Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bjørn Jens

Født: 1. juli 1958
Også kjent som: Bjørn Jens Kristiansen

Bjørn Jens Kristiansen, countrysanger og komponist, f. 01.07.1958 i Sandnessjøen. Han ble tidlig kjent som en friskus innen det norske countryrock-miljøet, med tekster som ikke la skjul på noe når det gjaldt nordmenns lyster og laster. Den røde tråden på debutalbumet Mackøl og måsegg (1988) var samlivsbrudd som følge av for mye fyll og fest og utroskap, men artisten hadde også noe på hjertet når det gjaldt norske rederier («Ingen norske flagg»). Cato Sanden bidro med en komposisjon, mens.. Les mer..

Bjørn Jens Kristiansen, countrysanger og komponist, f. 01.07.1958 i Sandnessjøen. Han ble tidlig kjent som en friskus innen det norske countryrock-miljøet, med tekster som ikke la skjul på noe når det gjaldt nordmenns lyster og laster. Den røde tråden på debutalbumet Mackøl og måsegg (1988) var samlivsbrudd som følge av for mye fyll og fest og utroskap, men artisten hadde også noe på hjertet når det gjaldt norske rederier («Ingen norske flagg»). Cato Sanden bidro med en komposisjon, mens Gard «Dutte» Strøm sørget for backingband og produsering.

Bjørn Jens skapte rabalder i 1989 med den ramsalte meldingen «Til helvete med kvinnfolk», som øyeblikkelig ble den mest populære sangen på albumet Midnattsol. Albumet viste imidlertid også artistens mykere side i form av «Ny pappa» – en tåredryppende sang om en liten gutts usikkerhet for hvordan morens nye venn vil behandle ham. Også inkludert på denne platen var Bjørn Jens’ treffsikre bidrag i debatten om diskoteker kontra levende musikk («Band som spiller sjøl») og en refleksjon over flyulykken i Torghatten («Du kan høre hjertet mitt slår»). Kompet besto av garvede karer som Bugge Wesseltoft, Lasse Hafreager, John Stannard, Rune Haukum og Tore Wildauer. Cato Sanden og Gard Strøm var igjen delaktige som henholdsvis gjest/komponist og produsent.

Tittelen på neste album, No må du skjærpe dæ gutt (1991), kunne virke som en kommentar hentet fra bråket rundt «Til helvete med kvinnfolk», men i realiteten var det et uttrykk fra Oluf som Bjørn Jens’ sønn Øystein til stadighet gikk rundt og sa. Oluf alias Arthur Arntzen deltok på tittelkuttet på en LP som ble spilt inn i Nashville med amerikanske musikere og Michael Garvin som produsent. Det meste av materialet var komponert av Garvin, med norske tekster av Bjørn Jens. I 1990 ble Bjørn Jens kjent med Dennis Locorriere, den markante vokalisten fra det amerikanske bandet Dr. Hook & The Medicine Show. Vennskapet førte til et samarbeid som igjen førte til flere landsomfattende turneer.

Bjørn Jens’ tiende album, Til havet bynn’ å brenn (2000), var produsert av Bob Babbitt og inneholdt en duett med countrylegenden Vern Gosdin. Låtmaterialet var en blanding av egne komposisjoner og personlige favoritter. På tampen av 90-tallet ble Bjørn Jens kjent med amerikaneren Jimmy Staton, og de to laget platen Kicking Up New Dust i Nashville i 2001. Til å akkompagnere seg fikk de en rekke av bransjens mest etterspurte studiomusikere.

Bjørn Jens ble i 2003 hedret med Alstahaug kommunes kulturpris. Inge Ove Tysnes’ biografi Her er Bjørn Jens kom i 2008. I nyere tid har han gitt ut følgende album: Lag whisky om til vann (Arco, 2005), Svartisen (2006), Ukrutt (2008), Lille ville Willy (2010) og Usminka (2013). I 2014 kom DVD-samlingen E Rodd Me I Land med forskjellige konsertopptak.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

Diverse artister
Gyldne Takter Og Toner
2002
Diverse artister
96% Låvedans
2001
Diverse artister
Nordmenn Er Gale!
1999
Diverse artister
Norske Blinkskudd
1988