Gjør endringer

Arvid Nilssen

Født: 25. desember 1913
Død: 24. mars 1976
Fra: Alvdal / Høvik

Skuespiller, revyartist og visekunstner, 25.12.1913–24.3.1976, født i Alvdal og oppvokst på Høvik ved Oslo. Arvid Nilssen var en av norsk revys fremste komikere, og et revytalent vi knapt har hatt maken til. Han fikk sitt gjennombrudd i en russerevy i 1935. Lokalt var han da allerede kjent for sitt 10-ørestilbud til dem som klarte å la være å le når han skar grimaser. Sammen med blant andre Einar Rose, Per Kvist og Lalla Carlsen representerte han bindeleddet.. Les mer..

Skuespiller, revyartist og visekunstner, 25.12.1913–24.3.1976, født i Alvdal og oppvokst på Høvik ved Oslo.

Arvid Nilssen var en av norsk revys fremste komikere, og et revytalent vi knapt har hatt maken til. Han fikk sitt gjennombrudd i en russerevy i 1935. Lokalt var han da allerede kjent for sitt 10-ørestilbud til dem som klarte å la være å le når han skar grimaser.

Sammen med blant andre Einar Rose, Per Kvist og Lalla Carlsen representerte han bindeleddet mellom kabaret- og teatertradisjonen fra det tidlige Chat Noir- og Klingenbergmiljøet, og til det mange kaller revyens gullalder på 30-tallet.

Arvid Nilssen hadde en svært personlig form i sin vise- og revykunst, med sin mimikk og ofte «veltalende» stumhet på scenen. Ved siden av engasjement på Chat Noir og Edderkoppen deltok han i turnélivet, spilte inn filmer, og var en kjær gjest i utallige radioprogrammer. I sine senere år medvirket han også i flere TV-programmer. Sketsjen «Uteligger'ne», der han er Kari Diesens stumme motspiller, er en gjenganger i NRKs underholdningsrepriser.

I populærmusikksammenheng forbindes han først og fremst med «På Enerhaugen» av Alfred Næss fra revyen Folk skal trives(1960), og med Finn Bøes og Bias Bernhofts vise om trikkekonduktøren («Bare døtt på!»), og Arild Hagas vise «Stortingsgatens Mona Lisa».

Det finnes ikke så mange grammofonplater med hans populære visetolkninger, men noen har vi, blant annet «Det er’n Lauritz» (Telefunken) og «Omsetnings-skatten» (Columbia).