Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Aage Braarud

Slagersanger, 04.01.1909–15.08.1979, født i Kristiania. Braarud var en av våre store slagersangere fra 1930-, 40- og 50-tallet. Han ble grammofon­stjerne i godt selskap med Jens Book-Jenssen, Øivind Lunde, Steinar Jøraandstad, Magnus Samuelsen og Reidar Andresen, for å nevne de fremste slagersangerne i hans samtid. Slekten kom fra Ørje i Østfold, men Aage vokste opp på Grünerløkka i hovedstaden. Mange i familien var musikalske, og Aage fikk sin tidligste skolering av sangerinnen Martha Braarud, som i.. Les mer..

Slagersanger, 04.01.1909–15.08.1979, født i Kristiania. Braarud var en av våre store slagersangere fra 1930-, 40- og 50-tallet. Han ble grammofon­stjerne i godt selskap med Jens Book-Jenssen, Øivind Lunde, Steinar Jøraandstad, Magnus Samuelsen og Reidar Andresen, for å nevne de fremste slagersangerne i hans samtid.

Slekten kom fra Ørje i Østfold, men Aage vokste opp på Grünerløkka i hovedstaden. Mange i familien var musikalske, og Aage fikk sin tidligste skolering av sangerinnen Martha Braarud, som i 1930 vendte hjem fra en strålende sangkarriere i utlandet. Den innbefattet opptredener og turneer med bl.a. Mattia Battistini og Enrico Caruso. Det var ikke mulig å leve av slagersang alene, og Braarud var utdannet som pølsemaker, med egen forretning i Oslo. Han ble introdusert som grammofonstjerne på det nors­ke platemerket Rex i 1936, men det var først da han kom til HMV at platesalget nådde større høyder. Det medførte også turneer rundt i Norge og til folkeparkene i Sverige.

For Rex debuterte han med «Min lille Mari Ann» i 1936. I 1937 kom han med sin første utgivelse på HMV, «Det er synd å si en løgn». Den ble etterfulgt av over 170 innspillinger for HMV i de femten årene som fulgte. Blant hans innspillinger for HMV finner vi kjente slagere som «Lambeth Walk», «Penny Serenade», «Kun for deg», «Hør min sang-Violetta», «Fem minutter til», «I en robåt til Kina» og «For Ung».

Utgivelser (album)

Aage Braarud
Aage Brårud
2009