Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Alle tiders duster

Dannet: 1980
Splittet: 1984
Fra: Bergen

Nyveivband fra Bergen, startet i 1980 av Jørgen Knudsen (bass/synth), Gisle Frøysland (gitar), Paul Ask (sang) og Kenneth Andreassen (trommer). Etter kort tid ble bandet forsterket med Irene Knudsen (sang/keyboards) og Eva Tveit (sang). Dustene, som de het på folkemunne, var sentrale i pønkmiljøet, og hadde utspring i band som Klegg, Ohms Marsj, Prest & Plage og Jailbirds. Bandet debuterte med EP-en Evig rundgang i 1981. Året etter kom singelen «Lillegutt»/«Bærtur». Andreassen ga seg etter.. Les mer..

Nyveivband fra Bergen, startet i 1980 av Jørgen Knudsen (bass/synth), Gisle Frøysland (gitar), Paul Ask (sang) og Kenneth Andreassen (trommer). Etter kort tid ble bandet forsterket med Irene Knudsen (sang/keyboards) og Eva Tveit (sang).

Dustene, som de het på folkemunne, var sentrale i pønkmiljøet, og hadde utspring i band som Klegg, Ohms Marsj, Prest & Plage og Jailbirds. Bandet debuterte med EP-en Evig rundgang i 1981. Året etter kom singelen «Lillegutt»/«Bærtur». Andreassen ga seg etter denne utgivelsen, og ble erstattet av Robert Isdahl fra Fader War. På bandets eneste langspiller var det imidlertid Steve Broughton (Edgar Broughton Band, Roy Harper, Mike Oldfield mfl.) som spilte trommer, i tillegg til at han produserte platen.

Bandet eksperimentere også med rytmebokser og synthesizere, og teatralske elementer var en vesentlig del av Dustenes uttrykk, særlig live. Et særegent rollespill de to/tre vokalistene i mellom, kombinert med synth-toner og industrielt gitarspill skapte et post-pønkete artrock-sound. Inspirasjonskildene var da også band som Magazine og Public Image Ltd. på den ene siden, og Einstürzende Neubauten og Throbbing Gristle på den andre.

Den eksperimenterende trangen resulterte også i samarbeid som med Smugteatret i Cecilie Løveids performance Sug, på Bryggens Museum, Bergen i 1983, og deres siste jobb var performanceakten Fra asken til ilden på USF Verftet i Bergen i 1984.

Medlemmene i Alle Tiders Duster var siden å treffe i diverse musikalske sammenhenger. Jørgen Knudsen var med fra starten da performancegruppen BAK-truppen ble etablert i 1986 (og medvirker ennå). Gisle Frøysland var med sporadisk. Mest kjent er kanskje Jørgen Knudsens virke i technoduoen Information. Han er også etablert som samtidskomponist.

Frøysland er også samtidskunstner, med video- og computer-installasjoner som hovedfelt. Begge var dessuten med i bandet Max Axe. Frøysland også i Traktor og David Brown, mens Ask var vokalist i Velvet Elvis. Robert Isdahl heter i dag Robert Roespel, og er lysmester for danseensemblet Carte Blanche i Bergen. Irene Knudsen ga ut kassetter som Fraulein Knutschen, og var en periode med i performancegruppen Gledespikene. Rasmussen ble medlem av Thomas Ryers Hevn.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Eva Tveit Vokal
Gisle Frøysland Gitar
Irene Knudsen Vokal, keyboards
Jørgen Knudsen Bass, synth
Kenneth Andreassen Trommer
Paul Ask Vokal
Robert Isdal Trommer

Utgivelser (album)

Alle tiders duster
Rødt lys
1982