Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Anne Hvidsten

Født: 17. august 1981
Fra: Fonnes

Vokalist, gitarist og komponist, f. 17.8.1981 i Fonnes, Nord-Hordaland, bosatt i Bergen. Anne Hvidsten har bakgrunn fra barnekor, gospelkor og skolekorps, hvor hun spilte kornett i ni år. Inspirert av Lene Marlin og hennes suksess, gikk Anne Hvidsten i gang med å lage en prøveinnspilling mens hun gikk siste året på videregående skole. Denne innspillingen sendte hun til EMI, som inviterte henne til et møte i august 2000. På sin 19-årsdag skrev Anne Hvidsten kontrakt med EMI/ Capitol.. Les mer..

Vokalist, gitarist og komponist, f. 17.8.1981 i Fonnes, Nord-Hordaland, bosatt i Bergen. Anne Hvidsten har bakgrunn fra barnekor, gospelkor og skolekorps, hvor hun spilte kornett i ni år. Inspirert av Lene Marlin og hennes suksess, gikk Anne Hvidsten i gang med å lage en prøveinnspilling mens hun gikk siste året på videregående skole. Denne innspillingen sendte hun til EMI, som inviterte henne til et møte i august 2000. På sin 19-årsdag skrev Anne Hvidsten kontrakt med EMI/Capitol Records.

Debutsingelen «Disconnection» ble utgitt i juni 2003, etterfulgt av «Need To Know» i november samme år. Sistnevnte singel ble gjennombruddet. Jørn Dahl og Hans Olav Grøttheim, som har hatt stor suksess som produsenter for Lene Marlin, var produsenter for både singlene og debutalbumet Need To Know.

Anne Hvidsten karakteriserer seg selv som en person som «skriver låter om jenteting og spiller kassegitar». Hun tilhører den nye bølgen av unge, kvinnelige artister som evner å skrive fengende poplåter.

Utgivelser (album)

Anne Hvidsten
Need To Know
2004