Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Bente Lind & The Lunick Group

Dannet: 1959
Splittet: 1966
Også kjent som: The Upstarts + The Lunicks
Fra: Vestby

The Lunicks er et popband fra Vestby. Bandet ble startet opp i 1959 under navnet The Upstarts. Musikerne var Oddvar Erøy på sologitar, Gunnar Erøy på bass, Yngve Andersen på rytmegitar og Roar Hansen (senere byttet han navn til Roar Nordhagen etter familigården) på trommer. Med Oddvars hjemmelagde gitarer gjorde de det bra i lokale amatørkonkurranser. Etter hvert skiftet de navn til The Lunicks, inspirert av svenske The Spotnicks. I 1962 ga Yngve seg, og inn kom Svein Berg som rytmegitarist.. Les mer..

The Lunicks er et popband fra Vestby.

Bandet ble startet opp i 1959 under navnet The Upstarts. Musikerne var Oddvar Erøy på sologitar, Gunnar Erøy på bass, Yngve Andersen på rytmegitar og Roar Hansen (senere byttet han navn til Roar Nordhagen etter familigården) på trommer. Med Oddvars hjemmelagde gitarer gjorde de det bra i lokale amatørkonkurranser. Etter hvert skiftet de navn til The Lunicks, inspirert av svenske The Spotnicks. I 1962 ga Yngve seg, og inn kom Svein Berg som rytmegitarist og vokalist.

Bente Lind ble født i Arendal, men vokste opp delvis i Finland og i mosseområdet. Hun ble oppdaget under en talentkonkurranse på Parkteateret i Moss i 1963, og ble tilbudt en platekontrakt med Manu Records av Per Gunnar Jensen, direktøren for Manu. Han hadde også vært slagerartist med duoen Bjørg og Per Gunnar. Bente Lind ble den faste vokalisten til The Lunicks, som også ofte kalte seg The Lunick Group. The Lunick Group betod av The Lunicks, Nina & Patzy, Jørn Are m.fl. og backet det meste av Bente Lind og de andre som studio og showorkester.

Den første singelplata med Bente Lind & The Lunick Group, «Goodbye, Jimmy, goodbye» var en frisk teenbeatversjon av en melodi som hadde vært populær i flere versjoner fem år tidligere. Ruby Murray, Ruby Wright, Maureen Evans, Kaye Sisters og Kathy Linden hadde alle en viss suksess med den. Denne versjonen var imidlertid helt annerledes. Borte var den veldig sukkersøte balladen. I stedet ble det en frisk og moderne poplåt, som også skulle bli etterspurt i Sverige og Finland. Det ble til og med en amerikansk utgivelse på DeVille Records. I Norge ble den en hit. Bente Lind & The Lunick Group var faktisk de første norske artister som kom med på Ti i skuddet, NRK radios hitliste.

Mye av æren for dette må nok gå til Thor Gunnar Norås, som foruten å være impresario, popskribent og ildsjel i suksessrike Ski Ungdomssklubb, også var gruppas manager, arrangør og låtskriver.

Flere singler fulgte, både med og uten Lind. Ved noen anledninger samarbeidet The Lunicks med Nina & Patzy fra Røyken. Ellers var de også i studio med Jan Groth, senere vokalist i Dr. Henderson’s Blues Caravane og Aunt Mary, og Jørn Ellefsen fra Rygge, som kalte seg Jørn-Are. Han gjorde også spillejobber med bandet.

Det kom også en singel med Roy Scott & The Lunick Group. Dette var ikke med en utenforstående artist, men et fullverdig medlem av bandet, nemlig Svein Berg under pseudonym.

Rundt juletider 1964 inntraff en tragisk ulykke med mossebandet The Tremblers, hvor en av musikerne omkom. Hendelsen førte til at dette bandet ble oppløst. En av musikerne fra The Tremblers, Øyvind Jensen, ble da med i The Lunicks, hvor han i hovedsak spilte keyboard og sang.

Bente Lind & The Lunick Group var med i filmene Equilibrium og Broder Gabrielsen i 1966. Samme høst ble bandet oppløst på grunn av bandmedlemmers militærtjeneste. Gunnar Erøy og Bente Lind fortsatte i diverse gruppesammenhenger på 70-tallet, blant annet med Opus Five, hvor også Rune Rudberg var med.

Svein Berg gjorde noen jobber som rytmegitarist i The Vanguards fra 1988 til 1992. I dag spiller han og Gunnar Erøy sammen med Geir Hovland (mandolin) og Jon Foss (slidegitar, banjo og dobro) i Gammel Reserve. The Lunicks har også gjort noen gjenforeningskonserter, og Gunnar og Oddvar spiller lokalt fra tid til annen.

Bente Lind valgte å være hjemme og ta seg av familien i noen år, men da ungene var blitt større, prøvde hun seg på et comeback og gjorde suksess på Norsktoppen. I 1982 ble hennes versjon av «Vil du følge med meg» årets største norsktoppssuksess med hele åtte uker på førsteplass. Hun deltok også i Melodi Grand Prix i 1990 og ble nr. 6 i den norske finalen.

Bente Lind har blitt kalt norsktoppdronning, men hun har også sunget mye countrymusikk. Hun har til og med opptrådt på canadisk TV med country. Ellers har hun hatt mange andre TV-opptredener, både i Norge og i Sverige, blant annet i Hylands Hörna. Hun har dessuten deltatt på et utall samlekassetter, hvorav flere har solgt til gull og andre troféer. Bortsett fra «Vil du følge med meg» og «Goodbye, Jimmy, goodbye», er «Comment ça va» og «Driver dugg, faller regn» andre melodier som forbindes med Bente Lind.

Fremheves bør også «Candy girl», som er en svært sjarmerende poplåt. Den fremførte hun i filmen Broder Gabrielsen, og baksiden skulle en nesten tro Paul McCartney hadde hørt på da han skrev «Ob-la-di, ob-la-da».

Medlemmer

Bente Lind Vokal
Gunnar Erøy Bass
Oddvar Erøy Sologitar
Roar Hansen Trommer
Svein Berg Rytmegitar, vokal (1962 - )
Yngve Andersen Rytmegitar ( - 1962)
Øivind Jensen Keyboards, vokal (1964 - )