Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Anne-Marie Giørtz

Født: 19. mars 1958
Fra: Oslo

Sanger, f. 19.3.1958 i Stockholm, flyttet til Oslo som barn. Hun startet sin karriere som trompeter i Lysaker skoles musikkorps og har studert musikk ved Universitetet i Oslo. I 1980 avbrøt hun hovedfagstudiet for å bli profesjonell musiker, og startet som sanger i jazzbandet EIM. Hun medvirket i flere teater- og musikalforestillinger, og hun jobbet med flere storband. Fra 1982 til 1986 drev hun Anne Marie Giørtz kvintett/band, deres første utgivelse Breaking Out i 1983 ble Spellemann-nominert. I 1986 startet.. Les mer..

Sanger, f. 19.3.1958 i Stockholm, flyttet til Oslo som barn. Hun startet sin karriere som trompeter i Lysaker skoles musikkorps og har studert musikk ved Universitetet i Oslo. I 1980 avbrøt hun hovedfagstudiet for å bli profesjonell musiker, og startet som sanger i jazzbandet EIM. Hun medvirket i flere teater- og musikalforestillinger, og hun jobbet med flere storband.

Fra 1982 til 1986 drev hun Anne Marie Giørtz kvintett/band, deres første utgivelse Breaking Out i 1983 ble Spellemann-nominert. I 1986 startet hun det jazz- og viseinspirerte Ab und Zu sammen med broren Ole Henrik Giørtz, som startet sin karriere i bandet Bazar tidlig på 70-tallet. Eivind Aarset, Olaf Kamfjord, Paolo Vinaccia, Kim Ofstad og Vidar Johansen har også vært med i bandet som ennå er aktivt per 2004. Utgivelsen Totally (1996) ble nominert til Spellemannprisen og deres siste utgivelse Spark Of Life (2002) fikk meget god mottagelse i pressen.

I 1986 begynte Anne Marie Giørtz også å jobbe fast med Tom Lund og Sveinung Hovensjø i Trio de Janeiro. Hun har turnert jevnlig med alle bandene over hele Europa, og i Russland og Brasil. I 2004 samarbeidet hun med Veslemøy Solberg og Kaia Huuse på et prosjekt bygget på Aksel Sandemoses tekster: Jenter fra Jante. Hun var også en av fire sangere i brorens bestillingsverk Skrapjern og silke til Moldefestivalen i 1999, også CD.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Anne-Marie Giørtz
Tilbake
1986