Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum
Gjør endringer

Bendik Singers

Fra: Oslo

Vokalkvartett bestående av brødrene Bjørn og Philip Kruse, Anne Karine Strøm og vekselvis Ellen Nikolaysen/ Anne Lise Gjøstøl. Gruppen ble dannet av Arne Bendiksen, som hadde en gammel drøm om å skape et gjennommusikalsk vokalensemble. Bendik Singers eksisterte i årene 1971–75, og kom på en meget hederlig sjuendeplass i den internasjonale Melodi Grand Prix i 1973 med Arne Bendiksens «Å, for et spill», lansert utenfor Norden som «It's Just A Game». Gruppen ga ut en LP og.. Les mer..

Vokalkvartett bestående av brødrene Bjørn og Philip Kruse, Anne Karine Strøm og vekselvis Ellen Nikolaysen/Anne Lise Gjøstøl. Gruppen ble dannet av Arne Bendiksen, som hadde en gammel drøm om å skape et gjennommusikalsk vokalensemble.

Bendik Singers eksisterte i årene 1971–75, og kom på en meget hederlig sjuendeplass i den internasjonale Melodi Grand Prix i 1973 med Arne Bendiksens «Å, for et spill», lansert utenfor Norden som «It's Just A Game». Gruppen ga ut en LP og noen få singler, samtidig som de medvirket på LP-seriene Svensktoppar og Norske Topp-Favoritter.

En av singlene, den funky «Afrotid», ble utgitt på engelsk under navnet «Law Of The Wild», og har fått sin renessanse de senere årene. Horne Singers (alias Bobby Hughes Combination) ga ut en edit på vinylsingle i 2001, og originalen er med på 2002-samlingen Maiden Voyage – A Wide Selection of Grooves from Norway ’66–’76.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Anne Lise Gjøstøl Vokal
Anne-Karine Strøm Vokal
Bjørn Kruse Vokal
Ellen Nikolaysen Vokal (1971-75)
Philip A. Kruse Vokal

Medvirker på

Diverse Artister
Norsk Melodi Grand Prix Gjennom 50 År
2010
Diverse artister
Maiden Voyage
2003
Finn Eriksen
Golden Tunes utøver
1997
Diverse artister
Juletreff
1980
Diverse artister
En, To, Tre / Djambo Djambo
1976
Diverse artister
12 Ess
1975