Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Blaupunkt

Dannet: 1979
Splittet: 1982
Fra: Oslo

Et av hovedstadens nyveivband, startet i 1979, av Ola Snortheim, Harald Haakstad og Kaare Berntzen, som hadde spilt sammen i Ski Patrol. Med seg fikk de vokalist Tone Rønning og bassist Bjørn Rølla. Blaupunkt hadde sin første spillejobb på Café Lysthuset. En stund så det ut til at Blaupunkt skulle bli en kortvarig affære for alle de involverte, men idet gruppen var ved å oppløses ble de kontaktet av Torpedo Plater, som ville gi.. Les mer..

Et av hovedstadens nyveivband, startet i 1979, av Ola Snortheim, Harald Haakstad og Kaare Berntzen, som hadde spilt sammen i Ski Patrol. Med seg fikk de vokalist Tone Rønning og bassist Bjørn Rølla.

Blaupunkt hadde sin første spillejobb på Café Lysthuset. En stund så det ut til at Blaupunkt skulle bli en kortvarig affære for alle de involverte, men idet gruppen var ved å oppløses ble de kontaktet av Torpedo Plater, som ville gi ut en singel med dem. Slik ble «Cupfinalen» til (juni, 1980), og bandmedlemmene fikk nytt mot, og lyst til å drive Blaupunkt videre. Singelen besto ellers av låtene «Jostein og elskerinna til Torstein» og en versjon av Arne Bendiksens «La meg være ung». Sistnevnte var den man valgte å ta med på samlealbumet Anarki og kaos – norsk punk ’79-’81 da denne kom ut i 1992.

Bjørn Rølla ble med i Babij Jar i 1985. Ola Snortheim sluttet og ble med i ( Press).Senere ble det bl.a.: Spastisk Ekstase, Cirkus Modern og Norske Gutter. I 1985 startet han sitt eget Langsomt Mot Nord. Gunnar Hanslien (ex. Stash og i 1983 Bjølsen Valsemølle) ble ny trommeslager i 1981 og spiller på albumet 'Blaupunkt'.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bjørn Rølla Bass
Gunnar Hanslien Trommer fra 1981
Harald Haakstad Gitar
Kåre Berntzen
Ola Snortheim Trommer
Tone Rønning Vokal

Utgivelser (album)

Blaupunkt
Blaupunkt
1981

Utgivelser (singel/EP)

Blaupunkt
Maskin maskin / Min fugl blå
1982
Blaupunkt
Cupfinalen
1980

Medvirker på

The Nomad Nipples
Maskin Maskin EP
2015
Diverse artister
Mannen som elsket Yngve
2008
Diverse artister
Anarki & Kaos - Norsk Punk ´79-´81
1992
Diverse artister
Sjokk rock band;komponist;tekstforfatter
1980