Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Arne Bendiksen

Født: 19. oktober 1926
Død: 26. mars 2009
Også kjent som: Arne Joachim Bendiksen
Fra: Bergen

Arne Joachim Bendiksen, sanger, musiker, komponist, tekstforfatter og plateprodusent, f. 19.10.1926 i Bergen. Han hevder selv å ha vunnet sin første musikk-konkurranse med å spille Hawaii-musikk på nesa. Den første slagerkonkurransen han vant, under psevdonymet Carsten Wold, ble arrangert gjennom Aftenposten like etter krigen. Profesjonelt debuterte han som gitarist i Bergen. Han var kapellmester for Arnardo i 1951–52, og var i vintersesongen imellom engasjert hos Einar Rose på Rosekjelleren, der han ble bassist midt under en forestilling da Rose.. Les mer..

Arne Joachim Bendiksen, sanger, musiker, komponist, tekstforfatter og plateprodusent, f. 19.10.1926 i Bergen. Han hevder selv å ha vunnet sin første musikk-konkurranse med å spille Hawaii-musikk på nesa. Den første slagerkonkurransen han vant, under psevdonymet Carsten Wold, ble arrangert gjennom Aftenposten like etter krigen. Profesjonelt debuterte han som gitarist i Bergen. Han var kapellmester for Arnardo i 1951–52, og var i vintersesongen imellom engasjert hos Einar Rose på Rosekjelleren, der han ble bassist midt under en forestilling da Rose pekte på en kontrabass og skrek: «Spell bass!». Få år etter ble Bendiksen kåret til landets beste jazzbassist i en leseravstemning. Resultatet kan høres bl.a. på Pennies From Heaven (1954), med Arvid Amundsen (piano) og Tore Birkeland (trommer).

I 1954 erstattet han Frederik Conradi i The Monn Keys til Kjør Storgata på Chat Noir. Samtidig begynte han som tekstforfatter, særlig for Inger Jacobsen, og som arrangør på HMV og Philips. Gjennombruddet som platesolist kom ved første forsøk, «Tømmer-John»/«Cowboy» (1955). Tekstene var hans egne, og «Cowboy» hadde hans egen melodi. Dette regnes som den første norske C&W-innspillingen, selv om genren den gang simpelthen gikk under betegnelsen «cowboy». Han befestet posisjonen med sin neste single, «Cowboyens Frikvell»/«Davy Crockett» (1955), og fulgte opp med flere duetter med Sølvi Wang og solosuksesser som «I dag har jeg brent mine kjærlighetsbrev»/«Min firbente venn», «Sigaretter, whisky og ville jenter» (begge 1956) og «I midten av vårt hus» (1957). I 1957 dannet han og de øvrige Monn Keys-medlemmene Egil Monn-Iversen A/S, og spilte deretter inn på egen etikett, Triola.

Under Monn Keys-tiden fortsatte han å ha suksess med innspillinger i countrypåvirket stil, som «Har du aldri vært ensom» (1959), samtidig som han utga musikalsk crazy-komikk av typen «Yabba-dabba-doo Wilma» med tekst av Alf Prøysen (1962), «Anne har en pocketbok i sengen sin» og «Havfruen Lulu» (begge 1963). Aller mest populære var humoristiske, barnevennlige innspillinger som «Snømannen Kalle» og «Rudolf er rød på nesen» (begge 1957), «Den siste mohikaner» (1961), «Pepino» og «Jeg vil ha en blå ballong» (1962). Mange av barneklassikerne ble samlet på LP-ene Arne Bendiksen synger for barna og Alle tiders barneplate, den siste «delt» med Per Asplin. Han produserte også ti LP-plater i Den store eventyrserien, der kjente skuespillere som Alfred Maurstad og Wenche Fossleser norske og utenlandske eventyr. Med The Monn Keys deltok han i de populære militærfilmeneOperasjon Løvsprett (1962) og Operasjon Sjøsprøyt (1964), og i NRKs legendariske tidlige TV-serier Slagerparaden og Prospektkortet. Nordvisjonssendingene av TV-showene medførte gjennombrudd i Sverige, der han hadde flere store platesuksesser på svensk, og i Danmark, der han gjestet som revyskuespiller. Han spilte også på Chat Noir (1954–62), både i revyer og i tittelrollen som Davy Crockett i en forestilling han skrev alle melodiene til, utgitt i utdrag på EP-plate (1962). Tekstene var av Bjørn Sand.

