Matched: artister/(.*)
Gjør endringer

Animal Alpha

Dannet: 2002
Splittet: 2009
Fra: Oslo

Hardrockkvintett fra Oslo dannet i 2002 av Agnete Maria Forfang Kjølsrud (f. 1.12.1976, vokal), Christian Wibe (f. 13.12.1981, gitar), Christer-André Cederberg (f. 22.5.1979, gitar), Lars Imre Szucs Bidtnes (f. 14.10.1974, bass) og Christian Stensli (trommer). Kjølsrud møtte gitarist Wibe etter å ha sett en ”musikere ønskes”-plakat på herretoalettet på et utested i Oslo. Bidtnes var Wibes nabo, Cederberg kjente de fra før, og Stensli ble funnet gjennom avholdte auditions. Animal Alpha var født. Bandet reiste rundt i en sliten van og gjorde.. Les mer..

Hardrockkvintett fra Oslo dannet i 2002 av Agnete Maria Forfang Kjølsrud (f. 1.12.1976, vokal), Christian Wibe (f. 13.12.1981, gitar), Christer-André Cederberg (f. 22.5.1979, gitar), Lars Imre Szucs Bidtnes (f. 14.10.1974, bass) og Christian Stensli (trommer).

Kjølsrud møtte gitarist Wibe etter å ha sett en ”musikere ønskes”-plakat på herretoalettet på et utested i Oslo. Bidtnes var Wibes nabo, Cederberg kjente de fra før, og Stensli ble funnet gjennom avholdte auditions. Animal Alpha var født.

Bandet reiste rundt i en sliten van og gjorde mange konserter i Norge i løpet av 2004. Ryktene om et fyrverkeri av et liveband begynte etter hvert å spre seg i musikkbransjen. Etter bandets opptreden på NRKs musikkprogram Lydverket, samt Øyafestivalen i Oslo samme år, mottok de strålende kritikker fra både hjemlig og utenlandsk musikkpresse. Animal Alpha klarte på kort tid å etablere et navn gjennom intensiv turnering, uten verken en utgivelse eller et plateselskap i ryggen.

Det ble det norske undergrunnsselskapet Racing Junior som til slutt sikret seg en avtale med bandet. Thomas Emil Jakobsen (f. 1973) hadde overtatt trommestikkene, og i februar 2005 opptrådte Animal Alpha under by:Larm i Stavanger. Til stede i salen var den amerikanske superprodusenten Sylvia Massy Shivy, som lot seg imponere av den energiske kvintetten. Hun inviterte dem til sitt studio i California hvor de våren 2005 spilte inn det som skulle bli debuten Pheromones.

De utga først en selvtitulert EP i juni. Med singelen Bundy i front, som sikret mye radiospilling, solgte EP-en til gull. Bandet turnerte igjen hjemlandet på kryss og tvers, og da langspilldebuten ble sluppet på markedet i september, vanket det mange lovord.

”Vi prøver ikke å formidle annet enn spilleglede. Vi elsker å spille og lage musikk, og så lenge vi i bandet liker en idé, er det gode muligheter for at det kan bli Animal Alpha-materiale, uavhengig av sjanger. Vi liker å blande elementer fra forskjellige typer musikk, og da er kunsten å klare å lage en låt som kan stemme overens med det en tidligere har gjort, og lage noe eget av det. Det håper og tror vi at vi klarer,” sa bandet selv.

Animal Alpha braste uannonsert inn i den norske musikkverdenen. De kom fra ingensteds, og viste seg som et svært orginalt og hardtarbeidende band. De hadde det som skulle til: dyktighet, en sterk frontfigur, mot, energi og ikke minst: talent. Konsertene deres var en hardtslående blanding av musikk og teater. I front sto Kjølsrud med sin karakteristiske vokal og bekledning: tung sminke, hatt, hvite hansker og pingvinjakke, som en levning fra svunne tider. Hun liknet overhodet ikke på noen av sine samtidige kolleger, men hadde lykkes med å skape sitt eget uttrykk, både musikalsk og visuelt.

I 2006 og første halvdel av 2007 gjorde bandet det store utenlandsfremstøtet. De hadde spillejobber i London og New York, deltok på bransjetreffet South by Southwest i Texas, hardrockfestivalene Rock Am Ring og Rock Im Park i Tyskland, Download i England, Hultsfredfestivalen i Sverige og senere Popkomm, også det i Tyskland. Snart ble det dog på tide å gå tilbake i studio for å spille inn oppfølgeren til den suksessfulle debuten.

I starten av juni begynte opptakene, denne gang i Oslo og Propeller Studio. Den nye trommeslageren Kenneth Kapstad (f. 1979) var på plass, og materialet ble spilt inn live med et ønske om å gjenskape noe av råheten og drivkraften bandet hadde på scenen. Mike Hartug satt bak spakene, og i januar 2008 var You Pay for the Whole Seat, But You'll Only Need the Edge klar til å slippes på markedet.

Etter utgivelsen skiftet bandet nok en gang trommeslager: inn kom Aleksander Ralla Vilnes (f. 17.1.1983). Bandet la ut på en omfattende turné i både inn- og utland, som igjen skulle ta dem til de største musikkfestivalene i Europa.

I 2008 ble kjent at gitarist Cederberg og bassist Bidtnes var på vei til å forlate bandet. Etter en kort periode som trio, kom i februar 2009 den endelige pressemeldingen om at Animal Alpha la opp på ubestemt tid. Den offisielle begrunnelsen var at bandet hadde behov for nye musikalske impulser. Kjølsrud er nå vokalist i Djerv, som ga ut debutalbumet Djerv i 2011.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Agnete Maria Kjølsrud Vokal
Aleksander Ralla Vilnes Trommer (2007 - )
Christer André Cederberg Gitar
Christian Stensli Trommer (2002 - 2004)
Christian Wibe Gitar
Kenneth Kapstad Trommer (2007)
Lars Imre Bidtnes Bass
Thomas E. Jacobsen Trommer
Thomas Jakobsen Trommer (2004 - 2007)

Medvirker på

Diverse artister
by:Larm Live Tromsø 2006
2005