Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Blaakraft

Dannet: 2005
Også kjent som: Ronny The Råne And His Men On The Måne + RRMM
Fra: Bodø

Industribluesband startet høsten 2005 som Ronny The Råne And His Men On The Måne (forkortet til RRMM) i Bodø. Besto da av Vegard Leite (gitar, vokal, f. 1967), Lars Nicolaysen (trommer, f. 1967) og Ronny Wærnes (vokal, elektronikk, f. 1965). Selv om de betegnet musikken sin som industriblues, var den mer eksperimenterende rock enn noe annet. Musikalsk blandet de inspirasjon fra så vel psykedelisk 60-tallsrock som postpunkens industrimusikk. På toppen av dette snakket og sang Wærnes fram sine egenartede og høyst.. Les mer..

Industribluesband startet høsten 2005 som Ronny The Råne And His Men On The Måne (forkortet til RRMM) i Bodø. Besto da av Vegard Leite (gitar, vokal, f. 1967), Lars Nicolaysen (trommer, f. 1967) og Ronny Wærnes (vokal, elektronikk, f. 1965).

Selv om de betegnet musikken sin som industriblues, var den mer eksperimenterende rock enn noe annet. Musikalsk blandet de inspirasjon fra så vel psykedelisk 60-tallsrock som postpunkens industrimusikk. På toppen av dette snakket og sang Wærnes fram sine egenartede og høyst personlige tekster.

RRMM debuterte i november 2005 på Gimle i Bodø på åpningsdagen for Bodø HardCore Festival #8, og fikk strålende kritikker for debutkonserten. Neste konsert kom i mars året etter på Sinus i Bodø under det aller første Klubb Nødutgang-arrangementet. Opptak fra denne konserten er senere utgitt på samleplaten Nødutgang 2006.

Etter noen få konserter skiftet bandet i løpet av vinteren 2007 navn til Blaakraft. Noe av det første trioen gjorde under sitt nye navn var å gå i studio for å spille inn en versjon av The Aller Værstes (TAV) «Blank», som skulle være med på en hyllestplate for TAV. Platen ble utsatt, men bidraget til Blaakraft ligger til avlytting på deres MySpace.

Rett etter sin første tur i studio ble de utvidet med Johnny Larssen (bass, f. 1960). På grunn av forskjellige omstendigheter spilte Blaakraft to konserter som duo (Nicolaysen og Wærnes), først som oppvarming for 2:20 på Sinus i Bodø i november 2007, og deretter på en Ungdom Mot Narkotika-konsert på Sinus 1. mars 2008.

Duoen eksperimenterte med trommeslager Nicolaysens faste rytmer som Wærnes la et teppe av støycollager over. Noe av dette videreførte de som kvartett på en improvisert studioinnspilling som fikk tittelen «Opus 23». Dette verket ble for øvrig urframført på debutkonserten for kvartettutgaven på Nødutgang-festivalen i Bodø i juni 2008.

Nicolaysen og Larssen spiller parallelt i HumdinGer.

Medlemmer

Johnny Larssen Bass (2007 - )
Lars Nicolaysen Trommer
Ronny Wærnes Vokal, elektronikk
Vegard Leite (f. 1967) Gitar, vokal

Medvirker på

Diverse artister
Nødutgang 2006
2006