Arne Bendiksen var den av Monn Keys-medlemmene som trivdes best med arbeidet med plateselskapet, og ble snart produsent på heltid med ansvar også for Monn Keys-medlemmenes soloinnspillinger, og for artister som Bjørg og Per Gunnar, Elisabeth Granneman, Magnus Samuelsen, Einar Rose, The Key Brothers og Arve Opsahl. I 1960 oppdaget Bendiksen Wenche Myhre, som etter noen få singler slo igjennom i 1962. Han var hennes manager frem til 1965, skrev hennes aller største hit i perioden, «La meg være ung» (1964), og sto for lanseringen i Tyskland. I kjølvannet av henne, og inspirert av Beatles-bølgen, ga han ut «beat»-grupper som Cool Cats, Vanguards, Beatnicks, Public Enemies, Hole In The Wall og senere Flying Norwegians.

Mange av Triola-innspillingene ble samlet på til sammen 22 LP-plater under tittelen Norske Favoritter, senere Norske Topp-favoritter. Selskapet ga også ut en del opptak fra Chat Noir-revyer og dessuten en serie LP-plater med klassisk og «ny» musikk. Fra 1959 benyttet de etiketten Karusell hovedsakelig til Nora Brockstedts innspillinger, og senere etablerte man Nor-Disc, der bl.a. Ivar Medaas og Anita Thallaug dukket opp. På Forum kom det mest religiøse plater. Etter hvert tok arbeidet med plateselskapet all hans tid, og i 1964 overtok han selskapet, som fra da av het Arne Bendiksen A/S. Etikettene Karusell og Nor-Disc ble da overført til Polydor. Han eier også seks musikkforlag under paraplyen Arne Bendiksen Musikkforlag. Fra 1964 bygde Arne Bendiksen opp selskapet som frem til 1983 var et av landets største, og det eneste helt norskeide av betydning. I en årrekke var han også norsk distributør for svært mange utenlandske etiketter, bl.a. Warner, Reprise, Island, Virgin og Sonet.

Den viktigste artisten i årene 1965–72 var Kirsti Sparboe, den gang landets bestselgende kvinnelige artist. Stor suksess hadde også Kjell Karlsens orkester med Odd Børre og Finn Eriksen, og søskenparet Åse og Børt-Erik Thoresen med sine innspillinger av norske folkemelodier. Bendiksen utga også smalere innspillinger med mer internasjonal appell, særlig jazz, på Sonet, bl.a. Karin Krogs tre første LP-plater. For øvrig ble det gitt ut plater innenfor alle tenkelige musikalske genre, fra Arne Nordheim via Jan Garbarek og Lillian Askeland til Arnie «Skiffle-Joe» Norse. I disse årene la Bendiksen også grunnlaget for C&W-miljøet i Norge, delvis på etiketten Country. Etikettene Flower og Flora ble hovedsakelig brukt til barneplater, gjenutgivelser og samleplater.

I 1964 deltok han for første gang i Melodi Grand Prix, både som opphavsmann med to melodier, «La meg være ung» og «Hvor» (sunget av Inger Jacobsen, på plate av Åse Thoresen), og som utøver av Sigurd Jansen/Egil Hagens vinnermelodi «Spiral». Etter hvert ble han landets første Grand Prix-konge, med fire seire som opphavsmann, «Intet er nytt under solen» (Åse Kleveland, 1966, med tredjeplass internasjonalt), den da så omdiskuterte «Oj, Oj, Oj så glad jeg skal bli» (Kirsti Sparboe, 1969), «Lykken er» (Hanne Krogh, 1971) og «Å, for et spill» (Bendik Singers, 1973). Den siste er hans personlige favoritt, og oppnådde en pen sjuendeplass internasjonalt. I Rio de Janeiro tok han gullmedalje i datidens største internasjonale musikkfestival i 1968 med «I Feel So Strong», sunget av Kirsti Sparboe. Den ble aldri utgitt i Norge. Som komponist er han på sitt beste når han lar jazzbakgrunnen slippe til, og gir den et folketonepreg, som i «Intet er nytt under solen» (som altså ikke heter «Jeg vet om en gammel mann»!).

