Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Barbarellas

Dannet: 1993
Fra: Oslo

Garasje-pønkrockband fra Oslo. Jentebandet Barbarellas begynte å spille 60-tallsinspirert rock i 1993. Om enkelte mente at kvintetten skranglet vel mye i begynnelsen, hadde de i hvert fall bandmytologien på plass fra dag én. Gruppen hevdet at de var døtre av Jane Fondas Barbarella-karakter, at de kom fra The Planet Of Temptation og hadde kræsjlandet på jorda med sitt romskip. Utstyrt med lårkorte kjoler, høye støvletter og nok sminke til å forsyne en ungdomskole, platedebuterte de med 7-tommeren Destination Temptation i.. Les mer..

Garasje-pønkrockband fra Oslo. Jentebandet Barbarellas begynte å spille 60-tallsinspirert rock i 1993. Om enkelte mente at kvintetten skranglet vel mye i begynnelsen, hadde de i hvert fall bandmytologien på plass fra dag én.

Gruppen hevdet at de var døtre av Jane Fondas Barbarella-karakter, at de kom fra The Planet Of Temptation og hadde kræsjlandet på jorda med sitt romskip. Utstyrt med lårkorte kjoler, høye støvletter og nok sminke til å forsyne en ungdomskole, platedebuterte de med 7-tommeren Destination Temptation i 1996. Albumet Queen Of The Galaxy kom tre år etter.

Barbarellas besto opprinnelig av Lena Mutlak-Hamdan (vokal), Heidi Henriksen (gitar), Jenny Pedersen (trommer), Elisabeth Nyborg (bass) og Mirja Weston (orgel). Etter hvert sluttet Nyborg og ble erstattet av Astrid Waller, og da Henriksen ga seg tok Monica Bothner over gitaren.

Bandmedlemmene utstyrte seg med scenenavn som Gitarella, Fata Organa, Vulnavia, Andromeda og Sugar Cane. Gruppen ble signert på det amerikanske selskapet Sympathy For The Record Industry, som også hadde Euroboys (Kåre & The Cavemen) og Turboneger i stallen. Barbarellas-debuten ble derfor også sluppet i USA. Den uhøytidelige gruppen deltok på samleplaten Stiff Nipples, men hadde ellers lite med Akks-miljøet å gjøre.

Barbarellas spilte på Quartfestivalen i 1999, men ble oppløst like etter. Astrid Waller ble senere med i powerpopbandet Coctail Slippers, Mirja Weston gikk til den langt mindre glamorøse gjengen i The Tables, mens Monica Bothner fortsatte i bandene Punchdrunk og The Pumps.

Utgivelser (album)

Barbarellas
Queen of the Galaxy
1999

Utgivelser (singel/EP)

Barbarellas
Destination Temptation
1996