Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Åge Aleksandersen

Født: 21. mars 1949

Vokalist, gitarist og komponist, f. 21.3.1949 i Namsos. Av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge, i tillegg til å være mannen bak det som er blitt omtalt som den norske populærmusikkens nasjonalsang: «Lys og varme». Så stor betydning har denne sangen hatt, at Aleksandersen karakteriseres som en nasjonalskald på linje med Alf Prøysen. I tillegg til å ha komponert en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, er Åge Aleksandersen kjent som en mann med.. Les mer..

Vokalist, gitarist og komponist, f. 21.3.1949 i Namsos. Av mange regnet for å være Norges ukronete rockekonge, i tillegg til å være mannen bak det som er blitt omtalt som den norske populærmusikkens nasjonalsang: «Lys og varme». Så stor betydning har denne sangen hatt, at Aleksandersen karakteriseres som en nasjonalskald på linje med Alf Prøysen. I tillegg til å ha komponert en rekke av de mest kjente poplåtene i norsk musikkhistorie, er Åge Aleksandersen kjent som en mann med et brennende politisk engasjement. Han evner også å være nådeløst ærlig og personlig i sine sanger, samtidig som han klarer å verne om sin familie og sitt privatliv.

Aleksandersen var et lovende sportstalent i sin ungdom. Han ble kretsmester i både fotball og hopp, og fikk beskjed av dirigenten i skolekorpset at han var umusikalsk. Han sluttet i korpset, kjøpte seg gitar, lyttet til Radio Luxembourg og ble i 1965 medlem av rockebandet Mads Incorporated. Dette bandets største meritt var å vinne Namdalsmesterskapet i pop.

I 1967 dro Åge til Oslo for å gå på telegrafskolen. Her begynte han å skrive egne sangtekster, på engelsk. Tilbake i Namsos etter delvis gjennomført militærtjeneste i slutten av 1968, ble Åge medlem av bandet Whoopee Choop. Blant medlemmene var Terje Tysland, Kaare Skevik jr., Per Erik Wallum og Kjell Ove Riseth. Året etter skiftet bandet navn til Dear Prudence, deretter Prudence, etter Beatles-låten. Blant oppdragene var masser av jobber som backingband for Namsos’ store pophelt på denne tiden: Stein Ingebrigtsen.

Prudence platedebuterte i 1970 med singelen «Into the Fire» på det lokale selskapet Experience Records. To år senere fikk gruppen kontrakt med Polydor. Prudence fikk spillejobb på Kalvøyafestivalen, gikk rett hjem hos publikum og oppnådde suksess med debutalbumet Tomorrow May Be Vanished. Tre år og tre album senere var Prudence totalt utslitt etter å ha fartet land og strand rundt for knapper og glansbilder. Bandet ble oppløst, og Åge tok seg jobb i forretningen MusikkMann i Trondheim. Der ble han kjent med flere musikere og startet Sambandet.

Allerede før Prudence ble oppløst hadde Åge debutert som soloartist med albumet 7800 Namsos. Her sang han på norsk, og blant innholdet var «Langt igjen til Royal Albert Hall» – et kraftig varsku til alle norske rockere som trodde veien til suksess var kort og smertefri. Det skulle gå troll i ord for Åge: På den første turneen med Sambandet tapte han 40 000 kroner, og albumet Mot i brøstet, mord i blikket, Bomben und Granaten (1976) solgte bare 3000 eksemplarer.

Første steg i gjennombruddet som soloartist kom med albumet Lirekassa i 1977 – en LP med gratis singel vedlagt. Sambandet var nå etablert med Gunnar Andreas Berg (gitar), Tor Evensen (bass), Knut Stensholm (trommer) og Alf Skille (tangenter). Musikalsk hadde Åge klart å finne frem til en egen stil, med et solid fundament forankret i både amerikansk rock og norske folketoner. Bård Svendsen (tangenter) erstattet Skille før French Only (1979), hvorfra den åpenhjertige festrapporten «Lørdagskveill’n» ble en favoritt – også langt utenfor Trøndelags grenser. Høsten 1979 sluttet både Svendsen og Berg i Sambandet. Nye medlemmer ble Lasse Hafreager (tangenter) og Bjørn Røstad (saksofon).

