Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Arne Benoni

Født: 24. mai 1951
Også kjent som: Arne Benonisen

Arne Benonisen, countrysanger, f. 24.5.1951 i Napp i Flakstad, Lofoten. Han var opprinnelig lastebåtskipper av yrke. Begynte å opptre som 14-åring, sterkt inspirert av sitt forbilde Jim Reeves. I forbindelse med et besøk til Bodø kom Benonisen i kontakt med Asbjørn « Asa» Krogtoft i Avideo Studio, og et par uker senere var han i gang med innspillingen av sin første LP. Kontrakt ble skrevet med Arne Bendiksen, som sendte Blue Boy ut på markedet i 1982. Materialet besto.. Les mer..

Arne Benonisen, countrysanger, f. 24.5.1951 i Napp i Flakstad, Lofoten. Han var opprinnelig lastebåtskipper av yrke. Begynte å opptre som 14-åring, sterkt inspirert av sitt forbilde Jim Reeves. I forbindelse med et besøk til Bodø kom Benonisen i kontakt med Asbjørn «Asa» Krogtoft i Avideo Studio, og et par uker senere var han i gang med innspillingen av sin første LP. Kontrakt ble skrevet med Arne Bendiksen, som sendte Blue Boy ut på markedet i 1982. Materialet besto av mange kjente countryslagere i personlige varianter, mange av dem med norske tekster, samt et par egenkomponerte sanger på norsk. Benonisen ble snart landskjent for sin varme, Jim Reeves-lignende sangstemme.

Oppfølgeren Looking For Love (1983) ble også innspilt i Bodø med Krogtoft som produsent, og igjen var innholdet en blanding av kjente toner og nytt materiale. Musikerne som deltok var fra Teddy Nelsons faste band. I 1984 ble Benonisen invitert til å delta på den årlige countryfestivalen på Wembley i London. I den forbindelse forkortet han artistnavnet sitt til det mer lettfattelige Arne Benoni, etter å ha først vurdert Ben Arness. Lofotsheriffen (1987) ble innspilt i Bergen med lokale musikere under ledelse av produsent Jan Ove Hommel (eks Flying Norwegians). Benoni skrev nesten alt materialet selv på denne platen, og ti av tolv spor var med norske tekster.

Fra og med Made In Nashville (1988) valgte Benoni å satse på engelskspråklig materiale. Platen var, som tittelen avslører, innspilt i Nashville, og noen av bransjens ledende musikere stilte opp. Benoni inngikk et langvarig kompaniskap med Leo Jackson, gitaristen til Jim Reeves gjennom elleve år. Undertittelen på Made In Nashville var My Tribute to Jim Reeves, noe som avslører hva repertoaret besto av, men på de neste platene satset Benoni på materiale som var skrevet spesielt for ham.

Samarbeidet med Jackson førte til at Benoni kom i kontakt med Jim Pierce i selskapet Round Robin Records, og On Easy Street (1989) var døråpneren inn på det amerikanske markedet. Benoni fikk også æren av å opptre på Grand Ole Opry i Nashville. I denne hektiske perioden rakk han også å gi ut en kassett på eget selskap (Kystcountry), en juleplate (A Merry Christmas) og et album som inneholdt den siste duetten som country-stjernen Dottie West rakk å synge inn («As For Me»).

I løpet av de neste årene klarte Benoni å få seg et visst fotfeste i USA, hvor platene hans oppnådde fine plasseringer på lokale hitlister. Og i 1989 ble han første nordmann med hits på Billboards countryhitliste i USA: «Southern Lady» (96. plass) og «If I Live To Be A Hundred (I’ll Die Young)» (88. plass). Litt overraskende var det derfor da han i 1992 lot seg overtale til å synge på norsk igjen. På norske veier var ironisk nok innspilt i Nashville med amerikanske musikere. Fra og med Here And Now i 1994 har Benoni nok en gang satset utelukkende på engelskspråklig materiale – det aller meste spesialkomponert for ham av amerikanske låtskrivere.

I 1998 gikk en gammel drøm i oppfyllelse, da Benoni laget et helt album med Jim Reeves-favoritter sammen med Reeves’ gamle band Blue Boys. I 1999 kom duetten «Even If I Do» med Lori Brooks, og denne singelen ble nominert i fire kategorier det året av European Country Music Association. Det påfølgende albumet One Life Stand (hvor «Even If I Do» var inkludert) besto av låter skrevet av amerikaneren Tim Johnson.

I’m Coming Home (2007) sang han tre duetter med countrystjernen Lynn Anderson. From Our Hearts (2010) er et duettalbum med Jenny Jenssen.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Knut Lanseng Trommer