Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Aeternus

Dannet: 1993
Fra: Bergen

Death metal-band fra Bergen, dannet i 1993 av vokalist og gitarist Ares (Ronny B. Hovland) og trommeslager Erik Vrolok (Erik Heggernes). Aeternus gjorde sin første demo, Walk My Path, i 1994. Dette resulterte i at de skrev kontrakt med det tsjekkiske selskapet View Beyond, og ga ut minialbumet Dark Sorcery. Denne utgivelsen førte til at tilbudene fra større selskaper tikket inn, og bandet skrev kontrakt med det nederlandske selskapet Hammerheart. Morrigan (Nicola Trier) kom med som keyboardist og bassist.. Les mer..

Death metal-band fra Bergen, dannet i 1993 av vokalist og gitarist Ares (Ronny B. Hovland) og trommeslager Erik Vrolok (Erik Heggernes). Aeternus gjorde sin første demo, Walk My Path, i 1994.

Dette resulterte i at de skrev kontrakt med det tsjekkiske selskapet View Beyond, og ga ut minialbumet Dark Sorcery. Denne utgivelsen førte til at tilbudene fra større selskaper tikket inn, og bandet skrev kontrakt med det nederlandske selskapet Hammerheart. Morrigan (Nicola Trier) kom med som keyboardist og bassist i 1996.

I de påfølgende årene opparbeidet bandet seg et rykte som en av de heftigste ekstrem-/death metal-gruppene fra Norge. Bandet turnerte kontinuerlig med storheter som Deicide, Mayhem, Marduk, Cannibal Corpse, Emperor, m. fl. Aeternus ble utvidet med gitaristen Radek (Radomir M. Nemec) i 1999. V’gandr (Ørjan Nordvik) erstattet Morrigan på bass i 2002, samme år som bandet skrev kontrakt med det norske selskapet Nocturnal Art Productions.

Aeternus besto i 2010 av Ares, V’gandr, Specter (gitar) og Phobos (trommer). V’gandr spiller også i Helheim. I 2013 kom det syvende studioalbumet ... And the Seventh His Soul Detesteth, som var det første siden HeXaeon i 2006. Her var Frode Kilvik med som bassist, mens Ares, Specter og Phobos utgjorde kjernen i bandet.

Medlemmer

Svartalv