Matched: artister/(.*)

Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

A-Team

Dannet: 1990
Splittet: 1993

Hiphop-duo som besto av R.K. Jayski (Leo Fossen) fra Oslo og Cut Dominator (Pål Espen Johannessen) fra Fredrikstad. De startet opprinnelig som trioen L.A.W., men da rapperen Joe gikk solo skiftet de navn til A-Team. Gutta var en del av et større hiphop-kollektiv som gikk under navnene Legal Posse, The Savage Army og X-Ray Posse. Det fungerte som en paraplyorganisasjon for artister som Vendetta, Backfire, Rocket, Abe, Tommy Tee, den kvinnelige rapperen MC Cey.. Les mer..

Hiphop-duo som besto av R.K. Jayski (Leo Fossen) fra Oslo og Cut Dominator (Pål Espen Johannessen) fra Fredrikstad. De startet opprinnelig som trioen L.A.W., men da rapperen Joe gikk solo skiftet de navn til A-Team. Gutta var en del av et større hiphop-kollektiv som gikk under navnene Legal Posse, The Savage Army og X-Ray Posse. Det fungerte som en paraplyorganisasjon for artister som Vendetta, Backfire, Rocket, Abe, Tommy Tee, den kvinnelige rapperen MC Cey og graffitimalerne Coderock og Spade.

A-Team skrev og produserte MC Ceys singel «3.5.25» i 1990, og debuterte selv med singelen «Peace Doctor» samme år. I 1991 kom singelen «Times Are Hard» og albumet Rage. Tekstene var i stor grad betraktninger om og fra storbyen, skrevet på engelsk. De samplet ofte bevisst musikk de mente hadde fått ufortjent liten oppmerksomhet, som The Meters, dub-reggae og Mahavishnu Orchestra.

I 1992 skiftet A-Team navn til B.O.L.T. Warhead (bokstavene sto for Brotherhood Of Lost Territories). Jayski ble Floyd-1 og Cut Domintator ble Pee­Jay, og de fikk med seg Tommy Tee som DJ, samt rapperne Alien-1 og Rocket som backup-rappere på konserter. En av grunnene til navneskiftet var at de ønsket å komme unna stempelet de hadde fått som hippierappere og samfunnsrefsere. B.O.L.T. Warhead ga ut singelen Flags On Fire (1992), og leverte også låter og lydkulisser til den norske spillefilmen Svarte Pantere. I 1993 kom albumet The Re-Enforcement , men gruppa ble oppløst like etter.

Pål Espen Johannessen har vært mest musikalsk aktiv siden. Han har drevet X-Ray Studio på Rolvsøy, og har medvirket som produsent, mikser eller bidragsyter på plater med bl.a. Weld, Lonely Crowd, Apoptygma Berzerk, The Kovenant og Ragnarok.

I 2011 havnet The Re­Enforcement på 54. plass i Morgenbladets kåring av tidenes 100 beste norske album.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Utgivelser (album)

A-Team
Rage
1991

Utgivelser (singel/EP)

A-Team
Times Are Hard
1991
A-Team
Peace Doctor
1990

Medvirker på

Ex-It
I Want it All (Radio / Video Version)
1996
MC Cey
3.5.25 komponist;tekstforfatter
1990