Med årene fikk han liten tid til å ta seg av solo-karrieren, men i 1965–69 deltok han i trioen «Kirsti (Sparboe), Oddvar (Sanne) og Arne». De ga ut den påkostede LP-platen Tre i parken, men hadde størst suksess med singelen «Vi gratulerer» (1968). Han turnerte også sammen med Sparboe under betegnelsen Bare to, og de ga ut en del duetter på singler. I disse årene skrev han flere hundre sangtekster, noen av dem med mellomnavnet Joachim som psevdonym, men fikk liten tid til å komponere. LP-platen En tjuagutt fra Bergen (1979) inneholder, foruten tittelmelodien, nyinnspillinger av en del av hans mest populære slagere.

Som en reaksjon på svensk pops dominerende stilling i Norge sent på 60-tallet, og på NRKs uvillighet til å spille norske plater, startet han i 1968 den etter hvert 30 plater lange LP-serien Svensktoppar, der norske artister sang svenske hits på svensk. Serien ble en stor suksess, og var så absolutt med på å skaffe norske artister større plass på hjemmemarkedet. På 70-tallet og i de tidlige 80-årene ga han ut folkekjære artister som Teddy Nelson, Hans Petter Hansen, De Syngende Husmødre, Jan Høiland og Hanne Krogh, og sentrale visesangere som Kari og Ola Bremnes, Tove Karoline Knutsen og Ole Paus.

Etter 1983 har Arne Bendiksen hovedsakelig konsentrert seg om arbeidet for norske opphavsmenns rettigheter i NOPA, samtidig som han har vært en drivkraft bak opprettelsen av artistorganisasjonen GRAMART, og for Tekstforfatterfondet, som årlig støtter et større antall norske sangtekstforfatteres prosjekter. På 90-tallet arbeidet han med overføring til Nasjonalbiblioteket av sine 35 000 masterbånd med norske musikkopptak, det største norske arkivet over innspillinger som har vært utgitt på plate.

I denne perioden påbegynte han en CD-serie, Arne Bendiksen Collection, der sentrale eldre opptak kommer ut på nytt. I 1994 ble han feiret med en egen kveld på Nattjazzen under Festspillene i Bergen. I 1995 komponerte han barne- og ungdomsballetten På egne ben til tekst og koreografi av Håvard Engell, førstegangsoppført av den norske dansegruppen Cap à Pied i Praha og vist i tsjekkisk TV. Denne medførte oppdrag om å skrive en barnemusikal, We, The Children, for FNs barnekonvensjon. Han har også vært engasjert i den årlige Titano-festivalen, og har har bl.a. spilt kabaret med Jan Eggum i deres felles hjemby, under gruppenavnet Bollemusikken, dokumentert på CD-en Vi vil helst ikkje vite det (1998).

Arne Bendiksen gikk bort 26. mars 2009, 82 år gammel. Han var aktiv til det siste, med nesten ufattelig energi og virkelyst. GRAMART og Kulturdepartementet opprettet i 2009 den årlige Bendiksenprisen til hans ære. Den ble delt ut første gang 20. mai 2010.

Arne Bendiksen ga også ut mange plater i Sverige på 50-tallet. Opplysninger om dette kan finnes på nettsiden til 'Svensk mediadatabas'.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Arne Bendiksen og hans cowboys gruppeleder, sang, tekstforfatter (1955)
Arne Oddvars
Kirsti, Oddvar og Arne Sang og tekstforfatter
The Monn Keys Sang (1954-1964)

Utgivelser (singel/EP)

