Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Aasmund Nordstoga

Født: 26. august 1964
Fra: Vinje

Aasmund Nordstoga er fra Vinje i Telemark, og kan titulere seg som både visesanger, kvedar og melkebonde. Han debuterte som soloartist i 2009 med albumet ”Ein visefugg”, som ble nominert til Spellemannpris for beste viseplate, og nådde en 5. plass på VG-lista. På oppfølgeren ”Friaren” gjorde han sanger av bl.a. Alf Prøysen og Jens Gunderssen, i tillegg til ofte humørfylte folkeviser. I 2011 kom ”12 dagar i jola”, mens han på ”Guten” tok for seg tekster av Aasmund.. Les mer..

Aasmund Nordstoga er fra Vinje i Telemark, og kan titulere seg som både visesanger, kvedar og melkebonde. Han debuterte som soloartist i 2009 med albumet ”Ein visefugg”, som ble nominert til Spellemannpris for beste viseplate, og nådde en 5. plass på VG-lista. På oppfølgeren ”Friaren” gjorde han sanger av bl.a. Alf Prøysen og Jens Gunderssen, i tillegg til ofte humørfylte folkeviser.

I 2011 kom ”12 dagar i jola”, mens han på ”Guten” tok for seg tekster av Aasmund Olavsson Vinje. Aasmund Nordstoga er storebror til Odd Nordstoga, som også har medvirket på flere av platene hans. Begge deltok dessuten på albumet ”Livet er godt”, som moren Ellen Nordstoga ga ut i 1994. Aasmund Nordstoga har ellers vært med i folkemusikkgruppen Trispann, og har vunnet B-klassen i kveding på Landskappleiken to ganger.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (singel/EP)

Aasmund Nordstoga
Det fyrste
2013