Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Blood Red Throne

Dannet: 1998

Death metal-band startet i 1998, med base i Kristiansand. Bandet blir ved siden av Cadaver sett på som det definitive death metal-bandet i Norge. Gruppen legger ikke fingrene imellom når det handler om image; blod er en viktig ingrediens i deres opptreden. Bandet ble dannet av gitaristene Tchort (Terje Vik Schei, Emperor) og Død (Daniel Olaisen, Scariot). På denne tiden var disse to med som en del av Satyricons turnéband. Mr. Hustler (Flemming Gluch) kom med.. Les mer..

Death metal-band startet i 1998, med base i Kristiansand. Bandet blir ved siden av Cadaver sett på som det definitive death metal-bandet i Norge. Gruppen legger ikke fingrene imellom når det handler om image; blod er en viktig ingrediens i deres opptreden.

Bandet ble dannet av gitaristene Tchort (Terje Vik Schei, Emperor) og Død (Daniel Olaisen, Scariot). På denne tiden var disse to med som en del av Satyricons turnéband. Mr. Hustler (Flemming Gluch) kom med på vokal, Erlend Caspersen på bass og Freddy «Fred The Shred» Bolsø på trommer. Bolsø ble senere erstattet av Espen «Beist» Antonsen.

Blood Red Throne har et større marked i Europa enn i Norge. Ved siden av å spre død og fordervelse med dette bandet, er Tchort også en del av progrockbandet Green Carnation, mens Død er en av drivkreftene bak power-prog metal-bandet Scariot.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anders Kobro Trommer
Bernt André Moen Trommeprogrammering (tidligere medlem)
Daniel Olaisen Gitar
Emil Wiksten Trommer
Erlend Caspersen Bass
Espen Antonsen Trommer (tidligere medlem)
Flemming Gluch Vokal (tidligere medlem)
Freddy Bolsø Trommer (1999 - 2002)
Ivan Gujic Gitar
Ole Bent Madsen Bass
Osvald Egeland Vokal (2011)
Ronny Thorsen Vokal (tidligere medlem)
Sanrabb Gitar (tidligere medlem)
Tchort Gitar
Yngve Christiansen Vokal (2012 - )

Medvirker på

Diverse artister
Ten tons of tunes Vol.I (NoPride Family, Friends & Foes)
2012