Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Beady Belle

Dannet: 1999
Fra: Oslo

Jazzgruppen Beady Belle besto av Beate Slettevoll Lech fra Øvre Årdal (oppvokst i Volda) og hennes ektemann Marius Reksjø fra Horten. De spilte sammen i bandet Insertcoin og i Folk og Røvere, der Lech var vokalist på de tre første platene. I 1999 ble Beate S. Lech kontaktet av Bugge Wesseltoft med forespørsel om å lage en egen plate, en invitt hun svarte på med materiale som hun komponerte, arrangerte og produserte selv. Marius Reksjø var medspiller, og.. Les mer..

Jazzgruppen Beady Belle besto av Beate Slettevoll Lech fra Øvre Årdal (oppvokst i Volda) og hennes ektemann Marius Reksjø fra Horten. De spilte sammen i bandet Insertcoin og i Folk og Røvere, der Lech var vokalist på de tre første platene. I 1999 ble Beate S. Lech kontaktet av Bugge Wesseltoft med forespørsel om å lage en egen plate, en invitt hun svarte på med materiale som hun komponerte, arrangerte og produserte selv. Marius Reksjø var medspiller, og duoen tok navnet Beady Belle, som også ble hennes artistnavn.

CDen Home kom ut i 2001, fikk stor mediedekning og ble mye spilt i radio, også i Europa, Japan, Korea og Australia. I kjølvannet av utgivelsen fulgte utstrakt turnévirksomhet. Singlene «Ghost» og «Lose And Win» er fra denne platen. I 2002 startet arbeidet med ny CD, med den samme kreative duoen. CEWBEAGAPPIC (2003) ble gitt ut i Tyskland, Japan og Australia før den ble sluppet i Norge. Singler herfra er «Bella» og balladen «When My Anger Starts To Cry».

Trommeslageren Erik Holm spilte på albumet Closer(2005) og har siden 2007 vært Beady Belles tredje medlem. Dette albumet og At Welding Bridge (2010) ble begge nominert til Spellemannprisen, i likhet med musikkvideoen til sangen «Self-fulfilling» fra Bel­ vedere (2008).

I 1997 startet Beate S. Lech jazztrioen Metropolitan sammen med Morten Halle (saksofon, fløyte) og Jon Eberson (gitar). Halle har bakgrunn fra Cutting Edge og Chipahua, og er en aktiv komponist til film, teater og musikk. Eberson har vært med i norsk jazzmiljø siden 70-tallet, og har jobbet med en rekke av våre fremste musikere.

Metropolitans musikalske utgangspunkt var standardlåter i nye arrangement. Bandet brakdebuterte på Moldefestivalen i 1998 og kom med et selvtitulert debutalbum på Curling Legs Records året etter. På oppfølgeren Love Is Blind (2004) er all musikken egenkomponert av de tre, og ligger i pop/ funk/ jazz-landet. Beate S. Lech har selv skrevet alle tekstene. I 2000 var hun medlem av Jon Eberson Group, og sang på Dreams That Went Astray.

På soloalbumet Min song og hjarteskatt (2011) tolket hun religiøse folketoner som kvinnelige lyrikere hadde gitt nye tekster. Det ble nominert til Spellemannprisen i viseklassen

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Beate Slettevoll Lech Vokal, komponist
Erik Holm Trommer
Marius Reksjø Bass, programmering

Medvirker på

Diverse artister
Venn
2005
Diverse artister
Inn Fra Kulda - Bob Marley På Norsk
2001
Rune Lindbæk
Søndag utøver
2001