Åge var nær ved å vinne den norske finalen i Melodi Grand Prix i 1980 med «Bjørnen sover», en reaksjon på Sovjets invasjon av Afghanistan høsten i forveien. Opplevelsen fra Melodi Grand Prix var kan hende litt av grunnen til at han på neste album fremsto som Ramp. Denne platen ble innspilt i Sambandets øvingslokale, en gammel tyskerbrakke, med mobilt opptaksutstyr. Her dukket mange av Åges mest kjente sanger opp; så som «Norge, mitt Norge», «Fotbaill», «Gjennomsnittsmainn» og ikke minst «Skin sola» – en sang som komponisten selv mener var et vendepunkt i karrieren, fordi det var første gang han torte å synge «æ e gla’ i dæ». Platen fikk Spellemannprisen.

Sommeren 1981 serverte Åge & Sambandet åtte nye innspillinger på kassetten Mølje & Sodd, utgitt av Dagbladet. Like etter gikk plateselskapet Arctic konkurs, og Åge tapte flere hundre tusen kroner – deriblant overskuddet fra Ramp som hadde solgt 60 000 eksemplarer. Et nytt selskap ble startet, drevet på dugnad av Åge, Terje Tysland, Hans Rotmo og Gunnar Hordvik i et års tid, frem til Hordvik overtok alene. Med Gunnar Pedersen som ny gitarist gikk Sambandet i gang med innspillingen av Dains me mæ (1982). Dette ble en dobbel LP der den ene platen var gjort i studio, den andre på konsert. Albumet solgte mer enn 80 000, og både tittelkuttet og «Rio de Janeiro» gjorde suksess på Norsktoppen. Albumet inneholdt også «Hain va sju», inspirert av en episode foran TV-skjermen da han hadde sett på nyhetene sammen med sin sju år gamle sønn. Åge fikk hedersprisen under spellemannprisutdelingen tidlig i 1983.

Med tre storselgere bak seg var Åge Aleksandersen nå etablert som en av Norges mest populære artister. Men den virkelige bomben smalt i januar 1984 under utdelingen av Spellemannprisen, da Åge fremførte «Lys og varme». Denne sangen, som var inspirert av at datteren Line kom til verden, sørget for at Levva livet ble tidenes til da mest solgte LP i Norge (over 260 000 eksemplarer) og gjorde Åge til allemannseie. Sangen har etter hvert fått så stor betydning at den lever sitt eget liv. «Lys og varme» brukes i alle mulige sammenhenger – fra barnedåp til begravelser – og er den av Åge Aleksandersens komposisjoner som best viser hans evne til å formidle nære og nakne tanker på en gjennomtenkt, men samtidig forståelig og iørefallende måte. «Lys og varme» er en av disse ytterst få sangene som klarer å forene mennesker med vidt forskjellig standpunkt og ståsted. Det er lett å glemme at albumet Levva livet inneholder flere av Åges beste sanger, så som «Va de du Jesus», «Fire pils og en pizza» og tittelkuttet. Kaare Skevik jr. (fra Prudence) var med som ekstra trommeslager på en plate som overraskende nok ikke fikk Spellemannprisen. Åge ble til gjengjeld tildelt prisen som årets artist.

Sommeren 1985 dro en ellevemannsutgave av Åge & Sambandet på utendørsturné under parolen «Mens vi venter». Og publikum ventet spent på en ny «Lys og varme». I stedet kom Åges mest ambisiøse plate, Eldorado, sterkt preget av en tur til Auschwitz, Moskva, Kiev, Praha og Berlin. I løpet av den første uken hadde 200 000 nordmenn kjøpt platen. Den ble ikke godt mottatt i pressen, og i musikkavisa Puls i november 1986 ble tekstene analysert av litteraturprofessor Georg Johannesen, som konkluderte med at artisten var like ærlig og interessant som apekatten Julius. Året etter ble Sambandet oppløst, og i 1988 kom biografien Fremmed fugl (Gyldendal) av forfatter og journalist Johan O. Jensen. Her avdekket Åge sider av sitt liv som de færreste visste om, blant annet at han er av taterslekt.

Til sin 40-årsdag i 1989 ga Åge ut albumet Solregn, som sørget for nytt storsalg og nye favoritter. Mest populær ble den flerspråklige rockeren «Rosalita», hvor vokaljobben ble fordelt mellom Åge (norsk), Björn Afzelius (svensk), Mari Boine (samisk) og Henning Kvitnes (engelsk). Sangen ble årets største slager på Norsktoppen. Blant musikerne var Gunnar Pedersen og Terje Tranås (senere D.D.E.) fra Sambandet, samt Tore Wildhauer og Rune Haukum. Salget av Solregn passerte 130 000 eksemplarer.

