Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Alexander Rybak

Født: 13. mai 1986

Norge har vunnet den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix tre ganger. De to første gangene var det Rolf Løvland som skrev vinnermelodiene, for henholdsvis Bobbysocks og Secret Garden. Da Alexander Rybak vant i 2009 var det med hans egen melodi, 'Fairytale'. Han fikk den høyeste gjennomsnittssummen i konkurransens historie, og oppnådde i kjølevannet av seieren også stor popularitet i flere tidligere østblokk-land. Alexander Rybak er selv opprinnelig fra Hvite-Russland, og flyttet som fireåring til Nesodden utenfor.. Les mer..

Norge har vunnet den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix tre ganger. De to første gangene var det Rolf Løvland som skrev vinnermelodiene, for henholdsvis Bobbysocks og Secret Garden. Da Alexander Rybak vant i 2009 var det med hans egen melodi, 'Fairytale'. Han fikk den høyeste gjennomsnittssummen i konkurransens historie, og oppnådde i kjølevannet av seieren også stor popularitet i flere tidligere østblokk-land.

Alexander Rybak er selv opprinnelig fra Hvite-Russland, og flyttet som fireåring til Nesodden utenfor Oslo. Han spilte både fiolin og piano fra femårsalderen, og har studert fiolin hos en rekke fremragende pedagoger og utøvere. Han har spilt både pop, folkemusikk og klassisk musikk, og deltok bl.a. i Idol i 2005, nitten år gammel.

Alexander Rybak vant Kjempesjansen på NRK året etter, og var i 2007 felespilleren i 'Spelemann på taket' på Oslo Nye Teater. Etter seieren i Melodi Grand Prix har han spilt over store deler av verden, både som popartist og som solist med forskjellige orkestre. I 2010 medvirket han også i filmen 'Yohan - barnevandrer'.