Relaterte biografier

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rebels Revenge

Dannet: 2002
Også kjent som: Rebel's Revenge
Fra: Tønsberg

Rebels Revenge er et rock'n'roll-band fra Vestfold, med et markant østfoldinnslag. De startet i 2002, men to av medlemmene hadde spilt sammen i noen år i et annet band. Medlemmene i gruppa er Håkon Samland (vokal, f. 1983), John Sindre Lynghaug (bass, f. 1983), Joakim Høyland (rytmegitar, f. 1983) og Magnus Nilsen (trommer). Kort tid etter utgivelsen av debutalbumet sluttet trommeslager Nilsen, og han ble erstattet av Roger Kristiansen. I løpet av året forsvant rytmegitarist Høyland også, og ble erstattet av.. Les mer..

Rebels Revenge er et rock'n'roll-band fra Vestfold, med et markant østfoldinnslag. De startet i 2002, men to av medlemmene hadde spilt sammen i noen år i et annet band.

Medlemmene i gruppa er Håkon Samland (vokal, f. 1983), John Sindre Lynghaug (bass, f. 1983), Joakim Høyland (rytmegitar, f. 1983) og Magnus Nilsen (trommer). Kort tid etter utgivelsen av debutalbumet sluttet trommeslager Nilsen, og han ble erstattet av Roger Kristiansen. I løpet av året forsvant rytmegitarist Høyland også, og ble erstattet av Tom Rudi Jakobsen i januar året etter.

Det hele startet i 1999 da Håkon Samland, som da var bare 15 år gammel, ønsket å starte et rock'n'roll-band med unge musikere. Snart kom han i kontakt med John Sindre Lynghaug, som spilte trommer i et lokalt band som kalte seg Johnny and the Corvettes. Da Lynghaug møtte opp for å prøvespille med Samland, viste det seg at det var en annen trommeslager der også. Samland, som spilte gitar, erklærte da at han egentlig trengte en bassist. Lynghaug hadde aldri spilt bass, men bestemte seg for å gjøre et forsøk.

I september 1999 var The Money Makers klare. Foruten Samland og Lynghaug, besto bandet av Jan Ove Undem (vokal, f. 1984), Atle Hansen (rytmegitar) og Eivind Siljeholm (trommer, f. 1985).

Repertoaret var klassisk rock'n'roll fra slutten av 50-tallet, som Buddy Holly, Jerry Lee Lewis, Eddie Cochran og Chuck Berry, og såkalt revival rock'n'roll fra 70-tallet, hvis fremste eksponent var walisiske Crazy Cavan 'n' the Rhythm Rockers. Den aller største inspirasjonen var nok likevel elverumsbandet Teencats, som noen år tidligere hadde en viss suksess med denne stilen, som nå ble kalt teddyboy rock'n'roll.

I februar 2000 sluttet vokalist Undem, og Samland tok over den rollen. Kort tid etter var det rytmegitaristens tur til å si takk for seg. The Money Makers gjorde noen jobber både i Norge og Sverige dette året og det neste, men Samland og Lynghaug var ikke fornøyde. De bestemte seg derfor tidlig i 2002 for å oppløse bandet og starte noe nytt med andre folk.

På rock'n'roll-klubben Wild Bunch utenfor Moss hadde de blitt kjent med andre unge teddyboys som også ville spille rock'n'roll. Sånn gikk det til at de begynte å spille med folk fra Østfold. De kalte seg nå Rebels Revenge, av og til skrevet som Rebel's Revenge, etter et B-17 bombefly fra 2. verdenskrig.

Foruten Samland og Lynghaug, besto bandet av Joakim Høyland på rytmegitar og Magnus Nilsen på trommer. Høsten 2002 gikk de i studio for å spille inn et album som de ga ut selv i desember samme år. Her finner vi ni selvskrevne låter.

Stilmessig opererte de fortsatt i tradisjonen etter Teencats, med islag av seint 50-talls-rock'n'roll, som ikke må forveksles med rockabilly. Her er det ikke ståbass, som er essentielt i rockabilly, men elektrisk bassgitar.

Kort tid etter utgivelsen av debutalbumet sluttet trommeslager Nilsen, og han ble erstattet av Roger Kristiansen. I løpet av året forsvant rytmegitarist Høyland også, og ble erstattet av Tom Rudi Jakobsen i januar året etter.

Det svenske plateselskapet Old Rock Records hadde kontaktet bandet for å få dem til å spille inn en ny plate, og i april 2004 kom CD-en Wild Bunch Boogie ut på denne etiketten. Denne gangen besto skiva av 15 låter, og igjen var alle egenkomponerte.

I Sverige er det et stort miljø for denne typen rock'n'roll, og snart skulle det bli mange spillejobber både i Norge og Sverige. Et år senere forelå det et nytt album, igjen på Old Rock Records. Det hadde tittelen The First Album, og var rett og slett de ni låtene fra det første albumet spilt inn på nytt, pluss nye låter som bonusspor.

Også i 2006 kom det ut et album på Old Rock, ikke på CD, men som en 10-tommer, som er det gamle LP-formatet fra 50-tallet.

Nå begynte Rebels Revenge å få mange spillejobber, og ikke bare i Norge og Sverige. Land som Finland, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og England har alle kunnet by på konserter med de norske rockerne. I Tyskland kom det ut en live-CD i 2007 hvor det var 13 låter med Rebels Revenge og 12 med det populære tyske bandet Foggy Mountain Rockers.

I 2009 begynte Håkon Samland også som vokalist og gitarist i bandet Trouble Boys.

Vinteren 2009 tilbrakte Rebels Revenge i studio for å gjøre ferdig et nytt album med 16 selvskrevne låter.

Medlemmer

Håkon Samland Vokal
Joakim Høyland Rytmegitar ( - januar 2003)
John Sindre Lynghaug Bass
Magnus Foss Nilsen Trommer ( - 2002)
Roger Kristiansen Trommer (2002 - )
Tom Rudi Jakobsen Rytmegitar (januar 2003 - )