Matched: artister/(.*)

Revisjonshistorikk

Gjør endringer

Rabies

Dannet: 1976
Splittet: 28. februar 1978
Fra: Trondheim

Rabies ble grunnlagt av Per Voll og Paul Simmons da guttene gikk i 7. klasse på Charlottenlund ungdomsskole i september 1976, med seg fikk de på trommer Henrik Torgersen og vokalist ble Arne 'Hotlips' Nystrøm. Bandet kalte seg 'Snatch' og 'Spurts' før de landet på Rabies men kom aldri i gang med fellesøvinger før Nystrøm sluttet og Torgersen ble byttet ut med Stig Ole Johannessen aka 'Oluf' som hadde lang erfaring fra skarptromme i Ranheim skolekorps, og kunne faktisk slå.. Les mer..

Rabies ble grunnlagt av Per Voll og Paul Simmons da guttene gikk i 7. klasse på Charlottenlund ungdomsskole i september 1976, med seg fikk de på trommer Henrik Torgersen og vokalist ble Arne 'Hotlips' Nystrøm. Bandet kalte seg 'Snatch' og 'Spurts' før de landet på Rabies men kom aldri i gang med fellesøvinger før Nystrøm sluttet og Torgersen ble byttet ut med Stig Ole Johannessen aka 'Oluf' som hadde lang erfaring fra skarptromme i Ranheim skolekorps, og kunne faktisk slå trommer, noe som fikk fart på sakene.
Rabies var i begynnelsen ikke kapable nok til å planke andres komposisjoner til tross for gitar og bass timer hos en av gitaristene i Sambandet til Åge, noe som førte til kun selvkomponerte låter på set listen.

Sommeren 1977 fikk Rabies med den litt eldre Jonny Yen på Keyboards og vokal noe som førte til et lite gjennomslag og god omtale i avisene og av konferansier Jan Teigen etter opptreden på Trøndersk mesterskap vinteren 1977 med låta 'Kjøp en kniv (dræp din neste med et smil'. Dette førte til flere spillejobber på Fritidsklubbene i byen samt diverse 'Hardrock Kafe' arrangement i Samfundet, Trocadero og Oasen. Rabies hadde da etablert ryktet som Tronheims første Punk Band.

HRK (senere Uffa) arrangerte avskjedskonsert med bandet våren 1978, da Simmons og Johannessen dannet Prog-trioen 'Sphinx' med gitarist Terje Gerhardsen fra nyveivbandet 'Bitch Boys' som senere deltok på LP plata 7000 riff produsert av Åge Aleksandersen, en slot som egentlig Rabies skulle fylle med 'Kjøp en kniv'.

Medlemmer

Arne 'Hotlips' Nystrøm Vokal (sep 76-des 76)
Johnny Yen keyboards (sep77-jan78)
Oluf trommer
Paul B. Simmons Bass, vokal
Per Voll Gitar