Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Eksterne lenker

Gjør endringer

Anders Wyller

Født: 24. januar 1964
Fra: Oslo

Vokalist, tekstforfatter og komponist, f. 24.1.1964. Anders Wyller er oldebarn av den svenske forfatteren August Strindberg. Han er kjent for sin hese, følsomme sangstemme og sine iørefallende melodier. Han hevder selv å være Norges største tilhenger av The Beach Boys, noe som kan høres på enkelte av hans innspillinger. Wyller innledet sent på 80-tallet et samarbeid med Håkon Iversen, noe som i første omgang avstedkom debutplaten One Of These Days i 1990. Publikum ble kjent med en artist som mestret den.. Les mer..

Vokalist, tekstforfatter og komponist, f. 24.1.1964. Anders Wyller er oldebarn av den svenske forfatteren August Strindberg. Han er kjent for sin hese, følsomme sangstemme og sine iørefallende melodier. Han hevder selv å være Norges største tilhenger av The Beach Boys, noe som kan høres på enkelte av hans innspillinger.

Wyller innledet sent på 80-tallet et samarbeid med Håkon Iversen, noe som i første omgang avstedkom debutplaten One Of These Days i 1990. Publikum ble kjent med en artist som mestret den vanskelige formen iørefallende pop med melankolske undertoner. «Bicycle Riding» og «Cool Cool Rain» ble radiofavoritter fra en plate hvor alle sangene var med engelske tekster. Blant musikerne var Bugge Wesseltoft, Eivind Aarset og Kjetil Saunes.

Samarbeidet med Iversen fortsatte. Etter en ny plate med engelske tekster, Father’s Land (1992), tok Wyller skrittet over i norskspråklige sanger på Varm i hodet (1994). Musikkanmeldere landet over hadde bitt seg merke i at Wyllers tekster var små, lyriske minidramaer, og dette kom i enda sterkere grad frem når artisten sang på morsmålet. Denne evnen til å formidle tekster og historier førte til et samarbeid med Ketil Bjørnstad. Elleve salmer ble tonesatt av Bjørnstad og innspilt med Eivind Aarset (gitar) og to av medlemmene i D'Sound; Jonny Sjo (bass) og Kim Ofstad (trommer).

Gjennom hele 90-tallet fortsatte Wyller å delta på innspillinger med andre artister. Et prosjekt må nevnes spesielt; albumet J. L. Seagull, en hyllest til kvinnen av og med artisten, forfatteren og programskaperen John-John Bruseth. Wyller sang på to av kuttene på denne platen fra 2001, det ene i duett med Karen Jo Fields. To år senere vendte Wyller tilbake til engelsk pop på albumet Goodbye Surfing (2002), igjen med Håkon Iversen som produsent, musiker og medkomponist. Karrieren så langt ble oppsummert på en samleplate som betegnende nok fikk tittelen Bicycle Riding (2003).

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medvirker på

R Meyer
Me tekstforfatter
2006
John-John, Karen Jo Fields
J.l. Seagull utøver
2001
Olav Stedje
VM på sykkel komponist
1993