Arne Bendiksen
Jeg Vil Ha En Blå Ballong
2007
Arne Bendiksen
Bli med til Titano
1994
Arne Bendiksen
Med Tuba Og Tyrolerhatt / Snakke Med Dyrene
1969
Arne Bendiksen
Doktor Dolittle / Jeg Er Sprø
1968
Arne Bendiksen, Kirsti Sparboe
Noe Så Dumt / En Mann Og En Kvinne
1967
Arne Bendiksen, Kirsti Sparboe, Kirsti, Oddvar og Arne, Oddvar Sanne
Hver Lördag En Fest / Jag Tror På Sommaren
1967
Arne Bendiksen
Lattertrollet / Så Morro Som Det Er
1966
Arne Bendiksen
Nu Galer Gjøken / En Spillemann
1966
Arne Bendiksen
Med Tuba Og Tyrolerhatt / Gamle Svarten
1964
Arne Bendiksen
Min Tennessee baby / So long ...
1964
Arne Bendiksen
Spiral / Wedding Day
1964
Arne Bendiksen
Min Gamla Tuba Och Min Tyrolerhatt
1963
Arne Bendiksen
Pepino (Den Italienske Musen) / Portvaktens Datter
1963
Arne Bendiksen
Jeg vil ha en blå ballong / Reise til Amerika
1963
Arne Bendiksen
Anne Har En Pocketbok I Sengen Sin / Havfruen Lulu
1963
Arne Bendiksen, Rolf Just Nilsen
Davy Crockett
1962
Arne Bendiksen
Alpenes Fiol / Over Prærien
1962
Arne Bendiksen
Ya-Ba-Da-Ba-Do-Wilma / En Steinaldergutt
1962
Arne Bendiksen
Golden Ten
1962
Arne Bendiksen
Billy Boy / Er du ensom i kvell (Are you lonesome tonight)
1961
Arne Bendiksen
Den siste mohikaner / Billy Boy
1961
Arne Bendiksen
Dagny / En Bitte Bitte Liten Mini-Minimal Bikini (Polkadot Bikini)
1960
Arne Bendiksen
Et Trekkspill Til Salgs / En Brud Uten Mann
1959
Arne Bendiksen
6-5 hand jive / Buona sera
1958
Arne Bendiksen, The Monn Keys
6-5 hand jive / Buona sera
1958
Arne Bendiksen
Farvel Til Dalen / Har Du Aldri Vært Ensom
1958
Arne Bendiksen
Vintereventyr
1957
Arne Bendiksen
Vintereventyr
1957
Arne Bendiksen, Arne Bendiksen og hans cowboys
Cowboy (EP)
1956
Arne Bendiksen
I dag har jeg brent mine kjærlighetsbrev
1956
Arne Bendiksen, Arne Bendiksen og hans cowboys
Cowboyens frikveld / Davy Crockett
1955
Arne Bendiksen, Arne Bendiksen og hans cowboys
Tømmer-Jon / Cowboy
1955
Arne Bendiksen
Snømannen Kalle / Julenissen Kommer Ikveld
0-00
Arne Bendiksen
No Bier, No Wine, No Schnaps / Ett Snälltog Går Genom Mitten Av Vårt Hus
0-00

