Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

ARK

Dannet: 1997
Splittet: 2011
Fra: Raufoss

ARK ble dannet av Conception-gitarist Tore Østby i 1997 sammen med den amerikanske trommeslageren John Macaluso (Masi, TNT). Duoen spilte opprinnelig inn debutalbumet rent instrumentalt, og det tok litt tid før den var klar til utgivelse. De slet med å finne en vokalist som passet til musikken. Etter mange følere ute i Europa fant de ham på Raufoss, Tore Østbys hjemsted. Vokalisten var Jørn Lande ( Jorn). Denne trioen står bak debutalbumet, som kan beskrives som progressiv metal. Bandet.. Les mer..

ARK ble dannet av Conception-gitarist Tore Østby i 1997 sammen med den amerikanske trommeslageren John Macaluso (Masi, TNT). Duoen spilte opprinnelig inn debutalbumet rent instrumentalt, og det tok litt tid før den var klar til utgivelse. De slet med å finne en vokalist som passet til musikken. Etter mange følere ute i Europa fant de ham på Raufoss, Tore Østbys hjemsted. Vokalisten var Jørn Lande (Jorn). Denne trioen står bak debutalbumet, som kan beskrives som progressiv metal.

Bandet fikk raskt et solid rykte og ble regnet for å ha særdeles dyktige musikere. Etter debutalbumet ble amerikanske Randy Coven hentet inn som bassist, mens svenske Mats Olausson kom inn på keyboards. Etter utgivelsen av Burn The Sun turnerte bandet i Europa, men skilte lag med vokalist Jørn Lande kort etter. I 2002 begynte bandet på et nytt album, mens de samtidig var på leting etter ny vokalist.

Grunninnspillingene til en ny CD ble gjort vinteren 2003 i Tyskland, men bandet var ikke fornøyd med opptakene og vraket disse. Sommeren og høsten 2003 startet de på nye innspillinger i New York, mens de ennå jaktet på en passende vokalist, men ga opp før året var omme. ARK ble imidlertid først offisielt oppløst i 2011.

Medlemmer

Jorn Vokal
Tore Østby Gitar

Utgivelser (album)

ARK
Burn The Sun
2001
ARK
Ark
2000