Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Gjør endringer

Ballade!

Fra: Oslo

Vise- og kabaretkvartett bestående av Birgitte Grimstad, Åse Kleveland, Lars Klevstrand og Lillebjørn Nilsen. Samarbeidet kom til på initiativ fra Birgitte Grimstad, som var trett av alltid å reise alene på turné og lurte på om flere hadde det sånn! Tenkt som et engangsprosjekt, fikk Ballade! stor respons fra både publikum og kritikere allerede ved første presentasjon. De turnerte både i Norge og Danmark, og i Oslo hadde de stor suksess i Konserthuset og med et.. Les mer..

Vise- og kabaretkvartett bestående av Birgitte Grimstad, Åse Kleveland, Lars Klevstrand og Lillebjørn Nilsen. Samarbeidet kom til på initiativ fra Birgitte Grimstad, som var trett av alltid å reise alene på turné og lurte på om flere hadde det sånn!

Tenkt som et engangsprosjekt, fikk Ballade! stor respons fra både publikum og kritikere allerede ved første presentasjon. De turnerte både i Norge og Danmark, og i Oslo hadde de stor suksess i Konserthuset og med et lengre gjestespill på ABC-­teatret. En konsert i Sandvika Kino i januar 1978 ble utgitt som live-plate, og lå 16 uker på VG-lista.

Med det mangfoldige repertoaret hadde gruppens opptredener alltid et snev av «happening» over seg. Samtidig satte publikum stor pris på å se så «alvorlige» visekunstnere ute på show-galeien. Særlig populære ble Lillebjørn Nilsens fikse fornorsk­ninger av utenlandsk materiale, Beatles-melodiene «Hey Jude» og «Got To Get You Into My Life» ble til henholdsvis «Hei Knut» og «Du kan godt få sitte innte mæ, Leif», mens Billy Strayhorn/Duke Ellingtons «Take The 'A' Train» dukket opp som «Dra med Krøderbanen!»

De blandet effektivt seriøs visesang fra mange språkområder og tidsaldre med revy- og kabaretnumre, elleville genreparodier og rene showelementer. Konseptet med fire svært individuelle artister i samarbeid peker både bakover til The Monn Keys og fremover til Gitarkameratene.

De fikk Spellemannprisen for sin andre utgivelse, Ekstranummer (1980), som markerte avslutningen på samarbeidet. Samme år gikk deres versjon «Gamle Enerhaugen» til topps på Norsktoppen. Begge platene dannet grunnlag for TV-show som ble like godt mottatt, og de utgjør CDen Ballade!s samlede.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Åse Kleveland Vokal, gitar
Birgitte Grimstad Vokal, gitar
Lars Klevstrand Vokal, gitar
Lillebjørn Nilsen Vokal, gitar

Medvirker på

Diverse artister
Norsk Musikk i 100 - Vol 4 Ikke Helnorsk, Men ...
2005
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1978 - 1980
1998
Birgitte Grimstad
Ord over grind utøver
1994
Diverse artister
Allers
1981
Diverse artister
Mot Nye Mål
1981
Diverse artister
Ridderrennet utøver
1980
Diverse artister
Norske Viser I 70-Åra
1979