret seg gjennom Mongo Ninja-årene, og Pete tok med dette inn i Blood Tsunami. Han skrev nå tekster om virkelige personer og reelle kriminelle handlinger.

Nå måtte bandet finne en ny bassist.

Priscila Morales (a.k.a. Proxy), en kjent manager og bookingagent innen norsk metall, hadde fått ny kjæreste. Dette var den langhårede punkrockeren i Speedergarben, bassisten Carl Janfalk. Janfalk møtte opp på øving, og det ble raskt tydelig at han var rette mann for oppdraget.

Blood Tsunami gikk i Midrange Studios i januar 2012, og sammen med Anders Henningsen spilte de inn en ny 6-spors demo. Denne viste et band som hadde blitt hardere og mer skittent etter pausen. Låtene var kortere og mer nedstrippede. NWOBHM-påvirkningen var borte, det samme var screaming-vokal og growling backingvokal. Blood Tsunami var gjenfødt og virket å være sintere enn noen sinne.

Kvartetten begynte å spille live igjen, og første konsert var på Revolver i Oslo 25. februar 2012, som support for det britiske trashbandet Virus. En måned senere spilte de support for brasilianske Grave Desecrator på Unholy Pub.

Bandet var nå på utkikk etter en ny label, og demoen ble sendt til flere kandidater. De fikk gode tilbakemeldinger og noen tilbud, men denne gang ville bandet ta seg god tid. De ventet, og til slutt fikk Indie Recordings endelig hørt på demoen. En kontrakt ble undertegnet, og Blood Tsunami gikk i studio igjen i juni 2012, denne gang i Sverre Dæhlis Fias Co Prod Studios. Her fikk Faust trommesporet i boks på få timer. De fortsatte i Midrange Studios med Anders Henningsen, og alt så bra ut. Problemene oppsto da vokalen skulle spilles inn. Det viste seg at Pete Evil hadde ødelagt stemmen sin, og for å bli bra trengte han en operasjon. Dermed måtte innspillingen utsettes i nesten to måneder. Denne tiden ble brukt til å lage booklet. Det grafiske designet var skreddersydd for å passe det nye musikalske innholdet til bandet: Mørkt, skittent og svart-hvitt. Den amerikanske kunstneren Christian Sloan Hall laget kunsten, fotograf Kjell Ivar Lund tok bandbilder, og Pete laget nok en gang en ny bandlogo.

Det nye albumet fikk navnet For Faen! og ble sluppet på Indie Recordings 8. mars 2013.

Medlemmer

Carl Janfalk Bass, bakcingvokal (2011 - )
Faust Trommer (2005 - )
Frode Sørskaar Bass (2004)
Jørgen Nordli Trommer (2004 - 2005)
Kristoffer Sørensen Gitar (2004 - )
Peter Boström Bass, backingvokal (2004 - 2006), (2007 - 2010)
Peter Vegem Vokal, gitar (2004 - )
Stig Amundsen Bass (2005)