Forventningene foran Laika i 1991 var store, men fra flere hold ble det hevdet at Åge hadde byttet ut rocken med visesang à la Prøysen, og salget av platen stoppet på 45 000. Men om Åge møtte motgang, fikk han i det minste realisert drømmen om å lage et lite hørespill; avslutningssporet «Du er deg» var en historie om gutten Thomas som finner sin egen musikk ute i skogen. Annbjørg Lien deltok for øvrig på mange av sporene på Laika.

Landeplagen «Min dag» ble lansert i 1993, først som singel i mai, deretter som en del av albumet Din dag i september på Gunnar Hordviks nystartede selskap Norske Gram. CD-en inneholdt to duetter: Lynni Treekrem var med på den erotisk ladete «Nystekte wienerbrød», mens Ole Paus stemte i på den langt mer uskyldige (men mer overraskende) versjonen av «Lykkeliten». Blant de mange musikerne som deltok var Petter Baarli, Bjarne Brøndbo, Nils Petter Molvær og Oluf Dimitri Røed. Salget av Din dag passerte 70 000, og Åge rundet året av med å synge for Nelson Mandela under utdelingen av Nobels fredspris i Oslo 20. desember.

Høsten 1994 kom viseboka Lys og varme, ledsaget av en dobbel samle-CD. Året etter ble to medlemmer fra Trondheim Symfoniorkester innlemmet i Åges ensemble: Konstantin Popchristov (fiolin) og Håkan Henriksen (kontrabass). Disse to, sammen med Gunnar Pedersen (gitar) og Stein Inge Brækhus (trommer), bidro til å gjøre albumet Med hud og hår til et av Åges mest jordnære. Et gammelt ønske ble innfridd i 1997 da Åge sang inn et knippe av Bob Dylans beste sanger, med norske tekster skrevet av Håvard Rem. Sirkelen ble på en måte sluttet for Åge, all den tid det var Dylan som inspirerte ham til å skrive egne sanger. Med tanke på hans oppvekst som «taterunge» var det også passende at Åge på denne platen innledet et samarbeid med den rumenske sigøynergruppen Taraf de Haïduks. Andre musikere som bidro til å gjøre dette til en av Åges mest spennende plater var Steinar Krokstad (trommer), Terje Tranås (tangenter), Geir Digernes (bass), Konstantin Popchristov (fiolin) og trofaste Gunnar Pedersen (gitar). Med Fredløs viste Åge Aleksandersen at det gikk an å synge Bob Dylan på norsk, og at det var mulig å fornye de velkjente sangene.

På albumet Flyg avsted i 1999 møter vi en åpenhjertig Åge. I tittelkuttet var han en engstelig far som sendte den siste fuglungen ut av redet med gode råd, i «Frokost» priset han tilværelsen som middelaldrende ektemann, i «Tøffelhelten» var han både rabulist og humorist, og i «Få ut fingern» gikk han til angrep på unge jyplinger som kritiserer artister bare på grunn av alderen. Åge fylte 50 den våren platen ble gitt ut, men viste absolutt ingen tegn til å ville roe ned. Rundere i kantene, som bare en bestefar kan være, men fremdeles med forsterkeren skrudd til ti. Produsent Ulf Risnes deltok aktivt som korgutt og medmusiker. Kine Hellum – datter av avdøde Per Erik Wallum fra Prudence – spilte fløyte på «Himmelens herlige dansested». Og mer enn 50 000 kjøpte platen.

Gamle ørn (2000) ble innspilt på rekordtid, fordi Åge følte han måtte utnytte spontaniteten og spillegleden som bandet hadde opparbeidet seg på turné høsten 1999. Bandet besto nå av Gunnar Pedersen (gitar), Andreas Aase (gitar), Kjetil Sandnes (bass), Konstantin Popchristov (fiolin) og Steinar Krokstad (trommer). Musikken bar så visst preg av Åges øns­ke om spontanitet – det var en viril artist vi hørte, en mann som priset både rocken og livet. Mange av tekstene var reflekterte, for eksempel «Det 4. Rike», et usminket oppgjør med etterkrigstidens helsevesen som med loven i hånd fikk lov til å sterilisere de som ikke passet inn i det norske rasemønsteret. Presse og media hang seg imidlertid opp i det som man mente var en slibrig strofe i sangen «Myggen»: «sug mæ, myggen, sug mæ». Dette ble funnet å være for sterk kost for radio, og avstedkom debatt. Da feiden var stilnet, ble oppmerksomheten rettet mot «Dåpen», der Åge ble nesten for privat i sin iver etter å dele med publikum hvilken glede det var å bli bestefar. Lille Marte (3) fikk åpne kuttet med sin rørende tolkning av refrenget fra «Lys og varme».

