Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Sten Ekroth

Født: 20. november 1934
Død: 22. desember 2017

I Norge var han mest kjent som den fargerike manageren til The Pussycats, for å ha skrevet den kontroversielle boka «Strengelek» i 1967 og for sin kamp for å få Per Liland frikjent for drap. Forretningsmannen Sten Oskar Arvid Ekroth ble født 20. november 1934 i Stockholm og begynte yrkeskarrieren som selger av svenske tv-apparater i Trøndelag og deretter av gull. Han ble manager for The Pussycats vinteren 1965, etter å ha sett dem spille i Stockholm. De var da en.. Les mer..

I Norge var han mest kjent som den fargerike manageren til The Pussycats, for å ha skrevet den kontroversielle boka «Strengelek» i 1967 og for sin kamp for å få Per Liland frikjent for drap.

Forretningsmannen Sten Oskar Arvid Ekroth ble født 20. november 1934 i Stockholm og begynte yrkeskarrieren som selger av svenske tv-apparater i Trøndelag og deretter av gull. Han ble manager for The Pussycats vinteren 1965, etter å ha sett dem spille i Stockholm. De var da en kvartett, men Ekroth fikk dem til å hyre svenske Ingemar Stjerndahl som organist og å skifte navn fra The Arctics til The Pussycats. Han var kjent for sine kreative metoder for å markedsføre og gjøre gruppa kjent. Han fikk dem inn på svenske tv-show, formet bandets image etter motebildet og skaffet dem platekontrakt. Med en rød dobbeldekker som bandbuss erobret de Norge som popstjerner i løpet av 1965.

Hans mest kjente stunt var da han kjøpte 40 billetter på noen av de fremste radene i Messehallen på Sjølyst i Oslo, der Pussycats skulle varme opp for Rolling Stones 24. juni 1965. Disse ga han til kvinnelige, svenske fans som etter avtale forlot salen etter at Pussycats hadde spilt ferdig. Dette førte til store avisoppslag dagen etter. The Pussycats fortsatte som oppvarmingsband for The Rolling Stones sin turne i Skandinavia sommeren 1965.

I april 1966 trakk Ekroth seg som manager for Pussycats, som nå var blitt Norges største band. På tampen av 1967 lanserte han boka «Strengelek», hvor han beskyldte navngitte NRK-medarbeidere for korrupsjon. Sten Ekroth tapte den påfølgende rettssaken og jobbet aldri mer i Norge. Siden giftet han seg med norske Vibeke. Sten Ekroth var til stede i Trondheim da The Pussycats ble innvalgt i Rockheim Hall of Fame i 2012. De var evig takknemlige for jobben han gjorde.