Matched: artister/(.*)

Fra Rockheims samlinger

  • Plakat
Se mer på Digitalt Museum

Eksterne lenker

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

120 Days

Dannet: 2001
Splittet: september 2012
Også kjent som: The Beautiful People + Sex Beat

Elektronisk poprockkvartett fra Kristiansund, dannet i 2001 under navnet The Beautiful People bestående av Ådne Meisfjord (født 1981, vokal, gitar, tangenter), Kjetil Ovesen (født 1982, synth), Arne Schrøder Kvalvik (født 1981, trommemaskin, effekter) og Jonas Hestvik Dahl (født 1983, bass). Bandet startet så smått opp med spillejobber rundt om på Kristiansunds hotellbarer, samt på byens eneste rockeklubb i 2001, men emigrerte til Oslo allerede året etter. De trengte ny inspirasjon og et større publikum – hjembyen ble fort for liten... Les mer..

Elektronisk poprockkvartett fra Kristiansund, dannet i 2001 under navnet The Beautiful People bestående av Ådne Meisfjord (født 1981, vokal, gitar, tangenter), Kjetil Ovesen (født 1982, synth), Arne Schrøder Kvalvik (født 1981, trommemaskin, effekter) og Jonas Hestvik Dahl (født 1983, bass).

Bandet startet så smått opp med spillejobber rundt om på Kristiansunds hotellbarer, samt på byens eneste rockeklubb i 2001, men emigrerte til Oslo allerede året etter. De trengte ny inspirasjon og et større publikum – hjembyen ble fort for liten. I hovedstaden levde bandet på skral økonomi i en innkjøpt campingbil mens de spilte krautrock og lyttet til Kraftwerk og Joy Divison.

Året etter var de et av vinnerbandene under den nasjonale konkurransen Zoom, med påfølgende turné landet rundt sammen med de andre vinnerne.

I kjølvannet av turnéen ga de ut de to ep-ene Sedated Times EP og The Beautiful People EPPublic Demand Records, og den berømte ballen begynte sakte å rulle. Ryktene begynte å spre om seg om kvartetten som hørtes ut som en hybrid av sine inspirasjonskilder Neu!, Joy Division, Primal Scream, Kraftwerk og Spacemen 3.

I tiden som fulgte signerte bandet sin første platekontrakt med det norske selskapet Smalltown Supersound, etterfulgt av det amerikanske selskapet Vice Records, som fattet interesse for den energiske kvartetten etter deres opptreden på den årlige bransje- og musikkfestivalen by:Larm. Tilbud om attraktive spillejobber i utlandet begynte å tikke inn, og i 2005 opptrådte de både på den britiske Reading-festivalen samt spanske Sonar.

Etter å ha blitt tipset om at et britisk band allerede hadde tatt navnet The Beautiful People, gjorde den norske kvartetten et kjapt navnebytte til Sex Beat, som de opptrådte som i perioden høsten 2005 til tidlig 2006. Fornøyde ble de imidlertid ikke før de omdøpte seg for annen gang sommeren 2006, denne gang til 120 Days. Bandnavnet var inspirert av Marquise de Sades omstridte tekst 120 days of Sodom.

Den selvtitulerte debuten utgitt på Smalltown Supersound i Norge 10. oktober 2006 og senere på Vice i USA, var en salig blanding av elektronika, pop, rock og harde, men drømmende synthbeats. Den ble bejublet av et samlet pressekorps i Norge, og en større USA-turné fulgte etter utgivelsen. For albumet vant bandet Spellemannprisen 2006 i klassen 'Rock' og 'Årets nykommer'.

I 2011 slapp det 120 Days II som tok musikken i en mer houseinspirert retning.

120 Days spilte sin siste konsert på Rockefeller 8. september 2012. "Etter ti år føler vi ikke lengre at vi må lage musikk som 120 Days. Vi har sagt vårt – og føler at dersom man skal gi ut musikk i 2012, må man ha noe å komme med som verden trenger. Der er ikke vi nå," sa Ådne Meisfjord til Lydverket.

Hele eller deler av biografien er hentet fra boken "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2013). Redaktører for boken er Jan Eggum og Jon Vidar Bergan. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.

Medlemmer

Ådne Meisfjord Vokal, gitar, tangenter
Arne Schrøder Kvalvik Trommemaskin, effekter
Jonas Hestvik Dahl Bass
Kjetil Ovesen Synth

Utgivelser (album)

120 Days
120 Days II
2011
120 Days
120 Days / 120 RMXS EP Samlealbum
2006
120 Days
120 Days
2006