Original Åge (2001) var enda en dobbel samle-CD, denne gang med et repertoar valgt av publikum og venner gjennom en avstemning i NRK og Namdalsavisa hvor 3000 tilhengere deltok. Tore Strømøy var sterkt delaktig da Åge skulle lansere albumet Linedans i 2002. Hver lørdag ti uker på rad fikk Åge fremføre en ny sang fra denne platen i TV-programmet Tore på sporet på NRK1, og dette skapte debatt både i media og i journalistenes fagforening. Albumets kunstneriske innhold led imidlertid ikke av oppstusset – som helhet var det et av Åges sterkeste og samtidig mest personlige. Han viste seg fra sin mest romantiske side, både i ord og toner, samtidig som han var ungdommelig og nysgjerrig. Han sang duetter med Bjarne Brøndbo («Det gylne triangel») og danske Nanna Lüders («Kun en …») og fikk et enda større fotfeste i Danmark, hvor han det siste tiåret hadde turnert mer og mer. Den store overraskelsen var «Lørdag 2002», hvor Åge oppdaterte «Lørdagskveill’n» fra 1979 med rapping (sammen med gruppen Fremmed Rase) og programmerte rytmer. Åges faste band var det samme som på Gamle ørn, forsterket med Terje Tranås (tangenter) og korguttene Thomas Brøndbo og Frank Hellum.

I 2005 kom dobbeltalbumet To skritt fram ut med et gjenopprettet Sambandet. På dette albumet hadde Åge Aleksandersen funnet tilbake til den gamle rockestilen, og albumet ble mottatt med stor jubel. CD nummer to er et livealbum fra turnéen i 2004, med opptak fra Husebyhallen i Trondheim - en konsert som inneholdt de fleste av de kjente slagerne fra de siste 25 årene.

I oktober 2006 ble Aleksandersen slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikk- og kulturliv. I desember samme år mottok han Nord-Trøndelag fylkes kulturpris, og under Spellemannprisen 2006 ble han tildelt juryens hederspris sammen med Sissel Kyrkjebø og Bjørn Eidsvåg. Den frittstående singlen «Sommernatt» nådde 14. plass på VG-lista i 2007. I juni 2008 ble albumet Katalysator gitt ut, nok en gang med Sambandet som backingband. Dette fulgte han opp med Furet, værbitt i 2011. Sistnevnte ble produsert av Kåre Chr. Vestrheim, og kom også i et begrenset opplag med en live-DVD fra Åges jubileumskonsert på torget i Trondheim 2009. På den ti spors Sukker og salt var han igjen backet av Sambandet.

Aleksandersen og Sambandet har i disse årene også vært aktive på turné- og konsertfronten. To stemmer – 14 akustiske sanger & konsertfilm (2008) inneholder opptak fra Åge og Mikael Wiehes Norgesturné, både på CD og DVD. I forbindelse med at Åge Aleksandersen fylte 60 år i 2009 ble det utgitt to CD-bokser, som kom i salg på selve fødselsdagen, 21. mars. Åge­boks 1 og Åge­boks 2 består av totalt 24 CDer: 20 originalalbum, to eksklusive live-CDer og to CDer med demoer og andre sjeldenheter. Samme år ble også en statue av ham avduket i Namsos.

I tillegg til sin egen, rikholdige plateproduksjon, har Åge Aleksandersen vært produsent for en rekke andre artister. Blant dem D.D.E., Hans Rotmo, Cato Sanden, Halvdan Sivertsen, Terje Tysland, 3 Busserulls og Vømmøl Spellmannslag. Åge Aleksandersen er en av de få norske artister som har fått sitt eget hyllestalbum mens han ennå er aktiv. Det skjedde høsten 1992 med den doble CD-en Æ, der 30 betydningsfulle artister tolket hver sin favorittlåt av mesteren. Dette albumet alene er nok til å plassere Åge Aleksandersen blant de aller viktigste navn innen norsk kulturliv. Det er all grunn til å tro at han vil fortsette i rockens tjeneste livet ut.

