Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Alf Blyverket

Født: 24. mars 1929
Død: 3. april 2009

Musiker og arrangør, f. 24.03.1929. Han studerte kontrabass, trekkspill og trombone ved Musikkonservatoriet i Oslo. Har virket som studiomusiker på hundrevis av plateopptak og enda flere opptak i NRK, der han bl.a. har spilt i Willy Andresens orkester og Kringkastingsorkesteret. Han har også virket som arrangør, og er særlig kjent fra utallige TV-programmer med gammeldans. Som arrangør har han bl.a. gjort innspillinger med Gerd og Otto, Jens Book-Jenssen og Wenche Myhre. LP-ene Viser ved peisen (Triola.. Les mer..

Musiker og arrangør, f. 24.03.1929. Han studerte kontrabass, trekkspill og trombone ved Musikkonservatoriet i Oslo. Har virket som studiomusiker på hundrevis av plateopptak og enda flere opptak i NRK, der han bl.a. har spilt i Willy Andresens orkester og Kringkastingsorkesteret. Han har også virket som arrangør, og er særlig kjent fra utallige TV-programmer med gammeldans. Som arrangør har han bl.a. gjort innspillinger med Gerd og Otto, Jens Book-Jenssen og Wenche Myhre. LP-ene Viser ved peisen (Triola 1968) og Folkelige viser (1969) med Åse og Børt-Erik Thoresen gjorde mye for å gjenoppvekke interessen for norske folkeviser i 60-årenes amerikansk- og svenskdominerte visebølge.

Han var bassist på to jazzinnspillinger med Willy Andresens kvintett i 1949–50. Som trekkspiller på plater under eget navn dukket han opp i duo med Ottar Nyborg på «Triollek»/«Tele­marksvingen» (1948). Hans første soloplate var «Dans på Odden»/«Over bølgen» samme år. Han gjorde flere innspillinger med forskjellig slags ensembler på 50- og 60-tallet, og hans første LP Norway in Popular Songs (1963) var en stor salgssuksess med flere uker på VG-lista.

LP-platene hans inneholder som oftest komposisjoner av norske bygdekomponister som Per Bolstad, Oluf Melvold og Anders Sørensen.

Medlem i

Alf Blyverkets orkester Orkesterleder