Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Arnie Norse

Født: 14. mai 1925
Også kjent som: Arne Johansen + Arnie Skiffle-Joe Norse + Skiffle-Joe

Arne Trandal, sanger, musiker og komponist fra Sunnmøre, f. 14.5.1930. Arnie Norse er en allsidig artist som synger, jodler, spiller gitar, maracas, og komponerer alt materiale selv. Han ble utlært boktrykker, og jobbet i England i en femårsperiode fra 1950. Der opptrådte han på britisk fjernsyn under navnet Arnie Norse, et navn han i dag har fått godkjent som sitt eget. Han kom tilbake igjen til Norge på midten av 50-tallet. Da hadde han oppdaget Elvis Presley og Lonnie Donegan, og.. Les mer..

Arne Trandal, sanger, musiker og komponist fra Sunnmøre, f. 14.5.1930. Arnie Norse er en allsidig artist som synger, jodler, spiller gitar, maracas, og komponerer alt materiale selv. Han ble utlært boktrykker, og jobbet i England i en femårsperiode fra 1950. Der opptrådte han på britisk fjernsyn under navnet Arnie Norse, et navn han i dag har fått godkjent som sitt eget.

Han kom tilbake igjen til Norge på midten av 50-tallet. Da hadde han oppdaget Elvis Presley og Lonnie Donegan, og særlig sistnevntes skiffle-musikk satte dype spor. Han opptrådte på Sirkus Arnardo, og glansnummeret var å sykle på en etthjulssykkel, samtidig som han sang og spilte gitar. I 1958 kom hans første single, «Mexico-Joe», med «Oh senorita» på baksiden. Den ble utgitt under navnet Skiffle Joe, et navn han ble tildelt av Arne Bendiksen. Det utrolige skjedde at baksiden ble en hit på Island.

Senere har det gått opp og ned, men han fikk en renessanse i 1978, da han begynte å opptre på restaurant Tranen i Oslo. Han fikk kultstatus, og platekontrakt med Sonet. Han har i årenes løp kommet med et utall fonogrammer både på single, LP, CD og MC. Norse antar at han har utgitt omtrent 250 egne låter i årenes løp, og den største suksessen har vært «Bært bært visa» fra MC-en Tretten frekkiser, med et salg på over 30 000 eksemplarer. De fleste platene har blitt utgitt enten som Skiffle Joe eller Arnie Norse eller begge deler, men han har også utgitt plater under andre navn, som Joe Ranger.

I 1994 debuterte han som romanforfatter med boka Jaget, som ble utgitt under navnet Arnie Skiffle Joe Norse.

Utgivelser (singel/EP)

Arnie Norse, The Lucky Bullets
Mexico-Joe
2011

Medvirker på

Diverse artister
Grisefest
2007
Diverse artister
Nordmenn Er Gale!
1999