Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bjørn Berge

Født: 23. september 1968

Bjørn Årstein Berge, vokalist, gitarist og komponist, født i Sveio, men bosatt i Haugesund. Norges fremste tolker av «deltablues». Hans unike spillestil – som består i å både slå rytme og spille melodilinjer på gitaren samtidig som han tramper med føttene på en kasse – har gitt ham merkelappen «one-man band». Bjørn Berge startet så vidt karrieren med elekt­risk gitar, men byttet denne raskt mot en banjo etter å ha hørt bluegrassbandet Gone At Last øve i nabolaget. Han ble.. Les mer..

Bjørn Årstein Berge, vokalist, gitarist og komponist, født i Sveio, men bosatt i Haugesund. Norges fremste tolker av «deltablues». Hans unike spillestil – som består i å både slå rytme og spille melodilinjer på gitaren samtidig som han tramper med føttene på en kasse – har gitt ham merkelappen «one-man band».

Bjørn Berge startet så vidt karrieren med elekt­risk gitar, men byttet denne raskt mot en banjo etter å ha hørt bluegrassbandet Gone At Last øve i nabolaget. Han ble fullstendig hektet på akustisk blues da han hørte Robert Johnson. Kjøpte seg deretter en 12-strengs national steel gitar, og klarte i løpet av kort tid å gjøre seg bemerket som en musiker utenom det vanlige.

I 1994 slo han seg sammen med Jan Flåten (vokal, munnspill), og debuterte på plate sammen med ham. Etter at samarbeidet med Flåten ble avsluttet i 1996, har Berge satset på en solokarriere. Denne har ført ham utenfor landets grenser, til blant annet Tyskland, Belgia og Nederland, hvor han nyter stor respekt.

Samtlige av platene til Bjørn Berge inneholder en blanding av egne og andres låter. Han har gjort det til et fast innslag på platene sine å gjøre overraskende tolkninger av kjente låter – så som «Ace Of Spades» av Motörhead. Han har vunnet Spellemannprisen to ganger, for Stringmachine (2001) og Illustrated Man (2002). Bjørn Berge er en kreativ artist som har klart å utvikle et særegent uttrykk innenfor en musikkstil som ofte blir ansett for å være stagnant, men som slett ikke er det.

Alle hans studioalbum på 2000-tallet har kommet inn på VG-lista. Ledfoot skrev tekstene på We’re Gonna Groove(2006), der Berge spilte alle instrumentene unntatt trommer.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Vamp Gitar, dobro (2015-)