Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Arne Hansen & The Guitarspellers

Fra: Moss

Arne Hansen & The Guitarspellers er et enmannsband fra Moss, som ikke bare har utgitt seks album med stort sett lynkjapp poprock, men også satt norsk rekord i antall kutt på en 7-tommers vinylplate. Hansen egentlige navn er Erik Ødegaard, og han har tidligere spilt i lokale pønkband. Hansen spilte inn en mengde korte, men til dels fengende låter hjemme hos seg selv på slutten av 80-tallet, og noen av disse ble utgitt på diverse samleplater. En av låtene endte.. Les mer..

Arne Hansen & The Guitarspellers er et enmannsband fra Moss, som ikke bare har utgitt seks album med stort sett lynkjapp poprock, men også satt norsk rekord i antall kutt på en 7-tommers vinylplate. Hansen egentlige navn er Erik Ødegaard, og han har tidligere spilt i lokale pønkband.

Hansen spilte inn en mengde korte, men til dels fengende låter hjemme hos seg selv på slutten av 80-tallet, og noen av disse ble utgitt på diverse samleplater. En av låtene endte opp på samlealbumet Rock’n’roll Stowaways, og førte til at han fikk utgi et 7-tommers album med hele elleve spor. En ti-spors 7-tommers LP ble utgitt i Tyskland noen år senere.

Det ble en pause i innspillingene mellom 1989 og 1997, men så dukket han opp på arenaen igjen. Nå med musikken i mer konvensjonell innpakning på CD. Et særtrekk er at alle CDene i vanlig salg har femten kutt. Først kom det et julealbum – Rein­ deer Can Fly!(1997), deretter et vanlig album, og så ble det lagt ut et fjorten spors album – Greatest Leftovers (2000) – som kun kunne lastes ned fra nettet på mp3.com/guitarspellers. Nå var kuttene blitt lengre enn tidligere, og ett av sporene på julealbumet varte over 5 minutter.

Det neste albumets tittel var inspirert av filmens verden, The Popville Hor­ror (2003).

Medvirker på

Diverse artister
Mosserock 30 År - 1965-1995
1995
Diverse artister
Rock'n'Roll Stowaways - That's Entertainment Sampler Volume 1
1989