Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Baardsen

Dannet: 22. september 1975
Også kjent som: TROND HELGE BÅRDSEN + TROND HELGE BAARDSEN + TROND BAARDSEN
Fra: Oslo / Stavanger

BAARDSEN «Baardsen» er et norsk band basert i Oslo, frontet av Trond Helge Bårdsen (født 22.09.1975) fra Stavanger. Bandets øvrige medlemmer er Henning Brøvig Hanssen (10.02.82) og Stian Føyen (11.02.92). «Baardsen» albumdebuterte med «Skygger fra ei aen tid» i september 2015, hvor også Endre Koch medvirket på elgitar. 
Debuten var en blanding mellom indierock og symfonisk prog-rock, med inspirasjon fra viser. Albumet ble produsert av Andreas Prestmo kjent fra bandene «Lukas Kasha» og progrockbandet «Wobbler». «Skygger fra ei aen tid».. Les mer..

BAARDSEN
«Baardsen» er et norsk band basert i Oslo, frontet av Trond Helge Bårdsen (født 22.09.1975) fra Stavanger. Bandets øvrige medlemmer er Henning Brøvig Hanssen (10.02.82) og Stian Føyen (11.02.92).
«Baardsen» albumdebuterte med «Skygger fra ei aen tid» i september 2015, hvor også Endre Koch medvirket på elgitar. 
Debuten var en blanding mellom indierock og symfonisk prog-rock, med inspirasjon fra viser. Albumet ble produsert av Andreas Prestmo kjent fra bandene «Lukas Kasha» og progrockbandet «Wobbler». «Skygger fra ei aen tid» ble godt mottatt og mottok flere gode anmeldelser i aviser og magasiner. Flere av singlene ble spilt både på lokale og nasjonale radiostasjoner og mange av sangene har også vært inne på spotify-spillelister som «NPS» og «New Nordic Indie». Bandet har spilt en rekke konserter og har vært på flere mindre turneer i sørlige deler av Norge.
«Baardsen» har i etterkant av albumet sluppet singlene «Langt å gå», «Motvind» og «Politikk». Temaet i tekstene til Baardsen omhandler kjærlighet, brutte relasjoner, drømmer, håp og politikk. Noen ganger med innslag av humor - andre ganger i fullt alvor.
I april 2017 ble Trond Helge Bårdsen tildelt arbeidsstipend fra «det norske tekstforfatterfondet» til sitt kommende andre-album og i Desember 2017 gikk «Baardsen» i gang med innspillingen av sitt andre album i samarbeid med Vegard Kleftås Sleipnes i Subsonic Society i Oslo. Albumet slippes 21. September. Plata er i mye større grad enn før influert av visesang, men det finnes fortsatt tydelig inspirasjon fra rock.
Trond Helge Bårdsen er utdannet musikkviter fra Universitet i Oslo og jobber som musikklærer på Elvebakken Videregående skole i Oslo.
Han har lang erfaring både som livemusiker, plateartist og driver også med flere andre musikalske prosjekter utenom «Baardsen».
Han bor på Torshov i Oslo og er samboer med artisten Hanne Fjeldstad.

Utgivelser (album)

Baardsen
Skygger fra ei aen tid
2015