Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bjørn Johan Muri

Født: 4. januar 1990
Fra: Ålesund

Bjørn Johan Muri fikk en stor hit med «Yes Man» i 2010. Den lå hele 17 uker på VG-lista, og toppet i seks av dem. Låten dukket først opp i Melodi Grand Prix i januar 2010, der den kom på 4. plass. Den var skrevet i samarbeid med Simen M. Eriksrud og Simone, som også bidro sterkt til albumet Airwaves samme år. Det norske folk ble først oppmerksom på Muri i 2007, da han fikk andreplass i talentkonkurransen.. Les mer..

Bjørn Johan Muri fikk en stor hit med «Yes Man» i 2010. Den lå hele 17 uker på VG-lista, og toppet i seks av dem. Låten dukket først opp i Melodi Grand Prix i januar 2010, der den kom på 4. plass. Den var skrevet i samarbeid med Simen M. Eriksrud og Simone, som også bidro sterkt til albumet Airwaves samme år. Det norske folk ble først oppmerksom på Muri i 2007, da han fikk andreplass i talentkonkurransen Idol, bare 17 år gammel.

En kontrakt med Universal Music fulgte, samt flere singler. Den aller første av disse var en konstruert duett med selveste Marilyn Monroe. Muri har også ellers et stort hjerte for jazz, noe som har ledet til et flerårig samarbeid med orkesterlederen Kjell Karlsen. Hjemme i Ålesund har han jobbet med jazzbandet Little Green Apples Falling Down From a Tree.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (album)

Bjørn Johan Muri
Airwaves
2010