Medvirker på

Wenche Myhre
La meg være ung / Kan jeg tro ditt løfte
2017
Wenche Myhre
Da Jeg Var Ung - De Fineste Låtene
2017
Diverse artister
Tidenes Beste Julebarneplate 2
2012
Sølvi Wang
Wang
2012
Anne Nørdsti
Den siste mohikaner oversetter
2011
Kjell Karlsen
Kjell Karlsens beste komponist;tekstforfatter
2011
Ole Ivars
Julefest med Ole Ivars
2011
Anne Nørdsti
Så gøtt oversetter
2011
Malin & Celine
Julekonserten oversetter
2010
Diverse Artister
Norsk Melodi Grand Prix Gjennom 50 År
2010
Inger Lise Rypdal
De beste jeg vet komponist;tekstforfatter
2010
The Vineyards
Intet er nytt under solen komponist;tekstforfatter
2010
Aurora Plastic Monster
...Lips Are Blue, Eyes Are Red... komponist;tekstforfatter
2010
Kjell Karlsens Orkester
Slottstappet komponist;tekstforfatter
2009
Hovedøen Social Club
Ay Caramba tekstforfatter;komponist
2009
Ørskog og omegn Trekkspelklubb
Sangtimen - frå Sunnmøre 'Live' tekstforfatter
2009
Dizzie Tunes
Nå er det jul igjen!
2009
Wenche Myhre
Wenche Myhre in Concert
2008
Jan Høiland
White Christmas komponist;tekstforfatter
2008
Hovedøen Social Club
Que viva Noruega! komponist;tekstforfatter
2008
The Storås Danseband
Unge piker og eldre menn oversetter
2008
Silje Heggren
Demo komponist;tekstforfatter
2008
De Syngende Husmødre
Lukk opp din hjertedør arrangør
2008
De Syngende Husmødre
De syngende husmødre arrangør
2007
Anne Nørdsti
Livli' på låven oversetter
2007
Jens Book-Jenssen
Et vennlig ord oversetter
2007
Odd Børre
Om du visste
2007
Hans Petter Hansen
Vind i seilå arrangør
2007
Knut Hassel, Tor Coward
Mil etter mil - Rocka norske hits komponist;tekstforfatter
2007
Malin
Malin's jul oversetter
2006
Jens Book-Jenssen
Diamanter oversetter
2006
Berit Valberg, Bodø Håndverkersangforening
Gledelig Jul oversetter
2006
Pitsj
Pitsj komponist;tekstforfatter
2006
Søstrene Eikaas
Julestemning oversetter
2006
Sverre Eilertsen
Høstens farger oversetter
2006
Ronald Holmberg
Ronald 15 - Schlagerminner tekstforfatter
2006
Diverse artister
Norske Slagere Kapittel 1 - 1955
2006
Sputnik
Sputnik 20 oversetter
2006
Diverse artister
Norske 60-tallshits
2005
Geir Arne Hansen
Veien har vært lang oversetter
2005
Kurt Foss & Reidar Bøe
Radiofantomene 2 tekstforfatter
2005
Diverse artister
Østfoldminner 1916 - 1955 tekstforfatter
2005
Magnus Samuelsen
Vi går ombord! med viser på storluka arrangør
2005
Anne Nørdsti
Bonderomantikk tekstforfatter
2005
Ronald Holmberg
Ronald 14 oversetter
2005
Morris, Ottar 'Big Hand' Johansen
Bonde i fra bygda oversetter
2005
Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 2 Giganter
2005
Geir Arne Hansen
En time igjen oversetter
2005
Wenche Myhre
50 Beste Gjennom 50 år tekstforfatter
2004
Gudny Dahlen
Mest av alt oversetter
2004
Dænsebændet
Gode og Gamle komponist;tekstforfatter
2004
Stein Ingebrigtsen
Topp 20 oversetter
2004
Dænsebændet
Julemoro oversetter
2004
Jenny Jenssen
Jennys Jul del-bidragsyter;oversetter
2004
Åse Wentzel
Syng og le - de beste fra Åse Wentzel - 1952-1962 komponist;tekstforfatter
2004
Ronald Holmberg
Ronald 13 - Schlagerminner oversetter
2004
The Monn Keys
Assortert bearbeidelse tekst
2003
Diverse artister
