Gjør endringer

Badger

Dannet: 1997
Fra: Tromsø

Badger er en norsk rockegruppe etablert i 1997. Første inkarnasjon av bandet besto av medlemmer fra bandet Neurotransmitterne, Isak Måseide, Børge Figenschau, Sindre Helmersen, Inge Frederiksen og Einar Wibe. Høsten 1997 tok Gunnar Hammer over som vokalist da Einar Wibe sluttet. Bandet og låtskriverduoen Figenschau/Måseide ble svært populære i hjembyen Tromsø og Robert Dyrnes i Yellow Snow Records ble interessert og tok med tre Badger-låter, «Hold You Tight», «Norman» og «Lucky», på den første samleplaten YSR gav ut i 1999. Bandet.. Les mer..

Badger er en norsk rockegruppe etablert i 1997. Første inkarnasjon av bandet besto av medlemmer fra bandet Neurotransmitterne, Isak Måseide, Børge Figenschau, Sindre Helmersen, Inge Frederiksen og Einar Wibe. Høsten 1997 tok Gunnar Hammer over som vokalist da Einar Wibe sluttet. Bandet og låtskriverduoen Figenschau/Måseide ble svært populære i hjembyen Tromsø og Robert Dyrnes i Yellow Snow Records ble interessert og tok med tre Badger-låter, «Hold You Tight», «Norman» og «Lucky», på den første samleplaten YSR gav ut i 1999.

Bandet platedebuterte med EP-en Faster Days tidlig i 2000. Denne ble godt mottatt[1] og ble stadig spilt på de lokale radiostasjonene. Badger deltok samme året på by:larm i Bergen. 2001 ble et travelt år for bandet. De gav ut sitt første album, Every Other Sunday, etterfulgt av en Norgesturnè der blant annet Elverockfestivalen og nok en gang by:larm (denne gang i Tromsø) sto på programmet. Bandet ble også invitert til å delta på the International Pop Overthrow festival i Los Angeles. Bandet spilte på festivalen i juli og ble invitert til IPO i New York samme året, noe de benyttet seg av.

2002 startet med at trommeslager Sindre Helmersen og vokalist Gunnar Hammer bestemte seg for å slutte for å satse på karrierer og familier. Håvard Stangnes kom inn og viste at han i tillegg til gitar og sang også var en habil låtskriver. Ny trommeslager ble Kim Karlsen.

Året etter dro bandet til Brygga Studio i Trondheim og spilte inn sin andre fullengder C'mon Girls. Albumet ble forhåndssluppet da bandet deltok på en ny IPO i Los Angeles og ble sluppet i Norge 22. november 2003.

Badger brukte store deler av 2004-2005 på å gjøre konserter over hele Norge og utnyttet tiden til å snekre sammen nye låter. Bandet var i lokale Nordlyd Studio og gjorde flere demoinnspillinger. Låter som «Astroturf», «Motorcar», «Champagne Velvet» og «She Comes in Colors» så dagens lys.

Badger ble i 2007 invitert til en ny IPO-festival, denne gangen i Liverpool i England. Bandet tok med seg keyboardist Håkon Rundberg og gjorde to konserter, en på The Cavern Pub og en på den mer berømte Cavern Club. Bandet spilte en håndfull årlige konserter i 2007/2008, og i 2009 utvidet de besetningen med en tre-manns blåserekke bestående av Fred Glesnes (saxofon), Christian Hyld (trompet) og Torbjørn Ingvaldsen(trombone). Innspillingen av bandets tredje fullengder Stars, Guitars & Motorcars begynte i oktober 2010. Både vokalist/gitarist Håvard Stangnes og trommeslager Kim Karlsen var på dette tidspunktet hyppig brukt i andre sammenhenger, albumet ble derfor gjort ferdig når det var tid og pauser fra andre prosjekter, noe som skulle ta hele tre år. Etter å ha blitt invitert til å bidra på en plate for å hylle de lokale popheltene The Pussycats, dro bandet i studio og spilte inn sin versjon av «Why Have We to Wait». Denne finnes på platen En hyllest til: The Pussycats GRRR? GRRR! utgitt i begrenset opplag på Bukta Records i forbindelse med Buktafestivalen 2011.

Badger slapp i løpet av 2013 tre singler, «I Tell You What You Wanna Hear», «Motorcar» og «Summer Sweeps» før de på høsten slapp sin tredje fullengder Stars, Guitars & Motorcars.

Medlemmer

Børge Figenschau Gitar
Einar Wibe Vokal ( - 1997)
Gunnar Hammer Vokal (1997 - 2002)
Håvard Stangnes Vokal, gitar (2002 - )
Inge Frederiksen Gitar ( - 2005)
Isak Måseide Bass
Kim Karlsen Trommer (2002 - )
Sindre Helmersen Trommer ( - 2002)

Medvirker på

Diverse artister
Agn By:Larm 00 Bergen
2000