Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Alf Blyverket

Født: 24. mars 1929
Død: 3. april 2009

Musiker og arrangør, f. 24.03.1929. Han studerte kontrabass, trekkspill og trombone ved Musikkonservatoriet i Oslo. Har virket som studiomusiker på hundrevis av plateopptak og enda flere opptak i NRK, der han bl.a. har spilt i Willy Andresens orkester og Kringkastingsorkesteret. Han har også virket som arrangør, og er særlig kjent fra utallige TV-programmer med gammeldans. Som arrangør har han bl.a. gjort innspillinger med Gerd og Otto, Jens Book-Jenssen og Wenche Myhre. LP-ene Viser ved peisen (Triola.. Les mer..

Musiker og arrangør, f. 24.03.1929. Han studerte kontrabass, trekkspill og trombone ved Musikkonservatoriet i Oslo. Har virket som studiomusiker på hundrevis av plateopptak og enda flere opptak i NRK, der han bl.a. har spilt i Willy Andresens orkester og Kringkastingsorkesteret. Han har også virket som arrangør, og er særlig kjent fra utallige TV-programmer med gammeldans. Som arrangør har han bl.a. gjort innspillinger med Gerd og Otto, Jens Book-Jenssen og Wenche Myhre. LP-ene Viser ved peisen (Triola 1968) og Folkelige viser (1969) med Åse og Børt-Erik Thoresen gjorde mye for å gjenoppvekke interessen for norske folkeviser i 60-årenes amerikansk- og svenskdominerte visebølge.

Han var bassist på to jazzinnspillinger med Willy Andresens kvintett i 1949–50. Som trekkspiller på plater under eget navn dukket han opp i duo med Ottar Nyborg på «Triollek»/«Tele­marksvingen» (1948). Hans første soloplate var «Dans på Odden»/«Over bølgen» samme år. Han gjorde flere innspillinger med forskjellig slags ensembler på 50- og 60-tallet, og hans første LP Norway in Popular Songs (1963) var en stor salgssuksess med flere uker på VG-lista.

LP-platene hans inneholder som oftest komposisjoner av norske bygdekomponister som Per Bolstad, Oluf Melvold og Anders Sørensen.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.