Norsk Rocks Skattkammer - Vol. 2 (Da Rocken Kom Til Norge)
2003
Kurt Foss & Reidar Bøe
Radiofantomene oversetter
2003
Playmakers
Grenseløs oversetter
2003
Heidi Hauge
Countryperler komponist;tekstforfatter
2003
Jenny Jenssen
Pinadø tekstforfatter;arrangør
2003
Diverse artister
Tidenes Beste Barneplate
2003
Lisa Børud, Sofie Børud
God Jul oversetter
2003
Heidi Hauge, Jenny Jenssen, Liv Marit Wedvik
Country Jul del-bidragsyter;oversetter
2003
Heidi Hauge
Country Blue komponist;tekstforfatter
2002
Oscillate
Intet er nytt under solen (Radiomix) komponist;tekstforfatter
2002
Oscillate
Sønbreak komponist;tekstforfatter
2002
Gudny Dahlen
Svend Svane / Livets drøm oversetter
2002
Splash
God jul oversetter
2001
Wenche Myhre
Du og jeg og vi to! oversetter
2001
Anne-Sophie Endresen, Tor Endresen
Julen I Våre Hjerter oversetter
2001
Lollipops
Jul med Lollipops oversetter
2001
Sputnik
Sputnik 11 komponist;tekstforfatter
2001
Ronald Holmberg
Ronald 9 oversetter
2001
Hans Petter Hansen
Sine Beste oversetter;produsent
2001
Mimix
Avskjedstoner komponist;tekstforfatter
2000
Maxima
Fritt på Fjellet oversetter
2000
Ronald Holmberg
Ronald 7 oversetter
2000
Gudny Dahlen
Så länge solen ger oss ljus / Vi ses igjen oversetter
2000
Wenche Myhre
Wenches jul del-bidragsyter;tekstforfatter
2000
Inger Lise Rypdal, Stein Ingebrigtsen
Parade oversetter
2000
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1967 - 1970
1999
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1962 - 1966
1999
DnC koret, Øyvind Thorsen
Øyvind Thorsens Jul komponist;tekstforfatter
1999
Three Hits
Det Beste som Fins oversetter
1999
Vidar Lønn-Arnesen
A la da Capo! del-bidragsyter;oversetter
1999
Gudny Dahlen
Musikk for 'godt Voksne' - Husker Du... oversetter
1998
Nissene
Nissehits oversetter
1998
Nissene
Snømannen kalle (Radio mix) oversetter
1998
Bollemusikken
Vi vil helst ikkje vite det utøver
1998
Unge Frustrerte Menn
Lykken er komponist;tekstforfatter
1998
Scandinavia
God jul og Godt Nyttår Hilsen Scandinavia - Christmas Songs oversetter
1998
Ragnar Dyresen
Nissens juleshow - kjente kjære julesanger på norsk oversetter
1998
Wenche Myhre
Wenches beste 1960 - 1997 komponist;tekstforfatter
1997
Birgitte H. Morken
Jul tekstforfatter
1997
Kara Fra Sahara
Kara fra Sahara oversetter
1997
Diverse artister
Pepinos jul
1997
Finn Eriksen
Golden Tunes komponist
1997
Freddy Kristoffersen
En glad gutt fra Skandinavien! oversetter
1997
Lungegaardens Musikkkorps
Rundt Lungegaarden - Lmk 85 år 1997 utøver
1997
Gudny Dahlen
Bestemorvalsen oversetter
1997
TFL
TFL ruler - Howard og H.C. Andersen er tilbake fra lunch oversetter
1996
Kjell Vidars
Kjell Vidars spiller 18 julemelodier for barna (og for de voksne) oversetter
1996
Folk & Røvere
Vi som ikke har opplevd krigen tekstforfatter
1996
Diverse artister
Sensurert: 15 sensurerte låter 1966-96 tekstforfatter
1996
Børt Erik Thoresen
Børt-Erik Thoresen - Valser og viser seg..! oversetter
1996
The Jahn Teigen Experience
Are You Teigened? EP komponist;tekstforfatter
1996
Radiofantomene
Har du noe ull? utøver
1995
Nora Brockstedt
Tango for to - 50 innspillinger fra 50 år oversetter
1995
Jiws
Den fyrste song - levende dansemusikk 3 oversetter;del-bidragsyter
