Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Björn Afzelius

Født: 27. januar 1947
Død: 16. februar 1999
Også kjent som: Björn Svante Afzelius

Svensk sanger, musiker, tekstforfatter og komponist. Björn Afzelius oversatte Åge Aleksandersens «Dekksgutten» til «Däckspojken», og brukte denne som bakside på singelen «Tusen bitar». Den er dog ikke med på LP-en Tusen bitar. Men den er med på kassetten Hilsen fra Nicaragua som ble solgt til inntekt for Aleksandersen og Afzelius' støtteprosjekt i Nicaragua i 1989-1990. Denne ble solgt av den norske fagbevegelsen, og de solgte kassetter på konsert i Oslo på Sentrum Scene 1. mai 1994. Låten er også.. Les mer..

Svensk sanger, musiker, tekstforfatter og komponist.

Björn Afzelius oversatte Åge Aleksandersens «Dekksgutten» til «Däckspojken», og brukte denne som bakside på singelen «Tusen bitar». Den er dog ikke med på LP-en Tusen bitar. Men den er med på kassetten Hilsen fra Nicaragua som ble solgt til inntekt for Aleksandersen og Afzelius' støtteprosjekt i Nicaragua i 1989-1990. Denne ble solgt av den norske fagbevegelsen, og de solgte kassetter på konsert i Oslo på Sentrum Scene 1. mai 1994.

Låten er også med på dobbeltalbumet Æ der den ble spilt av Afzelius, kompet av norske musikere i 1992.

Björn Afzelius laget flere sanger som har vært spilt av norske artister.

I 1997 inngikk Afzelius samarbeid med Gunnar Hordvik, og de fleste av soloplatene hans ble utgitt på Norske Gram i tillegg til hans eget selskap Rebelle og CMC i Danmark. Samleplaten "Definitivt" ble utgitt først i Norge. Det samme var tilfellet med "Tankar vid 50" sommeren 1997. Han oversatte også Hans Rotmos sang "Vinterbruden" som er med på platen "Elsinore" som kom ut etter hans død 1999.