Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Barry Geddes

Født: 14. september 1941
Død: 17. februar 2020
Også kjent som: Barry Matheson

Patrick Barry Matheson (født 14. september 1941) har satt betydelige spor etter seg i den hjemlige musikkbransjen. Han har jobbet som artistmanager og impresario, platedirektør og forlegger. Han tok sine første skritt innen musikkbransjen mot slutten av 1950-tallet, og ble senere samarbeidspartner med Arne Bendiksen. Da Bendiksen i sin tid tok over Triola etter Egil Monn-Iversen, skjedde det med hjelp av handelsbrevet til Matheson. Barry Matheson ble født i Sverige av britiske foreldre. De flyttet til Norge i 1946, og.. Les mer..

Patrick Barry Matheson (født 14. september 1941) har satt betydelige spor etter seg i den hjemlige musikkbransjen. Han har jobbet som artistmanager og impresario, platedirektør og forlegger. Han tok sine første skritt innen musikkbransjen mot slutten av 1950-tallet, og ble senere samarbeidspartner med Arne Bendiksen. Da Bendiksen i sin tid tok over Triola etter Egil Monn-Iversen, skjedde det med hjelp av handelsbrevet til Matheson.

Barry Matheson ble født i Sverige av britiske foreldre. De flyttet til Norge i 1946, og slo seg etter hvert ned på Jessheim. Han ble tidlig interessert i musikk, og spilte i sitt første band alt som tenåring. I 1964 ga han ut sin første og eneste solosingle på Manu, under navnet Barry Geddes. Singelen inneholdt Baby Mine / Look Who It Is, og han ble her backet av The Sunbeams. Han hadde også vært med i The Scarlet Pimpernels, som senere skiftet navn til The Flames. Også disse gruppene ga ut singler på Triola.

Hos Arne Bendiksen jobbet Matheson med booking, og arrangerte blant annet en større turné med det britiske bandet The Swinging Blue Jeans i 1964. Han ble også manager for The Vanguards, og var i 1966 med på å starte plateselskapet Continental, som ga ut singler med bl.a. The Hugger Muggers, The Playmates, Happie og Undertaker’s Cirkus. Continental har senere forgrenet seg i flere selskaper, inkludert både restauranter og hotell.

I nyere tid har Matheson spilt en aktiv rolle i å fremme karrierene til artister og grupper som Terje Rypdal, Sissel Kyrkjebø, Secret Garden, Odd Nordstoga, Espen Lind og Dance With A Stranger. I løpet av et langt liv i musikkens tjeneste har han også hatt mange viktige verv innen norsk musikkliv, inkludert styreverv for Spellemannprisen, IFPI og GGF. Under Spellemannprisen 2009 fikk han bransjeprisen for sin betydelige innsats for norsk musikk.

Barry Matheson har i en mannsalder vært daglig leder i firmaet Continental Artist Management AS , som er Norges lengstlevende artistmanagement. Selskapet har oppnådd svært gode resultater, både her hjemme og internasjonalt.

Utgivelser (singel/EP)

Barry Geddes
Baby mine / Look who it is
1965