Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Barock

Dannet: 1975
Splittet: 1977
Fra: Stavanger

Progressivt rockeband fra Stavanger. Laget sin eneste LP i 1976 med Johnny Sareussen som produsent og en besetning bestående av Magne Høyland, Anders Bru, Bjørn Aslaksen, Reidar Olsen, Sveinung Sand og Tommi Haukland. Albumet hadde alle de ingredienser som ekte prog-rock på 70-tallet skulle inneha; lange, improvisatoriske soli, flertematiske komposisjoner, innslag av klassisk og folk, partier med elektrisk fiolin – til og med en liten trommesolo. Bjørn Aslaksen komponerte det meste av musikken. Tekstene var både norske og engelske,.. Les mer..

Progressivt rockeband fra Stavanger. Laget sin eneste LP i 1976 med Johnny Sareussen som produsent og en besetning bestående av Magne Høyland, Anders Bru, Bjørn Aslaksen, Reidar Olsen, Sveinung Sand og Tommi Haukland.

Albumet hadde alle de ingredienser som ekte prog-rock på 70-tallet skulle inneha; lange, improvisatoriske soli, flertematiske komposisjoner, innslag av klassisk og folk, partier med elektrisk fiolin – til og med en liten trommesolo.

Bjørn Aslaksen komponerte det meste av musikken. Tekstene var både norske og engelske, noen av dem hentet fra så markante diktere som Oscar Wilde og Hans Børli.

Bandet ble oppløst i 1977. Bru startet Stavangerensemblet, Høyland dukket senere opp i Asfalt og Wasa Band.

Utgivelser (album)

Barock
Bare en blåveis
1976