1995
Kirsti Sparboe
Ikke stå og frys - 46 Høydepunkter oversetter
1995
/Ikke oppgitt/
Barnas Juleviser oversetter
1995
Jan Høiland
Tio tusen röda rosor oversetter
1994
Einar Rose
Landskampen arrangør
1994
Diverse artister
God Gammel Norsk Jul
1994
Fryd & Gammen
Bare ...fryd oversetter
1994
Hanne Krogh
40 Beste komponist;tekstforfatter
1994
Melvin Tix
Melvins Mix - Litt av Hvert for Hele Familien oversetter
1994
Septimus
Septimusikk 5 oversetter
1993
Per Asplin
Hei Alle Barn - Gøy Med Per Asplin oversetter
1993
Scandinavia
Julefest med Scandinavia oversetter
1993
Diverse artister
Fine Norske Julesanger 2
1993
Wenche Myhre
La meg være ung - Komplett 1960-1965 oversetter
1993
Hans Petter Hansen
Nå Komme eg Igjen komponist;tekstforfatter
1993
Hans Petter Hansen
Nå komme eg igjen oversetter
1993
Fryd & Gammen
Kom og dans oversetter
1993
Jannicke Irwin Abrahamsen
Barnas jul 2 oversetter
1992
Jiws
Levende dansemusikk 2 oversetter
1992
Gustav Lorentzen
1. Klasse oversetter
1992
Eli Kristin Hovdsveen, Odd Erik Hagen
Husker du? oversetter
1992
Vazelina Bilopphøggers
11 år uten kvinnfolk - en norsk bygdetragedie
1992
Sandvikens Ungdomskorps
Hilsen fra Bergen
1991
Jannicke, Jannicke Irwin Abrahamsen
Barnas jul tekstforfatter
1991
Septimus
Septimusikk 4 komponist;tekstforfatter
1991
Ray Adams
Spotlight tekstforfatter
1991
Sputnik
Sputnik 2 komponist;tekstforfatter
1990
Gluntan
Gluntan's Jul oversetter
1990
Stein Ingebrigtsen
Landevei oversetter
1990
Kjell Vidars
Jul med Kjell Vidars - og Barnekor... oversetter
1990
Viggo & Reidar
Tidligere utgitt på alvor tekstforfatter
1989
Rune Larsen
Julegleder for hele familien oversetter
1989
Vidar Lønn-Arnesen
Vill vest med Vidar oversetter
1988
Oslo Tangoforening
Årsrapport oversetter
1987
Jarl Goli
Jul med Jarl oversetter
1987
Diverse artister
Glade minner II - 14 melodier utvalgt av ukebladet Hjemmet's lesere oversetter
1985
Banana Airlines
Vi kommer snart på hjem komponist
1985
Jan Høiland
My songs oversetter
1985
Arne Mørch, Arnes Enmannsorkester
Minnenes Melodier
1984
De Syngende Husmødre
Kjent og kjært arrangør
1984
Helge Borglund, Rita Engebretsen
Frem fra glemselen, kap.14 - Kjente viser fra en svunnen tid arrangør
1984
Dizzie Tunes
... I juleselskap med Dizzie Tunes oversetter
1982
De Syngende Husmødre
De tusen sjøers land komponist;tekstforfatter
1982
Blaupunkt
Cupfinalen komponist;tekstforfatter
1980
Diverse artister
O Jul Med Din Glede
1980
Bjørge Lillelien
Over til Lake Placid Moskva 1980 komponist;tekstforfatter
1980
Diverse artister
Juletreff
1980
Hans Petter Hansen
Me må vera to te' tango oversetter
1979
Lene Jenssen
Lene oversetter
1979
Arve Tellefsen, Bakklandet Bassangforening
Du milde Mosart! komponist
1977
Dizzie Tunes
Glad jul - Dizzie Tunes med Trill og Trall oversetter
1977
Røyrviks Trio
Bestefar Svinger tekstforfatter
1976
Hans Petter Hansen
Ser deg på søndag oversetter
1976
Svenn-Erik Fjeldberg
I min stil oversetter
1976
Fredskorpset
Fred På Jord / Vi Vil Ha Fred
1976
Diverse artister
Juleparty oversetter;vokalist
1974
Hans Petter Hansen
Jeg kommer snart igjen oversetter
1974
Hermund Tronvik
Hammond pearls vol. 2 komponist
