Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bjørg og Mikkel

Duo bestående av Mikkel Aas og Bjørg Bjørklund fra Søstrene Bjørklund. De debuterte i 1957 med singlen «På Billy Bryants Kafé»/«Omvegen», tett fulgt av «Det blå hav»/«Kom bli med». Begge A-sidene ble svært populære, og var med på den første VG-lista i 1958. I alt ga de ut ni singler frem til 1962. Med utgangspunkt i disse ble det også gitt ut to og en «halv» EP-plate (den ene på deling med Søstrene Bjørklund), og senere en nostalgi-LP med.. Les mer..

Duo bestående av Mikkel Aas og Bjørg Bjørklund fra Søstrene Bjørklund. De debuterte i 1957 med singlen «På Billy Bryants Kafé»/«Omvegen», tett fulgt av «Det blå hav»/«Kom bli med». Begge A-sidene ble svært populære, og var med på den første VG-lista i 1958. I alt ga de ut ni singler frem til 1962.

Med utgangspunkt i disse ble det også gitt ut to og en «halv» EP-plate (den ene på deling med Søstrene Bjørklund), og senere en nostalgi-LP med tolv av de til sammen 18 innspillingene. Mikkel Aas debuterte som soloartist med «Bare med deg»/«Bungalow for to» (1957), og ga ut ytterligere tre singler, bl.a. en coverversjon av «Voi Voi» med Elisabeth Granneman som «samisk» ekko i refrenget.

Etter journalistutdannelse og en tid i NRK arbeidet han i årtier for Norsk Phonogram A/S, senere Polygram, før han gikk av med pensjon i 1997. Aas redigerte i 1977 dobbeltplaten Sett fra lydsiden til grammofonens 100 årsjubileum, og i 1995 Erik Byes oppsummerende dobbel-CD En sang under skjorta. I 2007 ga han ut boken Spil­letid – norsk platebransjes historie i 100 år.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Bjørg Bjørklund Sang
Mikkel Aas Sang

Utgivelser (album)

Bjørg og Mikkel
Det blå hav
1971

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 1 Husker Du Dengang?
2005