Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bjørg og Mikkel

Duo bestående av Mikkel Aas og Bjørg Bjørklund fra Søstrene Bjørklund. De debuterte i 1957 med singlen «På Billy Bryants Kafé»/«Omvegen», tett fulgt av «Det blå hav»/«Kom bli med». Begge A-sidene ble svært populære, og var med på den første VG-lista i 1958. I alt ga de ut ni singler frem til 1962. Med utgangspunkt i disse ble det også gitt ut to og en «halv» EP-plate (den ene på deling med Søstrene Bjørklund), og senere en nostalgi-LP med.. Les mer..

Duo bestående av Mikkel Aas og Bjørg Bjørklund fra Søstrene Bjørklund. De debuterte i 1957 med singlen «På Billy Bryants Kafé»/«Omvegen», tett fulgt av «Det blå hav»/«Kom bli med». Begge A-sidene ble svært populære, og var med på den første VG-lista i 1958. I alt ga de ut ni singler frem til 1962.

Med utgangspunkt i disse ble det også gitt ut to og en «halv» EP-plate (den ene på deling med Søstrene Bjørklund), og senere en nostalgi-LP med tolv av de til sammen 18 innspillingene. Mikkel Aas debuterte som soloartist med «Bare med deg»/«Bungalow for to» (1957), og ga ut ytterligere tre singler, bl.a. en coverversjon av «Voi Voi» med Elisabeth Granneman som «samisk» ekko i refrenget.

Etter journalistutdannelse og en tid i NRK arbeidet han i årtier for Norsk Phonogram A/S, senere Polygram, før han gikk av med pensjon i 1997. Aas redigerte i 1977 dobbeltplaten Sett fra lydsiden til grammofonens 100 årsjubileum, og i 1995 Erik Byes oppsummerende dobbel-CD En sang under skjorta. I 2007 ga han ut boken Spil­letid – norsk platebransjes historie i 100 år.

Medlemmer

Bjørg Bjørklund Sang
Mikkel Aas Sang

Utgivelser (album)

Bjørg og Mikkel
Det blå hav
1971

Utgivelser (singel/EP)

Bjørg og Mikkel
Det Blå Hav
1957

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 1 Husker Du Dengang?
2005