Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Alexandria

Dannet: 1970
Splittet: 1977

ALEXANDRIA var en videreførning av Oslo bandene; "Blue Condition","Christiania","Norwegian Wood"og "Snoopy".. Terje Foss,Trommer og Jan Halvorsen,Gitar kom ifra Oslobandet 'Blue Condition', som startet som et 3 manns band,inspirert av bandet"Cream" sin låt "Blue Condition."( This song is performed by Cream and appears on the album Disraeli Gears (1967)- Med på bass var Roger Møller. Dette bandet hadde kun et fåtall spillejobber.(1968-1969). I 1970 begynte ting å skje: Her så et nytt band dagens lys. Her igjengitt ifra boken.. Les mer..

ALEXANDRIA var en videreførning av Oslo bandene; "Blue Condition","Christiania","Norwegian Wood"og "Snoopy".. Terje Foss,Trommer og Jan Halvorsen,Gitar kom ifra Oslobandet 'Blue Condition', som startet som et 3 manns band,inspirert av bandet"Cream" sin låt "Blue Condition."( This song is performed by Cream and appears on the album Disraeli Gears (1967)- Med på bass var Roger Møller. Dette bandet hadde kun et fåtall spillejobber.(1968-1969). I 1970 begynte ting å skje: Her så et nytt band dagens lys.

Her igjengitt ifra boken til Trond Granlund, "På vei til "Rock N Roll". Trond Granlund: Jeg begynte og
jobbe hos Arne Bendiksen 1970. Her møtte jeg gitaristen Tom Thoresen og sammen med Terje Foss, Trommer og Jan" Pastor"
Halvorsen,(nå Stenmo) Gitar,John Johanessen(nå Normann) på bass.De trengte en vokalist ble jeg med dem. Vi øvde lenge og vel,men kom aldri lenger enn kjeller`n ,hjemme hos meg på Lørenskog.(Se også meldning ifra "Jan "Pastor", ifra øvelsetiden hjemme hos "Trond Granlund".
Dette var i en periode hvor diskotekene for første gang hadde gjort sitt inntog.Vi følte at det måtte mer perfeksjonering og lengre øvning til.før vi skulle skaffe oss spillejobber.

Tom Thoresen: Jeg kommer opprinnelig fra "Kampen", men flytta til "Skedsmokorset" som 14,åring.Å flytte til
Skedsmo var posititivt.Det var et fint miljø der oppe og jeg begynte umiddelbart å spille i band.Da jeg begynte hos Arne Bendiksen,hadde jeg flytta tilbake til Oslo igjen. Terje Foss var en kompis av meg som hadde vokst opp på Ensjø.
I en periode øvde vi også oppe på Manglerud med et annet band, hvor Jazzmusikeren Håkon Graf var med.Det siste halvåret fikk vi med oss et ungt talent på 15 år fra Grünerløkka. Han het "Krist Juuhl" og spilte orgel. Krist var
kreativ og lagde også noen egne låter,tydelig inspirert av "Junipher Greene".

Krist Juuhl: På den tiden bodde jeg nede i Jens Bjelkesgt.på Grünerløkka. Jeg tror jeg ble kjent med Terje Foss,fordi
han jobba nede på SOUNDHOUSE (Terje Foss& Willy Olsen eide og drev Soundhouse.) I tillegg hadde jeg spilt med "Pastorn`n på Tøyenklubben. Jeg hadde en far som tvang meg til å spille piano, når jeg var 5-6 år gammel-Vi hadde piano hjemme, og han skulle ha meg til å spille Piaf og sånne greier når vi hadde gjester hjemme.Så mista jeg fullstendig interessen helt til jeg var på en "Spill Selv Messe" på Folkets Hu,noen år senere.Der satt "Rigemor Skar"
og spilte Orgel. Da hørte jeg "Whiter Shade Of Pale" (Procul Harum) og ble frelst.Hu jobba hos Schlagerforlaget A/S i
Th. Myersgt,så fikk jeg lov å komme med dit å sitte å spille. En annen som også var innom bandet, var den nå
kjente trombonisten, Jens Wendelboe. I denne perioden hadde vi "Blåserekke" inspirert av "Blood,Sweet & Tears". På saxofon var det dagens kjente Jazzmusiker Odd Riisnæs,og på trompet Knut Elvin.Jeg husker vi øvde i månedsvis på låta "Vechicle" av (The Ides of March) å det låt skikkelig tøft.