1974
Wanja Orø
Der kommer Ole / Over Alt Jeg Går Skinner Solen oversetter
1973
Bendik Singers, Jorun Høiland
Jeg Undrer Når Solen Går Ned / Ring, Ring
1973
Benny Borg, Kirsti Sparboe
Kirsti og Benny produsent
1973
Odd Børre
Ding dang komponist;tekstforfatter
1973
Jan Høiland
Kun en rose oversetter
1973
Hanne Krogh
Tom Tom Tom oversetter
1973
Gro Anita Schønn, Stein Ingebrigtsen, Terje Fjærns kor og orkester
Jule... oversetter
1973
Anita Skorgan
Aufschwung produsent
1973
Hanne Krogh
Hei, hva har du gjort med lille meg? oversetter
1972
Kjell Karlsens Orkester
'Snapshots' - I selskap med Kjell Karlsens orkester, vol. III produsent
1971
Diverse artister
Fisk På Taburetten / Peter Pan
1971
Hanne Krogh
Lykken er / Peter Pan
1971
Country Snakes
Bonde i fra bygda / Vi kan ikke si farvel
1970
Anne-Mette
Anne Mette 13 år komponist;tekstforfatter
1970
Benny Borg
En Lang Og Vindfull Vei / Som En Bro Over Virvelstrømmen
1970
Kjell Finnestad, The Teddy Boys
Møt Kjell Finnestad & The Teddy Boys oversetter
1969
Anne-Mette, Kjell Karlsens Orkester
Lasses nye poporkester / Jeg føler du føler som jeg oversetter
1969
Kirsti Sparboe
Oj, oj, oj, så glad jeg skal bli / Hvem har sagt at jeg savner deg
1969
Stein Ingebrigtsen
Frøken Anne B. Sand / Alle Vet oversetter
1969
Kirsti, Oddvar og Arne
Tre i parken
1968
Kirsti, Oddvar og Arne
Du Er Det Aller Kjæreste Jeg Har / Ensomhet (Yesterday)
1968
Diverse artister
Svensktoppar 2
1968
Kirsti, Oddvar og Arne
Vi gratulerer / La la la
1968
Kirsti, Oddvar og Arne
Vi Gratulerar / La La La
1968
Vestlandsduoen
Jeg vet om ei jente / Erverdige Forsamling komponist;tekstforfatter
1967
Laila Granum
Shake / Jeg vet om en gutt komponist;tekstforfatter
1967
Åse Kleveland
Intet er nytt under solen / Gi meg fri
1966
Grynet Molvig
Intet er nytt under solen / Ung Og Forelsket komponist;tekstforfatter
1966
Kirsti Sparboe
Hjem (Home On The Range) / Tro På Meg
1966
Vigdis Mostad
Det er så lett å leve livet oversetter
1966
Kirsti Sparboe
Edelweiss / Har Du Aldri Vært Ensom?
1966
Kirsti Sparboe
Det blir ingen sommer / Var det du
1966
Kirsti Sparboe
Hjemmets ønskeplate 1966
1966
Vigdis Mostad
Hello Love oversetter
1966
Kirsti Sparboe
Kirsti Sparboe
1965
Kirsti Sparboe
Nordlandsnetter / Livet Er Fylt Med Sol
1965
Diverse artister
Her kommer skolemusikken! vol. 1 komponist
1965
Wenche Myhre
La meg være ung
1964
Wenche Myhre
La meg være ung
1964
Diverse artister
Barnas julemoro
1964
Diverse artister
Operasjon Sjøsprøyt
1963
The Monn Keys
The Monn Keys
1963
Nora Brockstedt
Det som skjer, det skjer (Que Sera Sera) / Jolie Jaqueline
1956
Nora Brockstedt
I Italien / Den vakre vaskepiken / Det som skjer, det skjer / Jolie Jaqueline
1956
Arne Bendiksen Orkester, Sonny Osby
Munnen var rød arrangør
1956
Per Asplin
Schooldays / Ain't misbehavin'
1956
The Monn Keys
Tvi-dli-di / Oh el baion
1955
Arne Bendiksen Orkester, Johnny Brudvik
Pappa elsker mambo
1955
Inger Jacobsen
Presangen Til Mor / Jeg Venter Til Du Kommer
0-00
Rita Engebretsen
Knallgode låter oversetter
2003
Jardar Johansen
Jul i mørketid oversetter
Bendik Singers
Gode gamle Låter arrangør
Tone Wattum
Min gode venn Eugen tekstforfatter