Sambandet har i nyere tid bestått av Bjørn Røstad (saksofon), Gunnar Pedersen (gitar), Steinar Krokstad (trommer), Morten Skaget (bass; eks- TNT), Terje Tranaas (keyboards, trekkspill) og Skjalg Raaen (gitar). I 2011 kom den andre biografien om ham, Åge: Historien om Norges største rocker – ført i pennen av Ole Jacob Hoel. Høsten 2012 var Åge og Gunnar Pedersen på akustisk duoturné. I 2013 kom fotoboken Hjemløs, der den unge fotografen Marthe Amanda Vannebo dokumenterte livet til musikeren, både av og på scenen.

I 2011 var Åge Aleksandersen en av fem artister som ble innlemmet i Rockheim Hall of Fame -- en æresbevisning som hedrer personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Den 17. juni 2016 ble en merkedag for norsk rockehistorie og den 67 år gamle artisten, da han endelig kunne gå på scenen i Royal Albert Hall i London.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlem i

Artister For 'Vend Ryggen Til - 90'
B.R.A.
Mads Inc. Vokal, gitar
Prudence Vokal, gitar, låtskriver (1969-1975, 1980, 1996, 2010, 2011)
Sambandet Vokal, gitar

Utgivelser (album)

Åge Aleksandersen
Sukker og salt
2014
Åge Aleksandersen
Furet værbitt
2011
Åge Aleksandersen
Åge II Samlealbum
2009
Åge Aleksandersen
Åge I Samlealbum
2009
Åge Aleksandersen
Levva livet - 25-års jubileum Samlealbum
2009
Åge Aleksandersen
To Stemmer - 14 Akustiske Sanger & Konsertfilm
2008
Åge Aleksandersen
Katalysator
2008
Åge Aleksandersen
Snöharpan
2006
Åge Aleksandersen
Gull Samlealbum
2005
Åge Aleksandersen
To skritt frem
2005
Åge Aleksandersen
Linedans
2002
Åge Aleksandersen
Åge Original Samlealbum
2001
Åge Aleksandersen
Gamle ørn
2000
Åge Aleksandersen
Mit Danske Eventyr Samlealbum
2000
Åge Aleksandersen
Flyg avsted
1999
Åge Aleksandersen
Fredløs - Dylan på norsk
1997
Åge Aleksandersen
Lys og varme
1997
Åge Aleksandersen
Med hud og hår
1995
Åge Aleksandersen
Åges beste 1972 - 1994 Samlealbum
1994
Åge Aleksandersen
Din dag
1993
Åge Aleksandersen
Laika
1991
Åge Aleksandersen
Mot i brystet, mord i blikket, Bomben und Granaten
1990
Åge Aleksandersen
Solregn
1989
Åge Aleksandersen, Sambandet
Sanger Samlealbum
1989
Åge Aleksandersen
Eldorado
1986
Åge Aleksandersen
Ljus och värme Samlealbum
1985
Åge Aleksandersen
Levva livet
1984
Åge Aleksandersen
Lys og varme - Åge Aleksandersen gjennom tolv år Samlealbum
1984
Åge Aleksandersen
..Dains me mæ
1982
Åge Aleksandersen
Ramp (2011 reissue)
1980
Åge Aleksandersen
French Only (Remastered)
1979
Åge Aleksandersen
Lirekassa
1977
Åge Aleksandersen
Åge Aleksandersens Beste Samlealbum
1977
Åge Aleksandersen
Mot i brystet, mord i blikket bomben und granaten
1976
Åge Aleksandersen
7800 Namsos
1975

