Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Betong Hysteria

Dannet: 1981
Splittet: 1983
Fra: Oslo

Et av de første norske hardcore-bandene, som til tross for bare én utgivelse, femspors-EP-en Spontan abort (1982), fremdeles står som en hjørnestein i den norske punkhistorien, og er kjent i undergrunnsmiljøer verden over; det finnes sågar en amerikansk bootleg av EP-en. Betong Hysteria var fra Oslo, og ble startet vinteren 1981. Da EP-en ble utgitt besto bandet av Bulle (Geir Underdal) (trommer), Arne Brathagen (bass), Ulf Knudsen (gitar) – alle tre med fortid fra .. Les mer..

Et av de første norske hardcore-bandene, som til tross for bare én utgivelse, femspors-EP-en Spontan abort (1982), fremdeles står som en hjørnestein i den norske punkhistorien, og er kjent i undergrunnsmiljøer verden over; det finnes sågar en amerikansk bootleg av EP-en.

Betong Hysteria var fra Oslo, og ble startet vinteren 1981. Da EP-en ble utgitt besto bandet av Bulle (Geir Underdal) (trommer), Arne Brathagen (bass), Ulf Knudsen (gitar) – alle tre med fortid fra Kaare Og Partiet, samt Geir Olav Brurok (vokal) fra Blodskam, og Carl Platou (gitar), fra bl.a. LiK, Aktiv Dødshjelp og XTRM. Etter dette skjedde noen skifter, før bandet ble oppløst i 1983.

Betong Hysteria hadde låter med på flere samlealbum: «Det er bare løgn» (liveversjon) på Song Of Norway(1983), «Tredje rike» på Fremtiden er nå (1985) og «Snuten kommer» på Anarki og kaos (1992).

Bulle var seinere å finne i Siste Dagers Hellige, The Popcorn Explosion, Løver og Tigre, Matchstick Sun, Lust-O-Rama og The Moods. Knudsen startet Siste Dagers Hellige sammen med Bulle (og blant andre Hærverk-vokalist Harald Fossberg) og var med i Spacelings, men er nok mest kjent fra sin tid i Sister Rain.

Våren 2008 ble det gjort kjent at Betong Hysteria skulle gjenforenes på scenen. Dette ble det aldri noe av, men i 2009 deltok bandet med ett spor på hyllestalbumet All Sewn Up - A Tribute To Patrik Fitzgerald. I 2011 kom en EP, Vi vil ikke ha, som inneholdt åtte tidligere uutgitte spor. Dette inkluderte en alternativ versjon av «Tredje rike». Geir Brurok ble også med Nekropolis i studio på denne tiden, og fungerer som et tredje medlem av duoen på albumet New Europeans (2010).