Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Atle Pettersen

Født: 5. september 1989
Fra: Skien

Vokalist og låtskriver, kjent fra X-Factor, som soloartist og vokalist i det progressive metallbandet Above Symmetry. Pettersen vokste opp i Skien kommune, og startet sin sangkarriere i barnekoret Gla'vox, tilhørende Gulset kirke. I 2002 reiste Pettersen sammen med tre andre barn i koret til Thailand for å synge sammen med barna i en menighet der. Da Pettersen returnerte til Norge lagde han CD-en Sammen, som etter ekstraopplag innbrakte 40 000 kroner til inntekt for de hjelpetrengende barna. Pettersen var.. Les mer..

Vokalist og låtskriver, kjent fra X-Factor, som soloartist og vokalist i det progressive metallbandet Above Symmetry.

Pettersen vokste opp i Skien kommune, og startet sin sangkarriere i barnekoret Gla'vox, tilhørende Gulset kirke. I 2002 reiste Pettersen sammen med tre andre barn i koret til Thailand for å synge sammen med barna i en menighet der. Da Pettersen returnerte til Norge lagde han CD-en Sammen, som etter ekstraopplag innbrakte 40 000 kroner til inntekt for de hjelpetrengende barna. Pettersen var også en periode vikarorganist i menigheten.

Atle Pettersen deltok i Melodi Grand Prix Junior i 2003 med den selvkomponerte sangen «Hekta på brett». I 2006 deltok han også i Kjempesjansen på NRK.

Atle Pettersen ble et kjent navn i musikermiljøet i Telemark etter at bandet Above Symmetry (under navnet Illusions med Pettersen som frontvokalist) vant Ungdommens kulturmønstring i Telemark i 2006. Han fikk også i oppdrag å være programleder for Sluserock 2008, og opptrådte i tillegg flere steder i denne perioden.

Det store gjennombruddet kom imidlertid høsten 2010, da han kom på andreplass i den norske versjonen av X-Factor på TV 2. Også i denne konkurransen benyttet Pettersen seg av egenkomponerte låter, blant annet «Traces Inside» på audition. Sangen hadde Pettersen komponert sammen med de øvrige medlemmene av Above Symmetry. I programmet hadde Pettersen Marion Ravn som mentor.

Den 4. desember 2010 fremførte han låten «Lean on me» sammen med Annsofi Pettersen og Mohamed Abdi Farah på TV 2s Artistgalla. Våren 2011 opptrådte Pettersen som gjesteartist for det symfoniske power metal-bandet Kamelot. 11. november 2011 ga Pettersen ut sitt første soloalbum, Based on a True Story. Plata nådde tredjeplass på VG-lista, og den første singelen «Light» on nådde åttendeplass på samme liste.

Høsten 2011 vant Atle Pettersen Skal vi danse på TV2.

Medlem i

Above Symmetry Vokal

Utgivelser (album)

Atle Pettersen
Based on a True Story
2011

Medvirker på

Rex Ajieh
Amazing utøver
2012
Diverse Artister
X Factor 2010
2010