Medvirker på

Terje Nilsen
Nye låta
2016
Terje Tysland
Bare Kjærlighet
2015
Henning Kvitnes
Jada, vi elsker...
2014
Violet Road
Peter Every And His Marching Band
2013
Wenche Myhre
Prinsesse Smil
2012
Anne Grete Preus
En røff guide til Anne Grete Preus
2012
Hilde Heltberg
Elske det umulige
2012
Mari Boine
Áiggi Askkis - An Introduction to Mari Boine
2011
Diverse artister
Mitt lille land komponist;tekstforfatter;utøver
2011
Levi Henriksen, Thomas Mårud
Det er her vi kommer fra komponist;tekstforfatter;utøver
2010
Anh Vu
Lys og varme komponist;tekstforfatter
2010
Levi Henriksen, Thomas Mårud
Det er her vi kommer fra (sampler) komponist;tekstforfatter;utøver
2010
Folk Som Oss
Folk som oss komponist;tekstforfatter
2010
Bjørn Eidsvåg
De Beste utøver
2009
Nilsen Aalberg
Call Me a Dreamer komponist;tekstforfatter
2009
Askil Holm
Rolling the Slow Bus Home komponist;tekstforfatter
2009
Thomas Brøndbo
Du sa æ va en drøm komponist;tekstforfatter
2008
Diverse artister
Landeplage
2008
Bjølsen Valsemølle
Over elva komponist;tekstforfatter
2007
Diverse artister
Låvedans
2007
Levi Henriksen, Thomas Mårud
Bang bang rett ned vokalist
2007
Levi Henriksen, Thomas Mårud
Kom tilbake til oss Alf Prøysen
2007
Anne Grete Preus
Om igjen for første gang vokalist
2007
Diverse artister
96% Låvedans 2
2007
Andreas Aase
Unu komponist
2006
Namsos Sangforening
By'n vi bor og søng i komponist;tekstforfatter
2006
Prudence
Det det Va - Prudences Beste komponist;tekstforfatter
2005
Diverse artister
En hildringstime - 16 artister hedrer Erik Bye
2005
Marthe Valle
It's a Bag of Candy utøver
2005
Elisabeth Andreassen
Short Stories komponist;tekstforfatter
2005
Nick Borgen
Sista Dansen komponist;tekstforfatter
2005
Diverse artister
Vårres Viser komponist;tekstforfatter
2005
Diverse artister
Norsk Musikk I 100 - Vol. 2 Giganter
2005
Diverse artister
Norsk Rocks Historie - Vol. 5 (Fra Viserock Til Rock På Norsk 1969-1977)
2004
Are og Odin
Lys og varme baby (one more time) tekstforfatter;utøver
2004
Bjarne Brøndbo
Purpur Og Gull - Åges Sanger På Bjarne Sitt Vis
2004
Ytterøy Viseklubb
Låter med sving komponist;tekstforfatter
2004
Are og Odin
Bæ to da bone tekstforfatter;utøver
2004
Re-Pita
Re:Play - re-pita mania komponist;tekstforfatter
2004
Elisabeth Andreassen
A Couple of Days in Larsville komponist;tekstforfatter
2004
Kringkastingsorkestret KORK
Tono - 75 år for Musikken - Fremtiden er Uhørt komponist;tekstforfatter;utøver
2003
Lynni Treekrem
'I manesjen' 1990-2003 komponist;tekstforfatter;utøver
2003
Diverse artister
30 År Med Norsktoppen
2003
Bjarne Brøndbo
Salmer på ville veier komponist;tekstforfatter
2002
Oslo Motherfuckers
Greetings from the Big O komponist;tekstforfatter;utøver
2002
Bjarne Brøndbo
Va de' du Jesus? komponist;tekstforfatter
2002
D.D.E.
Her bli det liv! - de beste 1992 - 2002 produsent
2002
Diverse artister
96% Låvedans
2001
Elisabeth Andreassen
Kjærlighetsviser komponist;tekstforfatter
2001
Elisabeth Andreassen
Dains me dæ komponist;tekstforfatter
2001
Tove Ramlo
Ledig komponist;tekstforfatter
2001
Diverse artister
Æ e trønder æ
2000
3 Busserulls
Kan du Huska... 3 Busserulls 47 Beste produsent
2000
Vada
Vada komponist;tekstforfatter
1999
Diverse Artister
Kirkelig Kulturverksted 25 år - Varige Spor utøver
1999
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1981 - 1983
1999
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk - Presentasjons-CD
1998
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1973 - 1977
1998
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1994 - 1998
1998
LoMsk
Lomsk produsent
1998
Diverse artister
Absolute Norsk
1998
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1986 - 1989
1998
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1983 - 1985
1998
Diverse artister
Det Beste Av Norsk Musikk 1978 - 1980
1998
Julie Dahle Aagård
Det klaraste lyset komponist;tekstforfatter;produsent
1997
Sorgenfri
Laget mitt no komponist;tekstforfatter
1997
Ole Jørgen Grønlund
Fra bar til bedehus produsent
1997
Åsveien Skole i Trondheim
1000 år i år - trøndersanger med Åsveien skole komponist;tekstforfatter
1997
Dusty Cowshit
Østenfor Soon, Western for Råde komponist;tekstforfatter
1996
B.R.A.
VM-fanfare komponist;tekstforfatter;produsent
1996
Bjølsen Valsemølle
Soria Moria komponist;tekstforfatter;utøver
1996
Diverse artister
Sensurert: 15 sensurerte låter 1966-96 komponist;tekstforfatter
1996
B.R.A., Nidarosdomens Guttekor
Snørosa komponist;tekstforfatter;produsent
1996
Hymn
Har en Drøm - 17 Norske Instrumentale Ballader komponist
1996
Penthouse Playboys
Sånn Skal det Gjøres komponist;tekstforfatter
1996
Diverse artister
Tett på
1995
D.D.E.
Det e' D.D.E. - Det beste fra scenen tekstforfatter
1995
Trond Ingebretsen
Du gå'kke aleine i Vål'enga produsent
1995
D.D.E.
Eh herlig hem'lighet tekstforfatter
1994
Diverse Artister
Norske Hits 1980-1989
1994
D.D.E.
Rai 2 tekstforfatter
1994
Lynni Treekrem
Tusenfryd
1994
Jannicke Irwin Abrahamsen
Jannicke 4 tekstforfatter
1993
Kjetil Bjerkestrand orkester
Trondhjæmsvisan 1 komponist;tekstforfatter;utøver
1993
Streaplers
Ettäventyr tillsammans komponist;tekstforfatter
1993
Diverse Artister
Æ
1992
Prudence
The Legendary Prudence Tapes Vol. 1
1992
Odd Kåre Rabben
Ei Hand Å Holde I komponist;tekstforfatter
1991
Sputnik
Sputnik 2 komponist;tekstforfatter
1990
Diverse artister
Netter i Romania
1990
Valeriu Sterian
Netter i Romania / Nopti
1990
Viggo & Reidar
Viggo og Reidar synger julen inn = En jul i container'n komponist;tekstforfatter
1990
Diverse Artister
Norske utslipp
1988
Tom Mathisen & Herodes Falsk
¡Hubaluba! komponist;tekstforfatter
1987
Cato Sanden
Once a Hero
1987
Sunnmøre Baarelag
Kjekke kara' produsent
1986
Halvdan Sivertsen
Amerika
1985
Hilde Heltberg
Noe vi deler oversetter
1985
Hilde Heltberg
Ikaros / Nå eller aldri
1985
Forente Artister
Sammen for livet
1985
Terje Tysland
Oinner bordet
1984
Cato Sanden
Cato Sanden
1984
Diverse artister
På Gang 13
1984
Bjølsen Valsemølle, Trond Ingebretsen
Vaterlands bru produsent
1984
Diverse artister
Trønder-rock
1982
Diverse artister
Norsk Rock
1982
Bjølsen Valsemølle
5 på midnatt produsent
1982
3 Busserulls
Banditos
1982
Diverse artister
Norges Beste Nr. 2
1981
Diverse artister
Norges Beste
1981
Diverse artister
Knallgo'e Låter 1
1981
Diverse artister
Allers
1981
Diverse artister
Samlealbum artister og popband, Arctic Music - Midt-Norges musikksentral
1979
Diverse artister
7000 Riff
1979
Terje Tysland
Til moder jord
1979
Prudence
11/12'75 produsent
1976
Prudence
If Only Yesterday Could Be Today (Greatest Hits)
1976
Prudence
Takk te Dokk komponist;tekstforfatter;utøver
1975
Prudence
Æ e trønder æ / Sommeren på landet
1975
Prudence
Bells ringing / Bilbo and Frodo
1974
Prudence
No. 3 komponist;tekstforfatter;utøver
1974
Prudence
Drunk and happy / Sitting Bull
1973
Prudence
Drunk and Happy komponist;tekstforfatter
1973
Prudence
Tomorrow May Be Vanished komponist;tekstforfatter
1972
Prudence
What man has made of man / North in the country
1972
Prudence
My new day / The sky gets blue
1971
Prudence
Small things in life / Hairy fairies
1971
Prudence
Into the fire / Kom, bli med til København
1970
Diverse artister
Den Røde Gitar, Arbeidersanger I Ny drakt
2005